• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canımın içine... Kızıma...

kuzum

Bu konida hassasum
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
8.474
280
698
n6443293941804652724wd1.jpg

Minik tırtılım, sevimli böceğim, kuzum,

Sana kavuşmak için çok uğraştık bebeğim. Bazen ümitsizliğe kapıldığım anlar oldu, bazen de seni elbet kucağıma alacağım dediğim anlar. Yılmadık bebeğim.Birkaç doktorun çocuğun olmaz demesine rağmen yılmadım, hep dua ettim bebeğim. Doğumdan sonra seni kucağıma aldığımdaki ruh halimi hiçbir zaman kimseye anlatamam.

Kardeşinin gelişine ise hazır değildin tırtılım, daha doğrusu hiçbirimiz hazır değildik. Kardeşinin doğumuyla çok şey değişti, sen dahil. Birden sana "abla" sıfatı yükledik hepimiz. Oysa sen daha 2 yaş 9 aylıktın. Daha doğru dürüst konuşamıyordun bile.O minnacık yüreğin abla olmaya hazır değildiki.

Hatalıyım bebeğim, sanıyorum sana gereken ilgiyi, sevgiyi veremedim.Hep suçluluk hissettim sana karşı. Anlıyorumki iki tane çocuk büyütmek zor, bazen altından kalkamayacağımı düşünüyorum. Heleki yaşlarınız bu kadar yakın olunca hanginize nasıl davranacağımı ,napacağımı bilemiyorum.

Ama şunu biliyorum ki sen ne kadar bana katı davransanda özünde çok yumuşak, çok duygusalsın. Sana bir adım atana, sen on adım atacaksın. hata bendeki bazen sana adım bile atamıyorum.

Özür dilerim minik tırtılım:çok üzgünüm:

Sevgiden çok yoksun büyüdüm ben bunu kimse bilmez,
ama şu yazdıkların beni eski yaşadıklarıma geri götürdü...
Kızına sahip çık annesi , onu sevginden merhametinden mahrum bırkma, sıkı sıkı sarıl ona senağlamasenağlama

Kuzucum ben inanıyorum ki bunları dile getiren sen harika bir annesin.
Duygularını dile getirmekten çekinme canım.
Burda bizimle paylaştıklarını kızınlada paylaşmalısın.
Eminimki minik tırtılın seni anlıcaktır.

Sana kavuşmak için çok uğraştık bebeğim. Bazen ümitsizliğe kapıldığım anlar oldu, bazen de seni elbet kucağıma alacağım dediğim anlar. Yılmadık bebeğim.Birkaç doktorun çocuğun olmaz demesine rağmen yılmadım, hep dua ettim bebeğim. Doğumdan sonra seni kucağıma aldığımdaki ruh halimi hiçbir zaman kimseye anlatamam.

Kardeşinin gelişine ise hazır değildin tırtılım, daha doğrusu hiçbirimiz hazır değildik. Kardeşinin doğumuyla çok şey değişti, sen dahil. Birden sana "abla" sıfatı yükledik hepimiz. Oysa sen daha 2 yaş 9 aylıktın. Daha doğru dürüst konuşamıyordun bile.O minnacık yüreğin abla olmaya hazır değildiki.

Hatalıyım bebeğim, sanıyorum sana gereken ilgiyi, sevgiyi veremedim.Hep suçluluk hissettim sana karşı. Anlıyorumki iki tane çocuk büyütmek zor, bazen altından kalkamayacağımı düşünüyorum. Heleki yaşlarınız bu kadar yakın olunca hanginize nasıl davranacağımı ,napacağımı bilemiyorum.

Ama şunu biliyorum ki sen ne kadar bana katı davransanda özünde çok yumuşak, çok duygusalsın. Sana bir adım atana, sen on adım atacaksın. hata bendeki bazen sana adım bile atamıyorum.

