Canta krizi

lilakelebek

Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2015
130
67
18
37
Iyı aksamlar.. Oglum 6 yasında ve bu sene 1. Sınıfa baslıcak.. Esime bir haftadır gidelim canta alalım diyordum. Oglum spiderman temalı canta istediği için, boyalı olacagını da goz onunde bulundurarak kaliteli olsun diyordum saglıgı acısından. Ben gidip canta sececegız diye beklerken elinde koca bi çanta ile geldi aksam.. Simsiyah bişey.. Taktı çocuk cantanın alt kısmı poposuna degıyor o kadar buyuk geldi yani.. Gitmiş simsiyah kocaman bi çanta almış gelmiş.. Bu me dedim.. Niye boyle bişey yaptın dedim. Bi çantaya o kadar para veremezmiş, ( kendisinin maddi durumu iyi) buyuk degilmis tammis, rengin ne onemi varmis, benim canta almama da musade etmiyomus bunu kullanacakmis... falan filan bi suru sey saydi gitti... Hic icime sinmedi... Baktikca sinir oluyorum. 6 yasinda ki cocuk kapkara cantayi napsin yaa

Sakinleşince konuşun.. Oğlunuza uygun olmadığını,gerçekten büyük geldiğini,yaşıtlarında çizgi karakterli görüp içinde ukte kalacağını, en önemlisi sağlık açısından uygun olana bakılması gerektiğini tatlı tatlı anlatın yola gelecektir:KK54:

Çocuğun ilk kez okula başlama hevesi. Birlikte gidip almak, o heyecani yaşamam varken, kocanizin alakasız bir şey alip gelmesi tam bir hödüklük. Hiç değilse oğlunuzun istediği çantanin ucuzunu bile almiş olsa, göz yumulabilirdi. Yani kavga sebebi olmamali ama, saçma tabi.

Bu arada bu tarz şeylerde ben çok pahali şeylere karşiyim. Büyük markalarin da ne kullandiği şaibeli çunkü. O yüzden bana göre hepsi ayni.

Size hayır diyebilir ama bence oğluna diyemez gercekten. Benimde içimde uhte Kalan okul eteğimin pileli değilde düz alınması, sürülen tekerlekli bi çantam olsun istemiştim hep ama hiç olmadı siz bilinçli bi annesiniz buna müdahale edin..

Aman kaç paralık şey.gidin bitanede siz alın.teyzesi o bu şu hediye etti deyiverin.bukadar ufak şeyler dert konusu olmamalı bence.tabi kavga konusuda olmamali.biz kadinlar zekiyiz.illaki yolunu bulur hallederiz ki bu çok kolay çözülecek bişey.oglunuzada okula hayatında bir omur başarılar dilerim.

Eğer alabiliyorsanız siz alın.
Çocuğunuzun gönlü olsun.
Oturun eşinizle konuşun desem anlamayacak çünkü belli ki sabit fikirli biri.

Ben cok heyecanliyim.. Oglum ilkokula baslicak diye.. Hep birlikte gidelim secelim diye soyleyip dururken ben burda esek basi miyim afedersiniz gidip habersiz kafasina gore kamp cantasi gibi canta almak hangi akla hizmet yani.. Oglum bisey demedi cantayi gordugunde.. Oyle ben soyle istemistim diye tutturan bi cocuk degil.. Ama istemis bi kere soylemis di mi cocuk.. Okula giderken daha istekli olur severek kullanir ama bunlari dusunen yok..

Ben olsam alırım çocugun istediğini annanesi almış gndermiş derim yada öğretmen bu çanta çocuğa uygun değil falan söyledi derim çocuğım için yalan söylerim yinefe çocuğun isyediğini alırım ukte kalır o daha çocuk olsada büyüdüğünde bile unutmaz

Ben cok heyecanliyim.. Oglum ilkokula baslicak diye.. Hep birlikte gidelim secelim diye soyleyip dururken ben burda esek basi miyim afedersiniz gidip habersiz kafasina gore kamp cantasi gibi canta almak hangi akla hizmet yani.. Oglum bisey demedi cantayi gordugunde.. Oyle ben soyle istemistim diye tutturan bi cocuk degil.. Ama istemis bi kere soylemis di mi cocuk.. Okula giderken daha istekli olur severek kullanir ama bunlari dusunen yok..

