Canim Oğlum

Işim gereği günümün büyük kısmını okul öncesi çağı çocuklarımla geçiriyorum. Aralarında anne babası boşanmış cok sayısada öğrencim de var. Hiçbirinin diğerlerinden eksik kalan bir yanı yok. Ebeveynleri arasında iletişimsizlik olanlar da bile fark yok. Çünkü anne baba olarak görevlerini yerine getirdikleri sürece çocuklar mutlu bir hayat sürmeye devam ediyor.

Bugüne kadar bildiğim, gördüğüm, öğrendiğim en iyi şey şu ki: Anne güçlü ise çocuk duygusal olarak eksilmiyor. Belki kızacaksınız ama siz resimlere bakıp ağlamaya devam ederseniz o tablo tabi ki korkunçlaşacak. Eminim zor zamanlar geçiriyorsunuz ve eminim ki atlatacaksınız. Belki zor ama çocuğunuz için içiniz sızlamayacak aksine daha güçlü olacaksıniz ki o etkilenmesin.

O kadar haklısınız ki akla hayale gelmeyecek şeyleri düşünüp ağlıyorum ama buda geçecek inşallah bizde oğlumla sizin gibi her yere gideriz bende iyilesirim insallah

Canim benim tabikide gececek allahin izniyle.
Ohoo ben okullarindan, askerligi unisi say allah say , agla aglaa deliriyordum.
Sonra dedim kendime ben boyle gidersem bir anneleride olmayacak sakinles, insanin basina hersey gelebilir bu hayatta sakin kendini dibe cekme, insallah kuzucugunla musmutlu bir hayat yasarsin.

Bende şimdi bakınca ilk etapta öyle gözüküyor kusura bakmayın baya ağlayarak yazdım ondan böyle yazmışım 😊

estf. ağlamayın boş yere. hele öyle piknik miknik diye arabeske bağlamayın.
ne mutlu bana ki annemle babam boşanmış. mutsuzluk içinde büyümemişim..

Su anda cevreden etkilenmeniz normal. Ama buna izin vermeyin artik. Bosanan degil bosandiktan sonra ilgisiz annelerin cocuklari kayip cocuklar oluyor. Hem calisirim, hem size bakarim Allah saglik sihhat versin diyen annelerin cocuklari okuyor, calisiyor ve kendi yuvalarini kuruyorlar. Anne onemli dememiz bundan dolayi. Uzulmeyin, Rahmanin gucune gider. Ne yapacaklariniza odaklanin. Once araba. Cocugun okul taksitleri. Sonra ev taksitleri. Cocugunuzla ciktiginiz tatiller. Sizi bunlar bekliyor. Bunlar icin mi dertleniyorsunuz?
Böyle şeyler düşünmeyi bırakacağım inşallah.Elimden geleni yaparım evladım için inşallah güzel huzurlu bi hayatımız olur. Doğru diyorsunuz daha ne dertler olacak .Allah güzel dertler versin

O ortamda doğru kararı vermeniz çok zordur bu yüzden kendinizi suçlamayın.Evlatlarinizda yarın bir gün ana baba olduklarında sizin kiymetinizi eminim anlayacaklardir
InsALLAH gec olmadan anlarlar intihari bile düsünüyorum suanda misafir odaya cekildim az önce cocuklarimin davranislarinin sebebi bnmisim öyle dedi beni sucluyor Bn iyi anne olamamisim herseylerine bn kostum dedim sn nerdeydin simdi büyüdüler tabi yanina cektin tabi kosacaksin sen bir annesin dedi kendisi birtek ise gidip para kazandi getirdi esim trden geldi almancam yok dedi Kenera cekildi bütün yük bndeydi simdi yapacaksin diyor senin görevin yoruldum yasamaktan

Işim gereği günümün büyük kısmını okul öncesi çağı çocuklarımla geçiriyorum. Aralarında anne babası boşanmış cok sayısada öğrencim de var. Hiçbirinin diğerlerinden eksik kalan bir yanı yok. Ebeveynleri arasında iletişimsizlik olanlar da bile fark yok. Çünkü anne baba olarak görevlerini yerine getirdikleri sürece çocuklar mutlu bir hayat sürmeye devam ediyor.