Bunları yazan anne inanıyorum ki yavrusunu ihmal etmiyordur,sadece daha fazla ilgilenebilirdim iknci olmasaydı duygusu var herhalde canım.Ama inanki yaşları az olsa da çok olsa da -ki benimkilerin arasında 9 yaş var-mutlaka bir dönem insan hissediyor bu duyguları.İki çocuk büyütmek gerçekten zor ikisine de eşit sevgi ilgi göstermek için varını yoğunu ortaya koyuyorsun olmuyor gibi geliyor.Ama sonuçta çocuklarından öyle güzel yansımalar alıyorsun ki bütün o çırpınmalara değiyor.a.s.

Bunları yazan anne inanıyorum ki yavrusunu ihmal etmiyordur,sadece daha fazla ilgilenebilirdim iknci olmasaydı duygusu var herhalde canım.

Evet, çoğu zaman ihmal ettiğimi düşünüyorum. :çok üzgünüm:

Kuzu güveç.........

Seni anlayabiliyorum..Çalışan bir bayan olarak içinde bulunduğun karmaşık duyguları ben de yaşıyorum çoğu zaman tek çocuğum olmasına rağmen..

Ama elimizden geleni yapıyoruz sen de biliyorsun ki.. Üzülme tamam mı?

Çocuğumu ilk kreşe verdiğim zaman 2,5 yasındaydı, henüz konuşamıyordu ve ben her sabah onu kreşe bırakırken ''özür dilerim oğlum'' derdim.....Bu huyumdan çok zor vazgeçtim, kreş öğretmeninin yardımıyla....................

Kuzumcum ben henüz anne değilim hislerini tam olarak anlamayabilirim ancak yazdıklarını çok iyi anladım. Sen minik tırtılına atacağın ilk adımı bizlerle paylaştın ve ona da hissettireceksin bunu biliyorum. Çocuklar asla kin tutmazlar. Eminim ki o sana koşa koşa gelecek. a.s

Evet, çoğu zaman ihmal ettiğimi düşünüyorum. :çok üzgünüm:

Sen ne kadar öyle düşünürsen düşün,inanki onlar sevildiklerini öyle güzel hissediyorlarki.Aman dikkat ilkine üzülürken diğer taraftanda bazen olaylar öyle gelişir ikinciye üzülmeye başlarsın.Bu garip bir denge veya dengesizlik ama bir şekilde içinden gönül rahatlığı ile çıkılıyor.Ya ben ne yapayımsenağlama birisi ergenliğe girdi,diğeri bebeklikten çocukluğa geçişte biri kız biri erkek ve eşim sen benden daha iyi becerirsin diyor çekiliyor kenara.Sonuçta bence biliçli anneler olursak başaramayacağımız hiçbirşey yoktur.

Sevgili Kuzum, senin hissettiklerini aynen bende hissediyorum.İkinci çocuğun dogumu ile ister istemez ilgiyi paylaştırmak hatta çogunu ufaklıga ayırmak zorunda kalıyoruz.Ama ben sevginin paylaştırırdıgına inanmıyorum.
Geçen seneki toplantımıza minik prensesinle gelmiştin.Senin kızına bakışın bile öylesine sevgi doluyduki, o günde aynı şeyi düşündüm şimdide, sen çok sabırlı ve mükemmel bir annesin.Kendini suçlu hissetmenin nedeni içindeki annelik duygundan dolayı oluyor.Maddi ve manevi tüm ihtiyaçlarını karşıladığın minik melegine acaba daha ne yapabilirim dürtüsüyle böyle düşünüyorsun.
Tekrar iddia ediyorum, sen sevgi dolu mükemmel bir annesin.
Minik meleklerine ve sana kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.

Kuzu güveç.........

Seni anlayabiliyorum..Çalışan bir bayan olarak içinde bulunduğun karmaşık duyguları ben de yaşıyorum çoğu zaman tek çocuğum olmasına rağmen..

Ama elimizden geleni yapıyoruz sen de biliyorsun ki.. Üzülme tamam mı?

Çocuğumu ilk kreşe verdiğim zaman 2,5 yasındaydı, henüz konuşamıyordu ve ben her sabah onu kreşe bırakırken ''özür dilerim oğlum'' derdim.....Bu huyumdan çok zor vazgeçtim, kreş öğretmeninin yardımıyla....................

