Care var ama cesaret yok

misspoem34

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2012
9
0
16
İstanbul
Esimle 2,5 senedir evliyiz. Bir kizim var calisiyorumda. 1,5senedir sorumsuzlugu uckagitciligi kavgalari canima yetti. Bosansam ailemin yanina donemem cunku abimlerde onlarla beraber yasiyor. Herkes biliyor durumumu ve akrabalarim dahil herkes nefret ettiler bu kisiden. Ablam ve enistem bizimle yasayabilirsin diyorlar adapazarindaki dayiminoglu da cagiriyor ama daha beter olmaktan cok korkuyorum cesaretimi toplayamiyorum. Adam hiddetlendigi zaman cocugunun yaninda biqle cekinmeden siddet tavirlari sergileyebiliyor ve kizim bu olaylardan cok korkuyor. Evde hic bisey odenmiyor faturalar ve kira dahil. Aldigi maas ortada yok vurduyduymazligida cabasi konusmuyoruz diye hic bisey soylemeden sabah disari cikiyor ve saatlerce gelmiyor. Ayrica kadinin birinin mesajlarini yakaladim telinde daha sonra o kadinida aradim bir suru yalanlari cikti ortaya (uzun hikaye). Adam yalan ustasi hayati tamamen yalan ustune kurulmus ben dahil herkese soylemedigi yalan kalmamis. Bilmiyormuydun bu adamin boyle oldugunu da evlendin diye sorarsaniz. Zaten ilk bir sene boyle degildi sonradan oldu. Ne yapacagimi bilemiyorum sasirdim kaldim.

Ben madem arka çıkan yakınlarınız var boşanın desem pollyannacılık oynayan arkadaşlar hemen boşan diyorsunuz yapıcı olmuyorsunuz diye cellallenecekler ben susayım en iyisi :26::26::26:

Esimle 2,5 senedir evliyiz. Bir kizim var calisiyorumda. 1,5senedir sorumsuzlugu uckagitciligi kavgalari canima yetti. Bosansam ailemin yanina donemem cunku abimlerde onlarla beraber yasiyor. Herkes biliyor durumumu ve akrabalarim dahil herkes nefret ettiler bu kisiden. Ablam ve enistem bizimle yasayabilirsin diyorlar adapazarindaki dayiminoglu da cagiriyor ama daha beter olmaktan cok korkuyorum cesaretimi toplayamiyorum. Adam hiddetlendigi zaman cocugunun yaninda biqle cekinmeden siddet tavirlari sergileyebiliyor ve kizim bu olaylardan cok korkuyor. Evde hic bisey odenmiyor faturalar ve kira dahil. Aldigi maas ortada yok vurduyduymazligida cabasi konusmuyoruz diye hic bisey soylemeden sabah disari cikiyor ve saatlerce gelmiyor. Ayrica kadinin birinin mesajlarini yakaladim telinde daha sonra o kadinida aradim bir suru yalanlari cikti ortaya (uzun hikaye). Adam yalan ustasi hayati tamamen yalan ustune kurulmus ben dahil herkese soylemedigi yalan kalmamis. Bilmiyormuydun bu adamin boyle oldugunu da evlendin diye sorarsaniz. Zaten ilk bir sene boyle degildi sonradan oldu. Ne yapacagimi bilemiyorum sasirdim kaldim.

Yani baslığında da yazmışsın yapman gerekeni.Bebeğin kac yasında?

boşan denecek insan var denmeyecek insan var. bu konu sahibinin boşanmaktan başka çaresi yok ki zaten. bu apaçık ortada.

burda 'eşimin başka bi kadınla ilişkisi olduğunu gördüm rüyamda' diye konu açılsa ona bile ''aaa boşa, boşa, boşa'' diyecek kadınlar var.

konu sahibi arkadaşım, sen çalışan bi kadın olarak kendini bu adamdan kurtarmaya cesaret edemezsen, çalışmayan kadınlar nasıl cesaret etsin. lütfen kendini kurtar bir an önce.

eşinizi zaten anlatmışsınız,nasıl bir yaşam içerisinde olduğunuz da belli...boşanın yada evli kalın diyemem çünkü bu sizin vereceğiniz bir karar..ancak gerçekçi olmak gerekirse enişte ya da dayıoğlu yanında çok fazla barınamazsınız,insan yükü zordur çünkü..ama siz zaten çalışan bir bayansınız,kendinize ve çocuğunuza yetebilirsiniz...hayat sizin,bunu istediğiniz gibi şekilllendirme hakkına sahipsiniz,iyi düşünün doğru karar verin....çare varsa cesaret de gelir...hakkınızda hayırlısı olsun.

Amaciniz sorununuzu yazip sadece icinizi dok ek miyoksa ciddi ciddi bosanmayi dusunuyor musunuz?

O kadar konu ve uye gordukki cok kotu durumdalar ama bosanmaya cesaret edemiyorlar.. Sizin cesaret edemediginiz de bosanmak mi? Ya da neden cesaret edemiyorsunuz? Bundan daha kotu bir hayatinizin olacagini mi dusunuyorsunuz? Hic sanmiyorum..

Ayriyeten siz calisan bir kadinsiniz calismayanlar maddi geliri olmayanlar bile bosanacakcesareti buluyorlar..

