Nişan canlarııımm nolur yardım edin :(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

oltu1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2013
464
246
53
kızlar çok dertliyim lütfen bana fikir verin :( kısaca halimi özet geçeyim. 7 yıllık bir ilişkimiz var sevdicegimle, geçtiğimiz agustosta sözlendik.nişan yapmayalım dediler, ne gerek varmış masraf yapmaya.. aile arası bi yüzük takıldı işte, evimiz küçük diye kimseyi çağıramadım dogru düzgün. hani bu sitede görüyoruz ya gondollar, süslü çiçekler, tüllerle süslenmiş bohçalar... işte onların hiçbiri olmadı benim. sözde elleri bomboş geldiler, hiçbişey takmadılar bana. ne bir tepsi, ne bir bohça, hiçbişey. şimdi içim sızlıyo öyle şeyleri görünce, içimde kaldı çünkü. daha düğünümüze çok var. belki 1, belki 2 sene.. söz takıldı, bayram oldu, kaynanamdan hiçbişey görmedim. ama nişanlımla aramız çok iyi. bu tip şeyler yüzünden huzurumuzu kaçırmak istemiyorum aslında. ama bi taraftan da çok üzülüyorum. çünkü hayalimdeki gibi olmadı hiçbişey. nişan yapmayanlar onun yerine bilezik falan istiyomuş galiba. sizce napmalıyım? ne istemeliyim? kime ne diyeceğimi, kime nasıl davranacağımı şaşırdım. bir yanda mutluluğumuz sözkonusu, diğer tarafta benim özençlerim. yardım edin kızlar, ÜZÜLÜYORUM. belki çok basit konular bunlar ama, ne zaman gelin kıza getirilmiş süslü bohçalar, tepsiler, tüller görsem içim sızlıyo. (laf aramızda kaynanam inanamayacagınız kadar cimri birisi). canlarım vakit ayırıp bana fikir verirseniz çook sevinirim..

kızlar çok dertliyim lütfen bana fikir verin :( kısaca halimi özet geçeyim. 7 yıllık bir ilişkimiz var sevdicegimle, geçtiğimiz agustosta sözlendik.nişan yapmayalım dediler, ne gerek varmış masraf yapmaya.. aile arası bi yüzük takıldı işte, evimiz küçük diye kimseyi çağıramadım dogru düzgün. hani bu sitede görüyoruz ya gondollar, süslü çiçekler, tüllerle süslenmiş bohçalar... işte onların hiçbiri olmadı benim. sözde elleri bomboş geldiler, hiçbişey takmadılar bana. ne bir tepsi, ne bir bohça, hiçbişey. şimdi içim sızlıyo öyle şeyleri görünce, içimde kaldı çünkü. daha düğünümüze çok var. belki 1, belki 2 sene.. söz takıldı, bayram oldu, kaynanamdan hiçbişey görmedim. ama nişanlımla aramız çok iyi. bu tip şeyler yüzünden huzurumuzu kaçırmak istemiyorum aslında. ama bi taraftan da çok üzülüyorum. çünkü hayalimdeki gibi olmadı hiçbişey. nişan yapmayanlar onun yerine bilezik falan istiyomuş galiba. sizce napmalıyım? ne istemeliyim? kime ne diyeceğimi, kime nasıl davranacağımı şaşırdım. bir yanda mutluluğumuz sözkonusu, diğer tarafta benim özençlerim. yardım edin kızlar, ÜZÜLÜYORUM. belki çok basit konular bunlar ama, ne zaman gelin kıza getirilmiş süslü bohçalar, tepsiler, tüller görsem içim sızlıyo. (laf aramızda kaynanam inanamayacagınız kadar cimri birisi). canlarım vakit ayırıp bana fikir verirseniz çook sevinirim..

