Canım yanıyorrrr :((

YEKTA61

Kırdığın Yerden Kırılırsın...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
9.543
10.806
498
Arkadaşlar üst üste 2 arkadaşımı genç yaşlarında kaybettim.Biri üniversitedendi arkadaşım 24 yaşında azla bi konuşmuşluğumuz yoktu ama duyunca öldüğünü çok üzüldük haberlerde görmüşsünüzdür belki istanbulda bağcılarda pompalı tüfekle vurulmuştu.Cenazsine gittik etkilenmiştim baya aradan 2 gün geçmeden daha yakın olduğum liseden kaç yıllık arkadaşım araba sıkıştırması sonucu motor kazasında 23 yaşında vefat etti.Şok olduk herhangi bir yerinde hiçbirşey yotu başında kask olmasına rağmen beyin kanaması geçirmiş olduğu yerde hayatını kaybetmiş.Dünde onun cenazesindeydik çok iyi bir arkadaşımdı öyle üzüldümki içim parçalandı sınıfımızdan bölüm olarak üniversiteyi kazanan tek o olmuştu okul 1. siydi zaten okulunu yeni bitirmişti.Onu öyle görmek annesinin kız arkadaşının yakarışları çok acıydı içim yanıyor ölüm kimseye yakıştırılmıyor ama helede böyle genç olunca daha bir zor oluyor. Kendimide koyuyorum yerine ani gelen ölüm ve hesap zamanı ne cevap vericez.Rabbim ailelerine sabırlar versin günahlarını bağşlasın,mekanlarını cennet eylesinnn.Kabirleri pir nur olsun inşAllah.Acımı sizlerlede paylaşmak istedim arkadaşlar..

Son düzenleme:
Başın sağolsun canım,rabbim ailesine sabır wersin.Genç olunca insan daha çok üzülüyor...Rabbim sıralı ölüm wersin..Bizlerde burdan duamızı edebiliriz.Üzülüyoruz ama hayat işte..Hepimizin gidicegi yer.Bazen bu dunyanin renklerine.cazibesine dalıp sanki ölümsüz gibi yaşıyoruz..

Allah ailesine yakınlarına sabır versin...

nur içinde yatsın

Başınız sağ olsun
Benimde yakın arkadaşımın nişanlısı iş kazasında öldü patlama sonucu
Evlilik hayalleri kurarken cenaze haberi geldi maalesef
Ölüm çok zor, genç ölüm daha da zor
Ölenlerin mekanı cennet olsun, yakınlarına da Allah sabır versin

Allah ailesine yakınlarına sabır versin...

nur içinde yatsın

Allah sabırlar versin evet..hayatta bi yerlere gelebilmek için yapmadığımız kalmıyor okul eğitim vs vs bitmiyor ama ölüm duygusunu hissedince ne kadarda boş geliyor hepsi.Allah rahmet etsin hepsine..bigün bizimde arkamızdan öldü denilecek...ve hayatımızı sorgulamamız insanlığımızı...çok geç olmadan keşke..anlayabilsek.hepimizin ders çıkaracağı durumlar bunlar.

Allah rahmet eylesin. Ölüm her yaşta çok erken..

Çok zor, Allah sevdiklerine sabır versin. Evet, genç ölüme daha başka üzülüyor insan, ama işte bunun zamanı yok, sırası gelen gidiyor sadece. Yitirilmiş yaşamlar olarak görme, hepimiz yolcuyuz, onlar önden gidenler sadece. Her gün ya yaşamak ya ölmek için, her sabah 50-50 ihtimal ile yeni bir güne başlıyoruz aslında. Bunun bilincinde olsak burada dert diye okuduğumuz konuların %80 dert olmakdan çıkar.

Çok teşekkür ederim arkadaşlarım.Rabbim razı olsun sizden.İçimde öyle bir yangın varki helede annesini kız arkadaşını düşündükçe içim parçalanıyor kendimi onlar yerine koyuyorumm çok acı bir durumm. Rabbim ani ölümlrden korusun ölmezden evvel ölmeyi hakikate ermeyi nasip eylesin inşaAllahh cümlemize.

başın sağolsunn yekta
gencecik insanların vefat etmesi insanların daha çok canını acıtıyor
sen üzülme ona bol bol dua et.. onların buna ihtiyacı var.. zor bi durum..
yakın bir zamanda bende böyle şeyler yaşadım.. ayaktayız napalım

Başınız sağolsun..
Rabbim mekanlarını nur eylesin. Kabir rahatlığı versin..
Her ölüm erken ama, genç ölümler beni de kahrediyor.. Çok üzülüyorum..

Çok sağolun kızlar Rabbim razı olsun sizden dualarınızı kabul eylesinn.

başın sağolsun canım allahtan rahmet diliyorum rabbim mekanlarını cennet etsin aminnn

başın sağolsun..
allahım kimseye evlat acısı yasatmasın,vakıtlı ölüm nasıp etsın..

soyadı cebı olan arkadasınmı?basın saolsun..evet ınsan etkılenıyo cok zor Allah kalanlara sabır versın

İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raci’un...
ALLAH rahmet eylesin...
unutmamaliyiz ki her can ölümü tadacaktir...

