• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canımın içine... Kızıma...

:çok üzgünüm:ya canim okuyunca cok kotu oldum inan cokta urktum canimya inan yasadiklarin kolay deyil.allah yardimcin olsun ama insan bazen elinde olmayan seylerde oluyosenağlamabenimde uc yasinda bi oglum var subatta dogum yapicam insallah kizim olucak subatin baslari bide.ayirlasmaya basladim ogluma eskisi kadar zaman ayiramiyorum ilgilenemiyorum.inan simdiden icim aciyo yasenağlamabunlari yazarken bile gozlerim doluyo.yakinda anne olucam tekrar.okadar cok korkuyorumki oglumu ihmal ederim yeterince sevemem ilgilenem diye.bu actigin konu tam yarama tuz basti yani:çok üzgünüm:canim kizisin cok sirin ve akilli bi kiza benziyo inaniyorumki seni anliyacaktir ilerde guzelim .allah yavrularini sana bagislasin .Şeniz

Lütfen bebeğiniz doğunca oğlunuzu ihmal etmeyin. Onun hiçbir suçu, günahı yok. Bu onun tercihi değil. Yaptığımız en büyük hata ikinci çocuk doğunca büyüğü biraz daha ikinci plana atmamız. Lütfen yapmayın, lütfen. Hatta büyüğe daha çok ilgi gösterin, daha çok sevin, daha çok gösterin sevginizi, çünkü buna ihtiyacı var.

İlk defa seni duygusal bir yazıyla görüyorum .Kızına gereken ilgiyi esirgeme o ne kadar geri adım atsada sen daha fazla yaklaş .Gerçi mutlaka yapıyorsundur .Kızından özür dilemen bile senin ne kadar duyarlı bir anne olduğunu kanıtlıyor .Sen mutlaka yetiyorsundur ama farkında değilsin.Kolay değil gerçekten çocuk yetiştirmek hele 2 tane olunca .Kız çocukları daha duyarlı ve hassas oluyorlar onlara biraz daha fazla ilgi göstermek gerekiyor .Sen iyi bir annesin merak etme :)başarıcaksın bu işin üstesinden geliceksin kk tüm üyelerin üstesinden geldiğin gibi :) Sevgiler kızını ve oğluşunu öp benim için olurmu .

eevvt ıste bende ınsanların soyledıklerıne bu yuzden kulak tıkıyorum. NE OLACAK KI BERABER BUYUR GIDERLER. SENDE SONRA BI DAHA COCUK BUYUTMEK ZAHMETINE GIREMEZSIN.... dıyorlar bende bundan cok korkuyorum arkadasım. kızım su anda 26 aylık yanı neredeyse senın kızınla yasıt. herkes YAP BI TANE DAHA demesın bana. mutlaka guzel yanlarıda vardır beraber buyumelerı... ya ben kızıma yetısemezsem, ıstedıgım gıbı yetıstıremezsem.... vs uzarda uzar. tamda yarama parmak bastın canımcım. kızın sımdı kac yasında, kucuk kardesı ne kadar oldu...gercekten zor Allah lkolaylık versın...

len kuzu kapama ağlatacaksın beni besenağlama
ama inan bana durum sandığın kadar vahim değil...bak sana kendimden örnek vereyim...
5 düşüğün ardından dünyaya gelmişim.adımı bu yüzden özlem koymuşlar.nasıl istenen,şımartılan bir bebekmişim düşün.ben daha 5 aylıkken pat annem tekrar hamile kalmış.kardeşimle aramızda sadece 14 ay var.çoculuk dönemlerimi hatırlamak istemiyorum.(benim bi zorum yoktuda anneme saç baş yolduruyorduk.tatlicadiarzuçok bilirim annem bizim kavgamızdan bunalıp ağlayarak odaya gittiği zaman kardeşimle yalandan öpüşüp koklaşarak yanına gittiğimizi,kapıdan çıkar çıkmaz ise çimdik attığımızı saç çektiğimizitatlicadiarzu)ben çok kıskançlık yapmışım.bir anda abla olmayı hakkaten kabullenememişim.annemde çalışan bir anneydi.3.kardeşim doğduğunda ben 8,kızkardeşim 7 yaşındaydı.bırak annemin kapıyı açmasını,diğer ikisine bekçilik yapardım annem gelene kadar.haftaiçi dağınık düzene alıştığımızdanmıdır nedir hiç bi zaman bir arada yemekler yemedik.(evlendiğimde eşimin ailesini görünce çok afalladım bu yüzden.ille beraber yemek yenilecek bayram sabahlarıtatlicadiarzu)
annemde öyle yumuşak değildi haa.melek gibiydi hiç bi şeye değişmem ama prensipli kadındı.öğretmen oluşununda etkisiyle sanırım kuralları netti.sevgi görürdük ama vicdan azabına girip şımartmazdı.
yani çocukluğum ve genç kızlığım çok hazindir diyebilirim:roflol:(valla psikolog duysa ööle dertatlicadiarzu)
ama gel görki ne psikolojimde bir bozukluk,ne çocukluğumdan içimde kalan bir uhde,ne yaşanmamılıklarım ne hevesimin kaldığı bir şey var.
çünkü ne olursa olsun annemizi seviyor,ona güveniyorduk.kızsada bağırsada biliyordukki bizi seviyor.
zaten aklımız başımıza geldiğinde annemizin neden işe gitmek zorunda olsuğunu anlamış,bunun bilincinde büyüdüğümüz için bocalama yaşamamıştık.
elbetteki birini seveceğim diye diğerini atmayacaksın.ikisiylede her anını paylaşacaksın.elbetteki kurallar koyacaksın.ileriki hayatları için bu şart.
bundan dolayı sakın vicdan azabı çekme.
ama kızına sevgini göstermekten korkma.
şımarmaz.sevgi insanı şımartmaz.

