Çaresiz hissediyorum

Nnuurrr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2018
4.686
8.825
158
Evliyim bir çocuğum var. Severek ve 10 sene flortten sonra evlendik. Aliemden uzaktaydim.
Uyumlu sabirli bi yapiya sahibim.
Eşim ataerkil gelenekçi ve sanıyorum fazla bencil. Tatillerde onun ailesinde daha fazla kalır ailemde10 günlük iznin 3 günü ancak kalırdım. Bu sebepten ailesinin şahit olduğu tartışmalarımiz olmuştur. Zor bir çocukluğum oldu. Zor bir hayatım...
Depremde aliemi kaybettim. Üç kardeş kaldık. Eşim ve annesi yüzünden yas sürecinde çok zor zamanlar geçirdim. Nereden başlayacağımı bilmiyorum. Sadece surekli uyumak istiyorum. Hiçbir şey yapmamak..
Hayatta kalan kardeşlerime sürekli manevi destek olmak ve onlardan da destek görmek istedim. Ama hiç görmedim. Kendi başıma atlatmaya çalıştım yas sürecini. Kizima bakıp ağladığım onlarca gece.. Eşimle bir iyi bir kötü giden ilişkimiz var. Zaman zaman destek oldu zaman zaman intiharı bile düşündürdü.
İnanın kafamı toparlayıp giriş gelişme şekillerde bir tablo çıkaramıyorum. Anlayışınıza sığınarak.
Kardeşlerim dediğim gibi yanımda olmadılar. Şimdi ise sebebini bilmediğim bir şekilde ikisine de ulaşamıyorum. İkisi de aynı şehirde ve aramızda kilometreler var. Biri evli diğeri bekar. Ayrı yaşıyorlar. Aynı evde değiller yani. Bir ay oldu mesajlarıma bakmiyo aramalarima dönmüyolar.

Bekar olan tatil için bir haftalığına yanıma gelmeyi dusunuyodu. Bende kardesim geldiğinde yaparım biraz da götürür diye yemeklik bi seyler yapıyordum. Eşim de seni kaç gündür arayıp sormasınlar sende onları bu kadar düşün diye kızgın bir şekilde çıkıştı. Biz kimsenin annesi babası değiliz dedi. Bense sustum. Konuşmadım. Daha sonra anladı hatasını ama çok kırıcı oluyosun ben onu. Yanında olmak zorundayim.biz evliyiz diğer kardeşim de ama o bekar. Sende öyle düşünsen iyi edersin dedim. Yine üste çıkmaya çalıştı. Hep kendi haklıdır zaten. Hep beni bastırmaya çalışır. Cevap verdiğimde çok sinirlenir sen çok değiştin diyip beni manipüle eder.
Çok sinirlendiğim şey şu oldu benim aileme maddi çok az bir desteğimiz olmuştur. Ama kendi ailesine anne babalık ediyoruz neredeyse. Ufacık bir yemeklik yüzünden bu lafları sarf etmesi çok üzdü ve sinirlendirdi. Kendi ailesine her durumda destek oluruz. Psikolojik olarak iyi olmadığım zamanlarda aileme yapamadığım şeyleri kendi ailesine yapmasını destekledim. Giden geri gelmiyo diye düşünüp ailesine yapmak istedikleri konusunda destekledim salak gibi. Ama eşim kendi ailesine yaparken iyiydi benim.kardesime bir yemeklik yaptığımdaysa biz kimsenin anne babası değiliz diyebildi. Çünkü bunu ben defalarca kez demeliydim. Diyemiyordum o da ilk fırsatta bana kullandı. Günlerdir eşimle de bu tartışma yüzünden konuşmuyoruz. İki defa gönlümü almaya çalıştı bense beni kırdığını söyledigim için tartışma uzadı ve adım atma sakın bana dedi. Şimdi bende atmıyorum o da. Kaybettiğim aile üyelerimi çok özlüyorum. Kahroluyorum. Şimdi bide diğer kardeşlerim ve eşimden de böyle hak etmediğim bir muameleyle karşı karşıyayım. Cocuguma sarılıyorum sadece.

Üzüldüm, senin adına... Düşüncesiz bı adamla olmak zor gerçekten. İki kap yemegin lafını ediyorsa sana da saygısı yok. Kendi ailesine verilirken iyi de senin iki kap yemegin mi gözüne batmış.
Evet.. aslında genel olarak baktığımda eşimle iyiyken kendimi daha toparlanmis hissediyorum. Ama ben kendi kendimle mutlu olmak istiyorum. Çocuğumla. Mutlu kelimesi fazla aslında artik benim icin ama onunla tartıştığımızda dibi görmek istemiyorum.. psikolojik destek almaya çalıştım bi süre, sonra hocayla uyusmadigimizi düşündüm devam etmedim.

Başınız sağolsun önce.Bu kayıplar için psikolojik destek almayı bırakmayın,lütfen.Eşiniz bence fazlasıyla bencil bir insan hele böyle kayıplarınız varken hayatta kalan aile üyeleriniz için daha hassas olabilir.Fakat kardeşleriniz ile aranıza bir anda soğukluk girmesini anlayamadım.Acaba aranızda sizin önemesemediginiz ama onları hassas davrandığı birşey mi geçti?Kendinize odaklanın herkesi siz kurtaramazsinız bu esiniz ya da kardeşiniz de olsa.