Bugüne kadar bildiğim, gördüğüm, öğrendiğim en iyi şey şu ki: Anne güçlü ise çocuk duygusal olarak eksilmiyor. Belki kızacaksınız ama siz resimlere bakıp ağlamaya devam ederseniz o tablo tabi ki korkunçlaşacak. Eminim zor zamanlar geçiriyorsunuz ve eminim ki atlatacaksınız. Belki zor ama çocuğunuz için içiniz sızlamayacak aksine daha güçlü olacaksıniz ki o etkilenmesin.
Teşekkür ederim en çok okul kısmını dert ediyordum ki yazdiklariniz beni rahatlattı
En kısa zamanda toparlanacagim inşallah şu sıralar zor olduğu için böyleyim yoksa onun yanında neşeliyimdir genelde

Canim benim tabikide gececek allahin izniyle.
Ohoo ben okullarindan, askerligi unisi say allah say , agla aglaa deliriyordum.
Sonra dedim kendime ben boyle gidersem bir anneleride olmayacak sakinles, insanin basina hersey gelebilir bu hayatta sakin kendini dibe cekme, insallah kuzucugunla musmutlu bir hayat yasarsin.
Amin çok sağolun.Bende öyleyim hepsini düşünüyorum ama artık daha rahat olacağım inşallah. Bugünlerde geçecek inanıyorum sadece biraz zaman

Elimden geleni yapıyorum inanin o uyuduktan sonra huzunleniyorum genelde
Inşallah düzelecek toparlayacagim bende

Annelerin yegane huyudur ; kızarlar, bikarlar , gün içinde isyan ederler , biriktirirler , çocuklar uyuyunca da ortaya çıkarırlar pismanliklarini , hüzünlerini :)

Masumiyetleri uyuyunca daha çok belli oluyor galiba ondan.

Neden boşaniyorsunuz paylaşmak sorun değilse merak ettim.

estf. ağlamayın boş yere. hele öyle piknik miknik diye arabeske bağlamayın.
ne mutlu bana ki annemle babam boşanmış. mutsuzluk içinde büyümemişim..
Oğlumda böyle der inşallah büyüyünce zira bu kararı almakta en büyük etkenlerden biri o daha iyi olsun diye aldim

Annelerin yegane huyudur ; kızarlar, bikarlar , gün içinde isyan ederler , biriktirirler , çocuklar uyuyunca da ortaya çıkarırlar pismanliklarini , hüzünlerini :)

Masumiyetleri uyuyunca daha çok belli oluyor galiba ondan.

Neden boşaniyorsunuz paylaşmak sorun değilse merak ettim.
Evet uyurken çok daha masum oluyorlar 😊
Kavga ettik ve oğlum kucagimdayken şiddet gösterdiği icin

Hakkınızda hayırlısı olsun kavgalı bi evde büyümekten se böylesi daha hayırlıdır evladınız için üzülmeyin

InsALLAH gec olmadan anlarlar intihari bile düsünüyorum suanda misafir odaya cekildim az önce cocuklarimin davranislarinin sebebi bnmisim öyle dedi beni sucluyor Bn iyi anne olamamisim herseylerine bn kostum dedim sn nerdeydin simdi büyüdüler tabi yanina cektin tabi kosacaksin sen bir annesin dedi kendisi birtek ise gidip para kazandi getirdi esim trden geldi almancam yok dedi Kenera cekildi bütün yük bndeydi simdi yapacaksin diyor senin görevin yoruldum yasamaktan
Intihar demeyin sakın siz evlatlariniza her daim lazimsinjz onlar kıymet bilmese de bugünlerde geçecek onlarsa anlayacak sadece biraz buyumeleri gerek

Suan bu satırları ağlayarak yazıyorum.O bunları yaşamayı haketmedi.Tek suçu bizim evladımız olması belki de
Diğer çocuklar gibi annesi ve babasıyla pikniğe gidemeyecek.Bi yanında annesi bi yanında babası olmayacak
Hep eksik kalacak.Hep içi sizlayacak. Daha o kadar küçük ki o kadar masum ki fotoğraflarına bakıp aglamaktan kendimi alamıyorum
Not:Eşimle bosanma aşamasındayız.Bu kadar dramatize etmek istemezdim ama paylaşacağım kimsem yok 😣
Of Bende ilk satırlarda oğlunuza bir hastalık filan var sandım Allah korusun..
Oyyyy birde dramatize etmek istemezdim demişsin.. Ay ben sana ne diyeyim ya olmaz ama bu kadar valla :sinirli:

Evet daha sağlıklı olacak ama ilerde nasıl bir tepki verecek.Ilkokula başladığında içi sizlayacak mi bunlar çok içimi yakiyor
Anne güçlü olunca sorunlarıyla başa çıkabilen bir birey oluyorlar. Sizi örnek alacak.
Yeğenim üzülüyordu arabanın tekerleri gibidir ailedeki insanlar, benim ailem ayrı da olsa hep 3 teker kalacak, kardeşim olamayacak, 4teker olamayacağım diyordu. Ona o zaman demiştim ki uçak mı güçlü, araba mı? Uçağın 3 tekeri, arabanın 4 tekeri var. Uçak sadece yerdeyken tekerleğe ihtiyaç duyar. Yıllar geçti hala bana onu söyler. Sen bana böyle demiştin.

Şimdi 10 yaşında. 8 yıldır anne baba ayrı. Üzüldüğü olmuyor mu oluyor. Şöyle düşünün hastane köşelerinde küçück bedenleriyle acı çeken çocuklar da var. Yani herkes bir şeyler yaşıyor. Sağlık imtihanı olmasın inşallah.