İşte ben kızım öyle olsun istemiyorum, bunun için psikologa gittik, nasıl davranalım, neler yapalım diye.2.5 yaşındaki oğlumla 5.5 yaşındaki kızımın tek farkı yaşları. Onun dışında ihtiyaçları, beklentileri hep aynı. Yaşı küçüğünden biraz büyük diye ihtiyaçları değişmiyor.

Ama bunu anlamamız için psikoloğa gitmemiz gerekti, yoksa aynı devam edecektik. Kızım bir abla, oğlum ise küçük kardeş olarak kalacaktı.

Minik bebeğim sana sormadan sana abla vasfını yüklediğimiz için baban ve kendi adıma özür diliyorum.:çok üzgünüm:

bekledikleri tek şey senin ve babalarının onlara göstereceğisevgi başka hiçbirşey değil.30 yaşınada gelsek anne ve babalarımızdan beklediğimiz en önemli şey bu.belki kızının son zamanlarda kendi içinde yaşadığı ufak tefek sorunlar(çocuklar yaş atlarken ergenlik bunalımı gibi bir duygu yaşarmış)seni hassaslaştırmış olabilir.kendini fazla üzmeki yavruların mutsuzluğunu hissedip huzursuz olmasınlar.
birde biliyormusun iyiki yaşıma yakın kardeşlerim var diyorum çoğu zaman.bu yaşımda arkadaşım gibi oluyorlar.derdime,sevincime ortak oluyorlar.
kızını gözlerini kapatıp derin nefes alarak koklasana.hala burnuna ilk doğduğu zamanki süt kokusu geliyormu.ben yapıyorum ilaç gibi geliyor rahatlıyoruma.s.

yutkundum kaldım boğazıma düğümlendi kelimeler:çok üzgünüm: kendini yetersiz hissetme sen ne kadar koşulsuz ve duru seviyorsan minik kuşun da seni o kadar koşulsuz seviyor bence:asigim: Rabbim seni onlara onları sana bağışlasın :asigim:kocaman kalbinle koskoca bir sevda masalı vermişsin sen yavrularına "anne" olmak bile bir yeterlilik değil mi :asigim: sen bence çok ince ruhlu,çok düşünceli,merhametli bir annesin kuzu kafa seviyorum seni...a.s.

canim yazin harika a.s.kizina olan sevgini ne güzel dile getirdin...:teselli:
benim kücüklügümde yasadigim olaylar aklima geldisenağlamasenağlama
benimde simdi 3 tane cocugum varyerimsenibensenin yazini okuyunca düsündüm acaba bendemi onlara olan sevgimi gösteremiyorum???bundan sonra daha cok dikkat edip cocuklarima onlari cok sevdigimi göstermeye calisacagim insaallah....Şeniz
insaallah bütün cocuklara yani bizim emanetlerimize.....sevgimizi eksik etmeyiz....a.s.

