Canlı derse girmeyen çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bizim tüm sınıf Üç...gen 1. sınıf okumanyazmayı öğreniyorum setini kullanıyor. Hem oradan fasikül fasikül harf harf gidiyorlar hem de bir taraftan ikinci harfle birlieştirmeyi sonra kelime yazıp okumayı öğrendiler. Ancak eskiden biz K (ke), M (me), S (se) şeklinde öğreniyorduk yeni müfredat ve öğrenme şekli böyle değil. Eba videoları ve diğer destek videolardan faydalanmakta yarar görüyorum. Kı, Tı, Sssı, ıM, Lıngibi ses odaklı öğreniliyor artık. Bir yandan da matematikten 1 den 10’a sonra 20’ ye sonra 100 kadar sayma, 2 şer 2 şer, 3’er, 4’er, 5’er ve 10’ar ritmik sayma yapışıyor. Görsellerle rakamlar destekleniyor arada kesme biçme, boyama ve spor gibi fiziki aktiviteler serpiştiriliyor. Bol bol yazdırma, okuma yaptırmanız iyi oluyor pekişiyor. Ki okudukça desteklemek için çocuğu renkli heceli 1.sınıf okuma kitapları alıp okumayı daha da iyi hale getirebilirsiniz. Şu ana kadar biz A, L, E, K, M, U harflerini öğrendik. T harfine de geçeceğiz. Bu kadar ayda aldığımız yol bu ama tabi öğretmen 40 kişiyle uğraşıyor belki siz birebir daha hızlı ve verimli ilerlersiniz. Allah kolaylık versin.

Çocukta dikkat eksikliği var gibi geldi bana.
Bu büyük sorun.
Devam ederse bir uzmana başvurmak lazım.
Çünkü sıkılıyor demissiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X