Ya insan misafirine komşusuna bile yemek hazırlar. Kaldı ki şehir dışından kardeşin geliyor hazırladığın iki tencere yemeğe laf eden adam demek istemiyorum nasıl insanlıktır bu? Ne koyacakmışsınız önüne peynir zeytin ekmek mi? Normalde siz yemek yemiyorsunuz sanki. İnsan nefret eder böylesinden evlat olsa sevilmez bir de eş olacak biz televizyonda izlerken kahrolduk insanların yaşadıklarına kayıplarına. Eşiniz en yakınınızda aile üyelerinin kaybına destek olmamış. Çok vicdansız rezil bir insan. Bundan kurtulmadan iyileşemezsiniz bence. Allah sabır versin kurtulma gücü versin size

Teşekkür ederim. Bunu eşime defalarca kez söyledim. Sadece onlar kaldı beni anla hassasiyetimi anla dedim. Kaybettiklerimize karşı sen de vefanı bu şekilde gösterebilirsin dedim. Kardeşlerim konusuna gelirsek büyük olan zaten zaman zaman bu şekilde davranır suçlu olduğu zamanlarda. Hatasını biliyorum şu an o yüzden yazmıyo dönmüyo bana. Diğerini bilmiyorum beni biraz kendi halime bırakın dedi. Başka da yazmadı.
Ama onlarında bir elin beş parmağı kadar kalmadık diyip şu saçmalıkları bırakmaması canımı çok sıkıyor. Daha bağlı daha düşkün olmak için defalarca konuşmalar yaptım bunları hareketlerimle de destekledim

Daha önce eğer kardeşin evlenirse elimizde para olmasa bile kredi çeker üzerimize düşeni yaparız demişti. Güya beni aramadıkları için kızgınlıkla demiş o lafı. Kimsenin anne babası değiliz diye. Pişman oldu ama beni çok kırdı. Benim ailem olduğu için mi diye mesaj attım cevap vermedi. Yine onu yanlış anladığımı savunuyodur içten içe. Bekledim ki öyle demek istemedim yanlış anladın kusura bakma desin. Bunu yapsın bari Ama hala üste çıkmaya çalıştı

Eşiniz konusunda çok bir sözüm yok,çünkü değişeceğini hiç sanmıyorum.Kardeşleriniz konusuna gelirsek,siz elinizden geleni yapmışsınız.Biraz kendi hallerine bırakın,yetişkin insanlar sonuçta.Belki kendilerini kötü hissediyor olabilirler,size yük olmak istemiyor olabilir.Eşinizin tavırlarından dolayi uzak durmayı tercih ediyor,olabilirler.Ya da sadece kendi kendilerine dönmek istiyor da olabilirler.Siz bir süre kendinize ve kızınıza dönün derim ben .

Ne yapmalıyım peki bunun cevabını arıyorum

Ne demek kimsenin anası babası değiliz ay rezalet kimse dediği yedi kat yabancı mı kardeş bunlar. Anası babası değilseniz ablalarısınız hem de anne babasız kalmış kardeşlerin ablaları. Bir de kendini aklamaya çalışıyor. Kendi ana babasına her şey olur ama. Şu cümleyi sıkıysa siz ona kurun. Rezil herif

Böyle adamlar değişmiyor be güzelim giden senden gidiyor maalesef
Kendini düşün biraz da (her konuda)

Haklısınız. Aslında eşimin iki karakteri var gibi inanın bilemiyorum. Eşimin de söylediklerini anlatıyorum ki tek taraflı olmasın diye. Evlenmek istemezse gelsin bir oda yapalım yanımızda kalsın konuş diye konuşmamı istedi. İş isterse buluruz çalışır ne yapmak isterse yardımcı oluruz dedi. İstemedi orada kalmak istedi kardeşim. Yani eşimin onlara karşı açık açık hiçbir olumsuz lafı davranışı kesinlikle olmadı yüzlerine karşı. Galiba haklısınız biraz kendi hallerine bırakmalıyım. Ama tam böyle düşününce içim çok acıyor. Böyle olmamaliydik diye. Buraya gelmeyi düşünüyodu gelmezse eğer hala tavır yaparsa ikisini de engellemeyi düşünüyorum. Sizce peki? Çünkü aylarca aramasam arayıp sormazlar merak etmezler beni. Engellediğimi aylarca bile fark etmeyebilirler yani

Kardeşleriniz ayıp etmiş. Arayıp iyiyim demek zor değil.
Onlar gibi davranıp size yazana veya arayana kadar siz de onlara uaşmaya çalışmayın. Ararlarsa da tüm kırgınlığınızı anlatın. Birbirimizden başka kimimiz var deyin.
Engellerseniz tüm bağı koparmak gibi olur. Buna değer mi?