Şoyle dğşğnünğn ne maddi ne manevi eşinizin size katkısı yok.Tabiki ayrılmanın zorlukları var bebeğinize calışırken kim bakacak ya da calışıyor musunuz orayı atlamış olabilirim.Ama inanın bebekler,cocuklar bizden cok daha iyi anlıyor cunku algıları cok acık.O babadan cok sızı düşünür ve tahmin edin neler hissediyor o kucucuk dünyasında.Dayak var aldatma var her sey var.Ya ılk etapta gıdeceksınız biraz toparlanana kadar sizi cağıranların yanına ama tabiki ne kadar gel deselerde olmaz onların yanında en fazla bir ay belki.Salim kafayla bir düşünün oyle bir hayat cekilmeye değer mı ya da ne için cekeceksiniz?

yazık :(( canım akrabaların sana destek görünüyor. ama sürekli olarak ne dayı oğlunun evinde, ne de ablanın evinde kalınmaz. kalınsa da başka başka sorunlarla uğraşırsın. ama ilk etapta kalınabilir. sorumsuz ve yalancı bir adam, böyle hayat geçmez herhalde.

böyle bir adamla ömür geçmez :50:bunu sende biliyorsun çalışıyormuşsun kimseye muhtaç değilsin ki.kendi hayatını kurabilirsin bence çocuğun için cersaretini toplamalısın

Bence bu adamla yaşamak, boşanmaktan daha büyük bir cesaret işi.

Ama öyle akraba yanında olmaz, daha büyük sorunlar yaşarsın bence, kendine küçük bir düzen kurmalısın

zaten eşinin sana ve eve katkısı yokmuş, boşanırsan da maddi olarak hayatında değişiklik olmayacak demek ki... ama akraba yanı olmaz.. e abinler belki ayrı eve çıkmak istiyorlardır annenleri yalnız bırakamıyorlardır belki sen ailenin yanına dönersen bence yengen sevinir ve ayrı eve çıkar... yani ilk onlarla konuştun mu bu konuyu..

bence ailenle konuş...şimdiye kadar abin oturmuş şimdi sen zor durumdasın...toparlanması gereken sensin abin neticede erkek karısını alır,çıkar ve kendi hayatını daha rahat kurabilir...hatta durumunu ilk önce abine anlat eminim sana yrdımcı olacaktır...eşin adam olmaz...yazık olacak gençliğine....bizde de var bir tane böyle sorumsuz...kadın 2 genç kızla babaevine döndü tam 22 sene sonra...elin adamına bakacağına kendine bakarsın...çalışman büyük avantaj kimseye ağırlığın olmaz...biraz cesaret...Allah kolaylıklar versin...

canım boşanmalısın bence hemen neden mı cocugunun ruh sağlığı acısından.çocuklar bu tur şiddet tavırlarından daha cok etkılenıyorlar.ama öyle yok dayımınoğlunun yaanına gıdeyım yok ablam çağırdı ona gıdeyım işleri yaş,mutlaka sorun olur.eger varsa gucun tek basına yasa.allah sabır versın canım

Son 1senede nasıl böyle bir adam oldu?! Benim asıl merak ettiğim bu acıkcası2,5 yıl çok az bir dönem bu sürede çok mu üzerinize sorumluluk aldınız acaba?
Bosan demek çok kolay tabi ki. Ama bence bir evlilik danısmanına gidin tek başınıza da gidebilirsiniz en azından yapılacak bir şeyler kalmış mı bu evlilikte onu söyler, Allah kolaylık versin

bence ailenle konuş...şimdiye kadar abin oturmuş şimdi sen zor durumdasın...toparlanması gereken sensin abin neticede erkek karısını alır,çıkar ve kendi hayatını daha rahat kurabilir...hatta durumunu ilk önce abine anlat eminim sana yrdımcı olacaktır...eşin adam olmaz...yazık olacak gençliğine....bizde de var bir tane böyle sorumsuz...kadın 2 genç kızla babaevine döndü tam 22 sene sonra...elin adamına bakacağına kendine bakarsın...çalışman büyük avantaj kimseye ağırlığın olmaz...biraz cesaret...Allah kolaylıklar versin...

keşke herkes o kadar anlayışlı olsa zaten kendimi bu kadar caresiz hissetmezdim. en başta ailem sahip cıkmıyor zaten herkesin bir bahanesi var ben olayları anlatınca ancak akıl veriyorlar bekle diyorlar daha bir sürü şey ben bu konuyu kimseyle cözemiyorum.

en başta çocuğunun ve sonra kendinin akıl ve ruh sağlığı için yapman gereken belli... kendinin de dediği gibi biraz cesaret.

en başta çocuğunun ve sonra kendinin akıl ve ruh sağlığı için yapman gereken belli... kendinin de dediği gibi biraz cesaret.
cesaret birazda maddiyata dayanıyor aslında şöyleki; benim kazancım tek başına yaşamanın üstesinden gelemiyor. kızımın bakıcısı kira ve giderler hepsini karşılamıyor en büyük problemde bundan kaynaklanıyor. mahkemede nafaka alep etsem onuda ödemez sonunda hapis czası olsa bile.

Back
X