anne olmak bu demek ki.diğer anneleri de anlama yetisini beraberinde getiren bişey.yürek ortak duygular ortak olunca anlamamak imkansız...
hani diyorsun ya...kapıyı açamıyorum kızıma diye...
benim meleğimin daha 6 yaşındayken evimizin anahtarına sahipti.okuldan döner minik elleriyle apartman kapısı ve evimizin kapısını kendi anahtarıyla açardı...
bırak ona kapı açmayı.önüne bi sıcak çorba bile koyamadım ben
folyolara sarıp kalorifer üstüne soğumasın diye koyduğum yemekleri yedi...
hem de yıllarca...
çünkü onun annesi tıpkı onun gibi okula giden bi öğrenciydi...
kendi derslerinden kızının dersleriyle bile yeterince ilgilenemeyen bi annesi vardı
ilgilenemezdi çünkü kaybedecek bir yılı yoktu...
lafı uzatmayım bu böyle uzar gider...
meleğim büyüdü kocaman bi abla oldu.ben yeterince anne olamadım belki.bi çok konuda ihmal ettim onu
ama bir tek şeyi es geçmedim
ona sevgi vermeyi
inan bana diğerleri teferruattan başka bişey değil...
kalbini ferah tut.onlar o kadar yüce gönüllü ki...
sevildiklerini bilmek hissetmek tüm ihmallerimizi unutturuyor...

canım benim hiçbir anne evladı için kendini zaten yeterli bulmaz,hep daha fazlasını yapmak ister,senin sevgini o hissediyordur bir bakışma bile çok şeyler anlatmaya yeter,annelik kadar kutsal ,meşakkatli ne var şu yeryüzünde gözümüzde hiç büyümüyorlar evlenip gitseler dahi aklımız hep onlarda kalmıyormu ömür boyu onlarla değilmiyiz,işte bu nedenlerden dolayı cennet annelerin ayakları altında değilmi,bence sen harika bir annesin,kızında seni en iyi anne olduğu zaman anlayacaktır

Şu an benim koptuğum andır...senağlama
Ben vazgeçtim doğurmuyorum, içimde kalsın bebeğim...senağlama

çok duygulandım...
sanırım benim annem bi android :çok üzgünüm:
Önce cinsilatifin yazısını okudum, ağladım senağlama sonra senin yazını okudum bu seferde gülmekten ağladım:roflol::roflol:bu kadarda acımazsız olma canım....o da mutlaka çok seviyordur seni.....laelaelaelaelae

işte anne bu..kendimi gördüm sende..ama hep en iyisini yapmaya çalıştık onlar için,elimizden gelenin fazlasını..çalışan kadınlar benim için çok kutsaldır..senağlama

teşekkur ederim beni onurlandırdın...

sevgili kuzum un konusuna tam ortadan dalış yaptım kusuruma bakmasın ama ilhamı ondan aldım napıyım:1hug:

slm kuzum,,,
yazdiklarini okudum cok duygulandim,ama bunlari yazan bir anne asla kizini ihmal edemezz,her anne bazen dusunur ben kotu bir annemiyim,bebegi hastanalirsa benim yuzumdenmi yada yaramazlik yapinca bizler bagirinca pismanmi olmayiz
bunlar inan buutun anneler yasar sadece sen degil,oyuzden kendini suclama,,bizler elimizden geleni yapiyoruz evet bazen kizsakta bebislerimizin iyiligi icin iyi bir egitim icicn onlarin gelecegi icin ama asla onlari sevmedigimiz anlamina gelmezz,
sende ihmal ettigini dusunuyorsan ,ki bn inanmiyorum ama diyecegim hic birsey icin gec kalmis degilizz,ozamnlarda yapamadigini simdi yapabilirsinnn,sevgilerimle kuzumm,

len guzu ağlattın beni.....
eminim çocukların seninle grur duyacaklar bir gün....
canım benim allah sizin mutluluğunuzu daim etsin bi ömür mutlu mesut yaşayın=).....

Son düzenleme:
ya kuzubaşlı gece gece tükettin beni bi insan duygularıma bu kadar mı tercüman olabilir bu kadar mı beni anlatır senağlama
2. kızım doğduğunda ilk meleğim daha 26 aylıktısenağlama
alışamadı benimseyemedi içerledi zorlandı kıskandı ağladı yutkundu o masum gözlerini gözümün içine dikip beni suçlar gibi baktı niye onu getirdin artık beni sevmiyomusun anneeeeeeeesenağlamasenağlamasenağlama

Bence tam aksine sevinmelisinki 2 tane dünya güzeli çocukların var

çocuk isteyen okadar çok kişi varken senin çoukların lise çağına geldiklerinde fıstık gibi annesi olucak :jeyyar::nazar:

keşke benimde kardeşimle az bi yaş farkı olsaydı:çok üzgünüm:

hem eminim kızında kardeşini çok seviyordur :1hug:

sen sadece kızını ihmal ettiğini düşünüyorsun ama yanılıyosuın bence kuzum

senin gibi bi insanın çocuğuna ilgisiz olucağını tahmin etmiyorum yerimseniben

Back
X