Çanta seçiminden vücut şekilinize dikkat ediyor musunuz?

gizmdnz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2018
1
0
Çoğumuz çanta seçiminde ya kıyafetimizin rengine ya da çantanın modeline göre seçim yapıyoruz. Peki çanta seçerken vücut şekline önem veriyor muyuz?

Çanta seçerken aslında unutulmaması gereken konulardan biri de vücut şeklidir. Şöyle ki:

- Kısa boylu kadınlar için küçük çantalar ideal çantalardır çünkü küçük çantalar kısa boylu kadınları daha uzun gösterir. Büyük çantalar olduğundan daha kısa ve toplu bir görünüm oluşturduğu için kısa boylu kadınların büyük boyutları tercih etmemeleri daha yararlı olacaktır.


- İnce ve uzun kadınlar için her çanta modeli uygundur aslında. Büyük çantalar, omuz çantaları, uzun saplı modeller ve clutch çantalar ince ve uzun kadınlar için idealdir. Çok küçük çantalar olduğundan daha ince ve uzun gösterip görüntülünüz bozabileceği için bu tür çantaları tercih etmemek daha iyi olacaktır.


- Kalçası geniş olanlar için en ideal çantalar omuzda taşınabilen kısa saplı, klasik çantalardır. Unutmamak gerekir ki çanta nerede duruyorsa o bölge göz önünde olur. Kalçaya denk gelmeyen kısa saplı modeller en uygun olanlarıdır. Orta büyüklükteki bel hizasında biten hobo tarzı çantalar diğer alternatif arasındadır.


Özetle çanta seçerken silüetinizi orantılamak için vücut şeklinizin zıttı olan çanta modelleri seçmeye özen gösterin. Örneğin eğer ince ve uzunsanız yuvarlak, daire şeklindeki modeller sizin için idealdir, eğer kısa ve yuvarlak bir vücut şekliniz varsa uzun modeller sizin için en uygun olanıdır.

Bu sebeplerden ötürü çanta seçerken sadece renk ve desen değil vücut şeklimize de dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum. Ya siz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
X