Ölümün tefekkür edilmesi, nefse boyun eğdirip kibrinin kırılmasını sağlamak için yapılır. Hasan-ı Basri hazretlerinin risalesinde farzlar arasında sayılmıştır.

Ölümü düşünmek nefsi paklar, kalbi uyanık tutar, dünyaya ve onun geçici lezzetlerine meyletmekten korur, neticede evliyalık yolu açılır. Mürşid-i kâmilin rehberliği bu ölüm tefekkürünü daha şuurlu kılmaktadır. Cenâb-ı Hak kime hidayet etmişse ona ölümü hatırlamayı nasip etmiştir. Akıllı insan ölümü çok düşünen ve ölüm sonrasına hazırlanandır. Ebu Hüreyre’den rivayet edilen hadis-i şerifte Peygamberimiz buyuruyor ki:

“Ölümü çok hatırlayın. Herhangi bir kul ölümü çokça hatırlarsa Allah onun kalbini ihya eder, ona ölümü kolaylaştırır”. (Deylemi, Firdevs)

“Ölümü çok hatırlayın. Zira (ölümü hatırda tutmak) günahları temizler ve (kişiyi) dünyada zahid kılar. Ölüm kıyamettir. Ölüm kıyamettir.” (Kenzu’l-Ummâl)

Ölümü hatırından çıkarmayan kişi, Allahu Teâlâ’dan gafil olmaz. O’nun rahmetinden ümidini kesmez; ama azabından da korkar. Dünyaya meyletmez. İnsanlara karşı sabırlı ve hoşgörülü davranır. Gurur, kibir, hased, riya ve amellerini beğenme gibi hastalıkları kalbinde barındırmaktan imtina eder. Allahu Teâlâ’nın böyle kulları için fevzü saadet vardır. Onlara taraf-ı İlahi’den hediyeler hazırlanmıştır.

Rasûlullah (s.a.v) Efendimiz buyurdu ki:

“Lezzetleri kesen (dünya lezzetlerine karşı hırsı yok eden) ölümü çok hatırlayınız.” (İbni Mâce, Tirmizî, Nesâi)

Yani ölümü zikrederek dünya zevklerini kendinize acılaştırın ki, ona olan bağlılığınız kopsun ve bu vesileyle de Allah’a yönelebilesiniz.

Hz. Âişe validemiz, Peygamberimiz (s.a.v)’e sorar: “Ey Allah’ın Rasûlü, hiç şehitlerle beraber haşrolunacak biri var mıdır?” Rasûlullah (s.a.v) da: “Evet, bir gün içinde yirmi defa ölümü hatırlayan şehitlerle beraber haşrolunur.” buyurur. Çünkü o, dünya hayatının fani olduğunu bilir. Kimsenin hakkını yemez. Ahiret için hazırlık yapar. Ölmeden önce nefsini sürekli hesaba çeker, gaflete düşmez.

İbni Ömer (r.a) diyor ki: “Rasûlullah (s.a.v) ile birlikteydim. Ensardan bir zat: “Ey Allah’ın Rasûlü, müminlerin hangisi en faziletlidir?” diye sordu. Rasûlullah (s.a.v) Efendimiz: “Huyca en iyisidir!” dedi. Adam: “Müminlerin hangisi en akıllıdır?” diye sordu. Rasûl-i Ekrem: “Ölümü en çok hatırlayan ve ölümden sonrası için en iyi hazırlığı yapandır. İşte bunlar en akıllı kimselerdir.” buyurdular. (İbni Mâce)

Yine buyurdular ki:

“Ölümü çokça hatırlamak sadakadır.” (Kenzü’l-Ummâl)

“Ölümü arzu etmeyin. Zira Allah’ın huzuruna çıkış günü çok şiddetlidir. Bir kulun ömrünün uzaması ve Allah’ın onu inâbeyle rızıklandırması şüphesiz ki, saadettendir.” (Müsned)

Akıllı mümine nasihat olarak ölüm kafidir.

Peygamberimiz (s.a.v) mescitte konuşup gülüşen bir topluluğa hitaben buyurdular ki:

“Ölümü unutmayın, ölümü hatırlayın. Varlığım kudret elinde bulunan Allah’a yeminle söylüyorum ki, eğer benim bildiğimi bilseydiniz az güler, çok ağlardınız.” (Tirmizî, İbni Mâce)

Peygamberimizin yanında bir adamdan medhü sena ile bahsettiler. Rasûlullah (s.a.v): “Arkadaşınız ölümü anar mı?” diye sordu. Onlar: “Biz onun ölümü hiç andığını işitmedik.” diyince Allah Rasûlü: “Sizin arkadaşınız, övdüğünüz gibi değildir.” buyurdu.

“Rasûlullah (s.a.v) ölmek üzere olan bir genci ziyaret etmiş ve: “Kendini nasıl buluyorsun?” diye sormuş. Genç de: “Allahu Teâlâ’dan ümidim var; fakat günahlarımdan korkuyorum.” cevabını vermiş. Bunun üzerine Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuşlar: “Bu makamda mümin bir kulun kalbinde iki zıt şey birleşmez. Kalbe; biri diğerine zıt iki şey gelince Allah ümit edileni verir, korkulandan emin kılar. “

Kaynak: Miftâhu’l-Usûl / Rabıta Risalesi

basınız sagolsun genc olumu cok acı gercekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…