Ne kadar hödük ve bencil bir eşiniz var..heralde çocuk gelişiminden falan da bir haber..çocuğun çantasını nasıl kendi seçer gidip kafasına göre..sizde gidin oğlunuzun istediğini alın , o sizin de oğlunuz

Zaten kafama koydum alicam.. Ama o anlar kesin.. Hayatta inanmaz baska birinin aldigina ki benim aldigim cantayi gorunce kavga cikartacak ona eminim...

Bence hiç de küçük bir problem degil bu..küçücük çocuğun dünyasındaki yıkımı dusunun bir..okulla ilgili hayalleri vardı, örümcek adamli çanta alackti babası, ama babası elinde simsiyah kocaman bir çantayla gelmisti..hayalleri yıkılmıştı ve okula bile belki gitmek istemeyecekti ..bir ilkokulda psikolojik danismanim ve bu konularda hassas olunması gerektiğini dusunuyorum..çantayı oglunuzla beraber alsanız, alırken deneseniz oglunuzun sırtına takip aaa bak ne kadar yakıştı bu canta oğluma deseniz, hangisini istersin oğlum, bu mu şu mu deseniz nasıl olurdu, bu eşinizin yaptığı nasıl olmuş..telafi etmelisiniz .o çanta kalsın evde babası gelmese bile siz gidin oglunuzla alin..eşiniz de kizarsa kizsin..sakince yaklaşıp onun da gönlünü alırsınız esi olarak

Bence hiç de küçük bir problem degil bu..küçücük çocuğun dünyasındaki yıkımı dusunun bir..okulla ilgili hayalleri vardı, örümcek adamli çanta alackti babası, ama babası elinde simsiyah kocaman bir çantayla gelmisti..hayalleri yıkılmıştı ve okula bile belki gitmek istemeyecekti ..bir ilkokulda psikolojik danismanim ve bu konularda hassas olunması gerektiğini dusunuyorum..çantayı oglunuzla beraber alsanız, alırken deneseniz oglunuzun sırtına takip aaa bak ne kadar yakıştı bu canta oğluma deseniz, hangisini istersin oğlum, bu mu şu mu deseniz nasıl olurdu, bu eşinizin yaptığı nasıl olmuş..telafi etmelisiniz .o çanta kalsın evde babası gelmese bile siz gidin oglunuzla alin..eşiniz de kizarsa kizsin..sakince yaklaşıp onun da gönlünü alırsınız esi olarak
Bende sizin gibi dusunuyorum.. Oglum cok sey isteyen bi cocuk degil.. Kirkda yilda bi bisey istemis... Birak da okula giderken kullanacagi cantayi kendisi secsin di mi? Napsin kapkara cantayi.. Bi de bana sart kosuyo.. Almicakmisim baska canta... Dusuncesiz iste

Bende sizin gibi dusunuyorum.. Oglum cok sey isteyen bi cocuk degil.. Kirkda yilda bi bisey istemis... Birak da okula giderken kullanacagi cantayi kendisi secsin di mi? Napsin kapkara cantayi.. Bi de bana sart kosuyo.. Almicakmisim baska canta... Dusuncesiz iste
Hayret inanın neden o kadar inat ettiki en pahalısı 100 liradır

Çocuktan daha mı önemli

Eşinize çocuğun okulu sevmesi için, hevesle gitmesi için kullandığı eşyaların önemli olduğunu,bunu hep birlikte giderek çocuğunuza seçtirmenin okula gitme hevesini arttıracağını anlatın.kullanacağı çantayı çocuk seçsin.

Ilkokuldaki çantam yüzünden ilkokul hayatım boyunca okuldan nefret ettim, gitmek istemedim okula, parasızlıktan yeni bir çanta alamadı ailem bana..oysa okula yazılmak icin can atıyordum. Ama o lanet olası çanta yüzünden ne arkadaş edinebildim ne tahtaya kalkabildim, teneffuste çantama yaslanıp oturdum hep , Kimse çantamı görmesin diye..varin siz düşünün bir çantanın nelere mal olabileceğini

Back
X