Benim bu hissettiklerim, bocalamam onların suçu değil ki ama:çok üzgünüm:

Sanki yetmiyormuşum gibi geliyor.

Dün akşam kızımla kek yapmaya kalktık. Ha bir baktım oğlan bitti dibimizde o da karıştıracakmış hamuru. "Sen git ben ablanla özel yapıcam keki" diyememki, sonuç ta o da minnacık bir kuzu, o da ilgi istiyor o da bizimle birşeyler yapmak istiyor.

Çok bocalıyorum çook, bazen çok fazla suçluluk hissediyorum minik tırtılıma karşı. Bazı anneler derlerya hani "amaan çocuk işte". ben öyle diyemiyorum.

Kuzucuğum;
bugün ağlatma beni nolur..:çok üzgünüm:
Ne güzel tarif etmişsin duygularını canım..
Bak isteyince oluyormuş de mi?
Akşam eve gidince sımsıkı sarıl minik meleğe..
Rabbim sana,babasına ve sevdiklerine bağışlasın hem kızını hem de oğlunu inşallah!Nazarlardan korusun inşallah:nazar:

tek çocuğum var ama duygularınızı anlayabiliyorum.ama bu kadar suçluluk duymanıza üzüldüm şuda varki bu sıkıntıyı şimdi çekeceksiniz büyüdüklerinde iyikide iki kardeş olduklarına şükredeceksiniz diye düşünüyorum.böyle durumlarda ilk çocuk hep yıpranan taraftır çünkü sen büyüksün diyerek herşeyin sorumluluğunu ona yüklüyoruz,kimbilir onun içinde ne fırtınalar kopmakta... işte burada siz devreye girerek biraz politika yapacaksınız ve onu onurlandıracaksınız şimdiden böyle üzülmeyin lütfen o sizi anlar inanın anlar o güzel kızınızı öpüyorum..

yazdıklarını okuyunca çok duygulandım ve kendimi çok kötü hissettim benimde 7 yaşında kızım var ve 8 aylık kızım var ve kızımı çok ihmal ettiğimi düşünüyorum yazdıklarını okuyunca iyice emin oldum eminimki sen çok iyi bir annesin çok içten yazmışsın kızım şuan okulda gelince ona sıkı sıkı sarılıcam ve onu ihmal ettiğim için özür diliyce çok saol paylaşımın içinn canımmsenağlama

yazdıklarını okuyunca çok duygulandım ve kendimi çok kötü hissettim benimde 7 yaşında kızım var ve 8 aylık kızım var ve kızımı çok ihmal ettiğimi düşünüyorum yazdıklarını okuyunca iyice emin oldum eminimki sen çok iyi bir annesin çok içten yazmışsın kızım şuan okulda gelince ona sıkı sıkı sarılıcam ve onu ihmal ettiğim için özür diliyce çok saol paylaşımın içinn canımmsenağlama

Keşke bende senin gibi minik tırtılım okuldan gelince kapıyı ona açabilseydim.
Bana geçen gün "anne niye hiç beni karşılamıyorsun" dedi.senağlama

Özür dilerim, bugün dipteyim iştesenağlama

aglaticaktin beni kuzum,

sen asla cocuklarini ihmal edicek bir anneye benzemiyorsun

2 cocuk, eş, iş eminim elinden geleni yapiyorsundur

bütün bunlara yetismek kolay mi

hayranim walla sizlere ben daha kendimi zor topluyorum

Hani boğazımın ortasına yumruk oturdu derler ya benimde öyle şimdi..senağlama çalışmıyorum bir tane kızım var.ama ben bile bazen onu çok ihmal ettiğimi,üzdüğümü düşünüyorum.ki siz iki çocuk sahibi çalışan bir annesiniz.birazda yorgun
kardeşimle aramda 2.5 yaş var.banada hemen "abla"etiketi yapıştırıldı.daha ben süt kuzusuyken.(annem arada pişmanlığını dile getirir)
"sen ablasın ağlama" "sen büyüdün artık yapma" vs vs..bu kardeşimle aramda sorun yaratmadı belki ama çocuk olamadan beni büyüttü.bir sıkışmışlık yaşadım.:çok üzgünüm:o yüzden kızıma birisi ablamı oldun sen artık büyüdünmü dediğinde içten içe sinir oluyorum.
yol yakınken farketmişsiniz sorunu.bundan sonrası önemli.bu küçük tırtıllarda kin yok,nefret yok..onlar daha melek.gözünün içine bakıp içten bir gülümseme,üç dakikalık bir avkalama kahkahalara boğuyor onları.
yeterki tırtıllar kelebek olmadan telafi edelim hatalarımızı.senağlama