Yeğenim İnsanları idare etmesini öğrendi. Babasını ayrı idare ediyor, annesini ayrı. Sorumsuz olan babasını yola getirdi, adam oğluyla ilgili, oğlunun isteklerini yapıyor

Ablamla ayrı olmasaydı, sorumsuz, ilgisiz bir baba olmaktan öteye gidemeyecekti. Yeğenim savaşmayı bilmeyecekti.

Of Bende ilk satırlarda oğlunuza bir hastalık filan var sandım Allah korusun..
Oyyyy birde dramatize etmek istemezdim demişsin.. Ay ben sana ne diyeyim ya olmaz ama bu kadar valla :sinirli:
Kusura bakmayın
Herkes öyle sanmış hızlı hızlı ağlayarak yazdığım için ondan öyle olmuş

Bebeğinizi hep sağlıkla büyütün.
Şuan bu dönemde hüzünlü olmanız normal tabi.
Ama eksik kalır mı,bölünür mü v.s v.s bunlar sizin elinizde olan şeyler.

Siz ayrılınca,anne babalıktan ayrılmış olmuyorsunuz.
Ebeveynlerin elinde bu mutlu çocuk dediğimiz olay.
Herkes görevini yaparsa hiçbişicik olmaz.

Bu süreçte her 2 tarafta saygısını koruması gereken çok önemli bir süreç.

Mesela ben,iyiki annem babam boşanmış diyorum.
Öyle yada böyle sonuç olarak annem şuan daha mutlu. Öyleyse biz evlatları da mutluyuz.
Dediğim gibi çünkü annem mutlu..

Hakkınızda hayırlısı olsun..

Anne güçlü olunca sorunlarıyla başa çıkabilen bir birey oluyorlar. Sizi örnek alacak.
Yeğenim üzülüyordu arabanın tekerleri gibidir ailedeki insanlar, benim ailem ayrı da olsa hep 3 teker kalacak, kardeşim olamayacak, 4teker olamayacağım diyordu. Ona o zaman demiştim ki uçak mı güçlü, araba mı? Uçağın 3 tekeri, arabanın 4 tekeri var. Uçak sadece yerdeyken tekerleğe ihtiyaç duyar. Yıllar geçti hala bana onu söyler. Sen bana böyle demiştin.

Şimdi 10 yaşında. 8 yıldır anne baba ayrı. Üzüldüğü olmuyor mu oluyor. Şöyle düşünün hastane köşelerinde küçück bedenleriyle acı çeken çocuklar da var. Yani herkes bir şeyler yaşıyor. Sağlık imtihanı olmasın inşallah.

Yeğenim İnsanları idare etmesini öğrendi. Babasını ayrı idare ediyor, annesini ayrı. Sorumsuz olan babasını yola getirdi, adam oğluyla ilgili, oğlunun isteklerini yapıyor

Ablamla ayrı olmasaydı, sorumsuz, ilgisiz bir baba olmaktan öteye gidemeyecekti. Yeğenim savaşmayı bilmeyecekti.
Oy huzunlendim gene
Keşke çocuklar hiç acı cekmese.
Yeğeninizin de çok mutlu ve güzel hayatı olur insallah
Her şeyde bi hayır var dediğiniz gibi

Bebeğinizi hep sağlıkla büyütün.
Şuan bu dönemde hüzünlü olmanız normal tabi.
Ama eksik kalır mı,bölünür mü v.s v.s bunlar sizin elinizde olan şeyler.

Siz ayrılınca,anne babalıktan ayrılmış olmuyorsunuz.
Ebeveynlerin elinde bu mutlu çocuk dediğimiz olay.
Herkes görevini yaparsa hiçbişicik olmaz.

Bu süreçte her 2 tarafta saygısını koruması gereken çok önemli bir süreç.

Mesela ben,iyiki annem babam boşanmış diyorum.
Öyle yada böyle sonuç olarak annem şuan daha mutlu. Öyleyse biz evlatları da mutluyuz.
Dediğim gibi çünkü annem mutlu..

Hakkınızda hayırlısı olsun..
Ne güzel yazmışsınız Annem Mutlu diye
Oğlumda böyle düşünür inşallah
Amin sağolun hepimizin evladı sağlıkla büyüsün

Kusura bakmayın
Herkes öyle sanmış hızlı hızlı ağlayarak yazdığım için ondan öyle olmuş
Sorun degil canım şu an içinde bulunduğun ruh halini tahmin edebiliyorum ama unutmaki sen bir annesin ve her zaman evlâdın için güçlü olmak zorundasın sen böyle kendini bırakırsan bu kadar üzülürsen o da üzülür ve duygusal olarak çok etkilenir.Hem kendin için hemde evladın için birgün herşey yoluna girecek de ve önune bak sadece.

Back
X