Canım öncelikle üzüldüm, bu konulara üzülmene. Bence çok kafana takma. Neden dersen bunların hepsi formalite. Yok bohçaymış yok hediyelermiş. Mesela kayınvalidem bohça yapmak istedi ama nişanlım ve ben ailelerin yanında rahat alışveriş yapamaycağımız için istemedik. Bohça olmayacak nişanda. Yüzük takmayı da evde yapacağız. Dışarıda çok abartı olmasın diye iki aile arası sade bir tören olacak. Lafın kısası hepsi gelip geçici. Ama seni bir yönden çok iyi anlıyorum. Sanırım takıldığın konu hediye, çikolata, altın, şağ şağ değil. Sana değer verdiklerini görmek ve bunu hissetmek. Ki bu da en doğal hakkın. Eğer çok içimde kalacak dersen ailen biz nişan istiyoruz diye dile getirebilirler, ve bohça yapalım diye de belirtebilirler. Nişan olmamış nihayetinde, nişanı kız tarafı yapar, belki o zaman karşı gelmezler kendileri masraf etmeyeceği için. Önceki taktığınız yüzük söz gibi olmuş olur. Ama kayınvaliden onu da burnumuzdan getirir, ilk başta nişan olmasın diye konuşuldu dersen boşver. O zaman düğün istersiniz. Ama bu noktada ailenin desteği çok önemli. Onlar ne diyor bu duruma? Karşı taraf istediği kadar cimri olsun. Amaç erkek tarafını zora sokmak değil elbet ama bir kere evleniliyor sonuçta. Neden herşeyin ucuzuna kaçılsın ki. En azından düğün istediğin gibi olur. Ama ailenin desteğini al mutlaka. Senin adına annen veya varsa baban konuşsun. Yanlız olmadığının mesajını karşı tarafa vermek önemli. Çok mütevazi olunca da herşeyin basitine kaçılıyor ve kıymet bilinmiyor. Mutluluklar.

Son düzenleme:
Yoncagüle katiliyorum ailenin destegi gercekten cok onemli birde kv tutumu nasil olur yani dinleyip önemsermi senin ailenin isteklerini o var :17: cimri dedigine göre zor gibi bazileride ben bilmiyorum anlamiyorum durumum yok deyip geciyor malesef :17:

Hakkinda hayirlisi olsun insallah :16:

degerli yorumlarınız için çook saolun arkadaslar, inanın içimi okumuşsunuz sanki. benim kendi şahsi fikrim aslında öyle büyük nişanın çok da gerekli olmadığı. nişanlımla bu konuda aynı fikirdeyiz. ama benim üzüldüğüm nokta şu: kurban bayramı oluyo eli boş geliyo, söz yüzüğü takmaya bomboş geliyo, herseyi bedavaya getirmeye calisiyo. ben de ister istemez bu konuları nişanlıma yansıtıyorum. bu sefer ikimizin arası bozuluyo. kayınvalidemi görseniz öpesiniz gelir o kadar tatlı dilli bi kadın. güzelce konussam bu duygularımı anlatsam özendiğim seyleri heveslerimi.. yüzüme güler, çok haklısın kızım der. ama sonra nişanlımın kafasının etini yer biliyorum.sonra yine nişanlımla biz kavga ederiz. insan değer verildiğini görmek istiyo. beni anlıyosunuz bu konuda çook sagolun. nişan yapılmayacak diye kesin karar verildi gibi bisey. bari diyorum teselli olarak onun yerine bsey alsalar. ama utanıyo insan yüzsüz gibi istemeye. inanın kızlar bi düğüne bi gezmege gidiyorum takacak incecik bi kolyesi olmaz mı nişanlı bi kızın.herseyim eksik oldu gibi hissediyorum. derdim altın falan da değil. teneke olsa da olur. yeter ki bana bişey layık görülsün. bu kıza nişan yapmadık hiçbişey yapmadık diye düşünmez mi insan. deli olcam. nişanlımla aşkımızı, sevgimizi. saygımızı zedeliyo bu konular artık. kafaya takmamaya çalışıyorum, ama elimde değil. Allah herkese hayırlı yazı yazsın, mutlulukların en güzeli sizin olsun canlarım..

Tatlım nacizane fikrimi bende sana sunmak istedim;hissettiklerine ve duygularına üzüldüm böyle ufak tefek sorunlara üzülmeyi hiç haketmiyoruz.öncelikle ne bu dünyada,nede öteki dünyada huzurun ve mutluluğun iki cihanda da bozulmasın inşallah.Sana söyle söylemek istiyorum ; sen o iki altınla bilezikle yada süsle püsle mutlu olacağını düşünme sen sevdiğin adamla iki çift kelam edip iki tatlı söz duyup mutlu olmaya bak.O şatavatla evlenen nişan yapan ,millet a ne güzel nişan yaptı ,düğün yaptı desinler diye dünya para döküp sonra yıllarca bu boçların altında ezilen, evlilikleri çıkmaza giren insanlara asla özenme.keşke benimde herşeyim böyle olsaydı yada en azından bende bunların üçte birini yaşasaydım diye düşünme.emin ol,o şatavatla evlenenlerin düğünlerine imrenenler gün gelir senin evliliğine imrenir.Mesela bende nişan yapmıycam masraf olmasın diye biliyosun nişanı kız tarafı yapar ve benim bunu kaldıracak şuanda gücüm yok kredi ödüyorum.Mesela benim ailem illa düğün yaptır diyo ama biz sade bir nikah yapmayı düşünüyoruz,neden çünkü borçla harçla evlenip birbirimizi sıkıntıya sokmak istemiyoruz.iletişim çok önemli otur sevdiceğinle konuş biz nasıl evleneceğiz nişan olmadı olsun sorun ddeğil biiz mutlu olalım yeter peki düğün yapacakmıyız benim şu arzularım isteklerim var senin fikrin nedir benim için senin fikrinde çok önemli gibi sürekli iletişimde ol.asla üzülme hayat çok kısa tadını çıkarmaya bak.sevgiler...