Benim bu hissettiklerim, bocalamam onların suçu değil ki ama:çok üzgünüm:

Sanki yetmiyormuşum gibi geliyor.

Dün akşam kızımla kek yapmaya kalktık. Ha bir baktım oğlan bitti dibimizde o da karıştıracakmış hamuru. "Sen git ben ablanla özel yapıcam keki" diyememki, sonuç ta o da minnacık bir kuzu, o da ilgi istiyor o da bizimle birşeyler yapmak istiyor.

Çok bocalıyorum çook, bazen çok fazla suçluluk hissediyorum minik tırtılıma karşı. Bazı anneler derlerya hani "amaan çocuk işte". ben öyle diyemiyorum.

Kuzum neden böğle kendini suçluyosunki ne güzel ona kardeş vermişsin.a.s Annelik işte böğle demekki, ne yaparsan onun için yapıyorsun. Evlat birbirinden ayrılmaz ama öbürü küçük olduğu için ilgi normal olarak ona akıyor. Sen iyi bir annesin dengelemeyi adaletli yapacağına inanıyorum. Ne güzel 2 yavrun var bundan artık suçluluk duyma bence Allahın gücüne gitmesin. Allah sana yavrularına ailene mutlu uzun ömürler versin.yerimseniben Topla kendini bak herkezi ağlattın burda:a015:

bu yazından anladımki anne olmak kadar bu dünyada kutsal birşey yok
bence sen çok iyi bir annesin

:çok üzgünüm:ya canim okuyunca cok kotu oldum inan cokta urktum canimya inan yasadiklarin kolay deyil.allah yardimcin olsun ama insan bazen elinde olmayan seylerde oluyosenağlamabenimde uc yasinda bi oglum var subatta dogum yapicam insallah kizim olucak subatin baslari bide.ayirlasmaya basladim ogluma eskisi kadar zaman ayiramiyorum ilgilenemiyorum.inan simdiden icim aciyo yasenağlamabunlari yazarken bile gozlerim doluyo.yakinda anne olucam tekrar.okadar cok korkuyorumki oglumu ihmal ederim yeterince sevemem ilgilenem diye.bu actigin konu tam yarama tuz basti yani:çok üzgünüm:canim kizisin cok sirin ve akilli bi kiza benziyo inaniyorumki seni anliyacaktir ilerde guzelim .allah yavrularini sana bagislasin .Şeniz

kardeşimle aramda 2.5 yaş var.banada hemen "abla"etiketi yapıştırıldı.daha ben süt kuzusuyken.(annem arada pişmanlığını dile getirir)
"sen ablasın ağlama" "sen büyüdün artık yapma" vs vs..bu kardeşimle aramda sorun yaratmadı belki ama çocuk olamadan beni büyüttü.bir sıkışmışlık yaşadım.:çok üzgünüm:

İşte ben kızım öyle olsun istemiyorum, bunun için psikologa gittik, nasıl davranalım, neler yapalım diye.2.5 yaşındaki oğlumla 5.5 yaşındaki kızımın tek farkı yaşları. Onun dışında ihtiyaçları, beklentileri hep aynı. Yaşı küçüğünden biraz büyük diye ihtiyaçları değişmiyor.

Ama bunu anlamamız için psikoloğa gitmemiz gerekti, yoksa aynı devam edecektik. Kızım bir abla, oğlum ise küçük kardeş olarak kalacaktı.

Minik bebeğim sana sormadan sana abla vasfını yüklediğimiz için baban ve kendi adıma özür diliyorum.:çok üzgünüm:

Back
X