Canım sıkkın, kiram arttı

min

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2008
671
1
116
İzmir
buradaki dertlerin en basiti gibi ama canım çok sıkkın.kiram 600 oldu. ev sahibi artırmaz diyordum ama arttı. iyi bir ev sahibi. artırma diyemedim aldığım duyumlara göre artırmazsam çıkaracaktı. çocuğum da eğitim bursu kazandı. yol ve yemek masrafı olacak. kredi borcu da ödüyorum.. iyice bunaldım

allah kolaylık versin herkeste aynı dertler umarım bir an önce düze çıkarsınız....

Krizde kiralara zam yapılmıyor artık .
Keşke sizde biraz direnseydiniz.
Ne bileyim orta yolunu bulmayı teklif etseydiniz.

çok doğru. ama burada emlaklara kriz yansımadı. çıksam bu fiyata bu evi bulamam bile. en güzeli anadoluya tayin. ama uğraştım gidemedim. maddi olarak batakta değilim ama olacak masraflar yıldırıyor. şimdi eğer buraya yazmasaydım çatlardım.

Daha önce belirlenmiş bir artış yüzdeniz vardı heralde.

Belki daha önce evin ederinin altında bir kira ödüyor iseniz o da sizi çıkarıp yeni kiracı ile gelsin kiralar mantığı içindedir.

Neyse olan olmuş zaten,Rabbim ödeme kolaylığı versin.

Anadolu'ya tayin çok iyi olurdu.
Sanırım tek başınıza evladınızı okutuyorsunuz.Allah yardım eder.
Burslara başvursanız..?
Belediyenin çeşitli derneklerin belki çalıştığınız kurumun bursları..?
Yoksul olmanıza gerek yok bu bence sizin hakkınız tek başına çocuk okutmak bu devirde çok güç.

evet haklısınz.ama fakir o kadar öğrnci var ki umut verici konuşulmuyor.
işsize mi burs verirsiniz memura mı..

Geçmiş olsun, umarım hayatınızdaki herşey bir an önce düzelir. Daha uygun kiralarda ev bakmayı denediniz mi? Belki şansınıza hem kira olarak hemde semt vs. olarak daha uygun bir daire bulabilirsiniz. :))

ev sahibinize kırılıp evden soğumuşsunuz. bi arkadaş sormuş, daha uygun bir ev yok muydu gerçekten?

Allah kolaylık versin.

düşünmedim değil ama daha uygun kira demek rutubetli karanlık ev demek. hadi orayı da geçsem, taşınmak 1000 tl.

başka semte gitsem, kızım servise ben vasıta ile gel git masraf ikiye katlanacak.

dersanelerden yüzde yüz burslar çıktı. düşünüyorum en iyisi devlet okulunda kalsın. dersane açığını kapatır diye. yoksa altından kalkamayacağım..

allah kolaylık versin.bende sürekli borç vs düşünmeye başladım.cidden insanı yıpratıyor arkadaşım,allah sabı versin.

yemek,içmekte eklenince biraz zorlar sizi
ama haftasonlarınız boşsa ek iş yapabilirseniz yapın derim ben
ya da dediğiniz gibi tayin isteyin
Allah kolaylık versin :1hug:

ha siz özel okul mu düşünüyordunuz? tabi canım, devlet okullarnın suyu mu çıktı? özele para verip kendinizi sömürteceğinize... sanki süper eğitim mi veriyor özeller.

canım Allah yardımcın olsun gercekten cok zorlastı artık yasam
memur olmak bana gore artık daha da zor
ne sanıyorlar memurları onu da anlamıs degılım
hele kı ızmırde
600 luk evler bıle oturulcak gıbı degıl
semt olarak luks bı yer mı canım

anladığım kadarıyla özel okula burs çıkmış,ama servis ve yemek masrafı olacak
allah yardımcınız olsun,herkes zor durumda artık..

çok teşekkürler arkadaşlar.. kızım 20 bin tllik burs kazanmışken gönderememek ona haksızlık yapmışım gibi geliyor. yollamaya kalksam gözüm kesmiyor. otobüsle giderim diyor hepsi zengin kendini eksik hissedebilir. devlet okulu da 50kişilik hep öğretmen sirkülasyonu oluyor ve seviye sınıfı yasak. çok zeki ve dersler ona çok basit geliyor çünkü ortalama seviyeye göre ders anlatılıyor. vicdanım da sızlıyorbu bursu kazanmak çok zor.

ha siz özel okul mu düşünüyordunuz? tabi canım, devlet okullarnın suyu mu çıktı? özele para verip kendinizi sömürteceğinize... sanki süper eğitim mi veriyor özeller.

özel öğrencilerle özel ilgileniyorlar. mesela olimpiyatlara hazırlıyorlar veya sbs kamplarına sokuyorlar. seviyesine çıkıyorlar. veya kültürel yönden de artıları var.

özel öğrencilerle özel ilgileniyorlar. mesela olimpiyatlara hazırlıyorlar veya sbs kamplarına sokuyorlar. seviyesine çıkıyorlar. veya kültürel yönden de artıları var.

konuyu "devlet okulu mu özel okul mu?"ya getirmek değil amacım.

zengin ve belki de bir miktar şımarık öğrenciler içinde okuduğunda hayatı boyunca kendini eksik hissedebilir. bu his çok daha önemli sanırım. ben özelden mezun olup da kültürel yönden artılara sahip veya hayatla gerçek anlamda başa çıkabilen öğrenci pek görmedim. okuldan çıkınca sudan çıkmış balığa dönüyorlar.

ekonomik yönden normal bir ailede yetişen ama dersaneye bile gitmeden çok güzel yerler kazanan öğrencilerimiz oluyor. kişisel çabanın önemini vurgulamamız gerek.

para kolay kazanılmıyor. kazanılanın da sömürge imparatorluklarına yedirilmesi üzücü.

bakış açısı önemli tabi. ben size karşı bir şey demiyorum. konu açılmışken fikrimi yazmak istedim o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…