canım benim ya çok üzüldüm gerçekten bunlar senin en büyük hakkın tatlım tabiki isteyeceksin insan hayatında bir kere bunun heyecanını yaşıyor ellerinde olmaz yanı paraları olmaz anlarım ama böyle de yapılmaz ki kendisinin kızı yok mu evde evlenecek ona da böyle yapılsa hoşuna gider mi. çok yazık gelin alıyor bu onun onuru şerefi kendisinin düşünmesi gerekir. evlenince bile içine dert olacak hep içinde ukde kalacak şimdiden müdahale et derim. düğün zamanına kadar alttan alttan işle nişanlına :) konuş de bunlar benim hayallerim yapılmasını istiyorum en doğal hakkım de nişanlın anlayış gösterir inşallah onlar yapmıyorsa siz nişanlınla gidin yapın güzelce yapılmasını istediklerini ne yapacaksın allah yardım etsin canım inşallah herşey istediğin gibi olur.

Bunların hepsi formalite ama tabi ki özenmenız cok normal bende olsam özenırdım formalite desekte insanın canı cekmıyor degil sonucta bi kere olacak bisey bu kaynananızda cimriymis :27: nısanlınızla aranız ıyıymıs ama ordan kurtardınız :16: ıns hıc bozulmazz da mutlu olursunuz :31:

Düğünü yapılmayan, gelinlik dahi giyemeyen arkadaşım var..
Sizin ki alt tarafı bir nişan.
Eğer maddi durumunuz buna el vermiyorsa , çokta zorlamayın kendinizi. Boşa sıkmayın canınızı ..

çok haklısınız kızlar, hepinize çook teşekkür ederim. evet bişeylerin eksik olması çok üzüyor beni. ama şükürler olsun ki nişanlım elinden geldiğince açığı kapatmaya çalışıyor. annesinin yapması gereken seyleri bile o yapıyor. size bu satırları yazarken zil çaldı, bi çiçek sepetiyle geldi nişanlım. uğur böcekleriyle kurdelelerle süslemiş :) yanında da yusufçuk kolye :) o kadar sevindim ki anlatamam. biz kızlar niye bu kadar çok önem veririz ki bu kaynana denen şeye? sizlerle bu derdimi paylaşmak, sizlerin fikirlerini almak o kadar iyi geldi ki anlatamam. herşey şatafatlı, dört dörtlük olsaydı, ama nişanlım kötü biri olsaydı ne yapardım ? çok teşekkür ederim canlarım o değerli fikirleriniz için. hepinizi öpüyorum, Allah razı olsun...

canım merhaba
yazdıklarını okuyunca yemin ediyorum gözlerim doldu. çünkü bende benzer şeyler yaşıcam ama kendi ailem sebebiyle. inan bu daha çok koyuyo. bizde karşı taraf fedakarlık yapmaya hazır. annem herşeyi karşı tarafa yada bana yıkmaya daha doğrusu kendi üstünden atmaya çalışıyo. bu durum 2 defa can yakıyo biliyo musun? bence ailen destek oluyorsa sana istediğini yap içinde kalmasın. eğer ailen de destek olmuyorsa (imkanın da varsa) çek bankadan kredini kendin yap gönlünce istediğinii. sonuçta bunlar senin hakkın. kıyamam ya çok kötü oldum bende. çünkü anlattığım tartışma da bi saat önce gelişti.

kızlar sayenizde yavaş yavaş atlatıyorum sanırım bahsettiğim konu hakkındaki üzüntülerimi.. canım benim sonsuz mutluluklar diliyorum sana da. sadece karşı tarafta olmuyor sorun bazen kendi ailende de olabiliyor ve bu seni daha çok üzüyor :( inşallah sen de atlatırsın inşallah bir gün gelir geriye dönüp baktığımızda şu anki düşüncelerimize gülüp geçeriz.. tekrar mutluluklar canım..

Back
X