Ay yapmayın lütfen kardeşsiniz siz. Ne demek engellemek falan. Onlar da ağır şeyler yaşamış. Sizin tutunacak bir evladınız var en azından. Bekar kardeşiniz kimsesiz kalmış. Ruh hali nasıldır, neler yaşıyor hissediyor bilmiyorsunuz. Herkesin acıyı yaşama şekli farklı. Bir süre sessiz kalın onlardan cevap bekleyin ama köprüleri tamamen yıkmayın engelleyerek

Günah olmasa çocuğumla birlikte onların yanına gitmeyi yeğlerim. Bu hayatta zevk veren hiçbir sey yok kalmadı onlarla gitti.. çocuğum için iyi olmak ıstiyorum. Kendim için de ama bir yanım kendimden tamamen vazgeçmek ıstiyo. Belki de geçti. Kimse için bir önem arz etmiyorum.
sanki çocuğumla ben de erken ayrilacakmisiz buradan bu dünyadan gibi düşünüyorum bazen. Onunla anılar biriktirmeye çalışıyorum.

Hiç istemiyorum ama beni görmelerini istiyorum artık. Bu arada kimliğimi biraz gizlemek için üstte fazla detay vermek istememiştim. Ben onların küçüğüyüm. Dediğiniz gibi birbirimizden başka kimimiz var diyip daha sıkı sarilmalarini bekledim her zaman.

Haklısınız. Ama evliyim ve çocuğum var diye ondan daha iyi bir durumda değilim ki. Daha mutlu sayılmam. Ciddi düşündüğü bir ilişkisi vardı ayrıldılar inanın surekli yanında oldum. Onu da düşünüyorum neler hissediyo yalnız kalmış hissediyo biliyorum ama o benim ablam. Benimle dertleşmek yerine neden böyle bir yolu seçtiğini anlamıyorum.

Sadece onlar değil anne babasını kaybeden. Sizde bir yas yaşıyorsunuz. Nasıl ki onları düşünüp arıyorsunuz onlar da sizi düşünüp arasın istiyorsunuz. Belki düşünüyorlardır ama sizi iyi ve güçlü gördükleri için arama ihtiyacı duymuyorardır.
Ben sizi anladım. Allah anne babanızı rahmetiyle merhametiyle kuşatsın. Keşke birlikte geçirebileceğiniz biraz daha zamanınız olsaydı. Ama yine doyamazdınız. O zaman da size yetmezdi. Kimseye yetmez. Kimse sevdiğinden ayrılmak istemez.
Siz hayattasınız. Bir evladınız var. Emin olun ne kadar küçük olursa olsun o da istemez.
Allah size bir evlat vermiş, ona sımsıkı sarılın. Onun için yaşayın. Anne babanızı ona anlatın ve onlar için hayır yapın. Onları bu şekilde yaşatın.
Yavrunuzu kime emanet edeceksiniz?
Ne eşiniz ne kardeşleriniz için. Sizi aramayan kardeşiniz yeğenine ne kadar bakar. Bakabilir. Sizi inciten eşiniz çocuğunuza ne kadar iyi bakabilir? Diyelim çok iyi baktı. Ne kadar iyi bakarsa baksın annenin yerini tutar mı.
Sevgi dolu bir anne bir çocuğun tüm boşluklarını doldurur. Çocuğunuz için, kendiniz için bu yaşama sıkı sıkı tutunun.

Ağır bir yas dönemi yaşamışsınız ve devam ediyor. Kimsesiz hissetmenizin nedeni anne babanızın kaybından çok kardeşler ve eşiniz. İçinizi rahatlatması için eşinizle yüzyüze konuşun. Tüm yaşadıklarınızı, kırgınıklarınızı, sınırlarınızı (Kardeşime bir sofra kuramayacaksam ben bu evliliğe neden devam edeyim, onlara kızsan bile bunu söylememelisin gibi) anlatın. Kardeşlerinize de kırıcı olmadan yaşadıklarınızı uzun bir mesajla ifade edin.
Mutlaka bir psikoloğa gidin ve yasınızı sağlıklı bir şekilde yaşayın.
Size sımsıkı sarılıyorum. Kimsesiz değilsiniz. Kimsesizlerin kimsesi Allah var

Ne yapmalıyım peki bunun cevabını arıyorum
Ben de onu düşünüyorum
Aklıma gelenler:
1. Kardeşlerinizle konuşabildiğinizde AÇIKÇA LAFI EVİRİP ÇEVİRMEDEN: ‘Ben farkında olmadan bir şey mi yaptım ettim, yoksa siz sâdece kendi hayâtınıza daldığınız için mi bu soğukluk?’ diye sorun. Eğer Sâdece kendi içlerine ve işlerine daldıkları için oluştuysa bu iletişimsizlik onlara da burda yazdıklarınızı anlatın. Belki ortak bir yol haritası çizebilirsiniz. En nihâyetinde onlar sizi de eşinizi de durumunuzu da bizim burdan anlayabileceğimizin çok daha yakınından tanıyorlar;

2. Doktorunuzla anlaşamamış olma sebebinizi bilmiyorum ama bulunduğunuz yerde muhakkak başka psikolog ve psikyatr’da vardır. Yaşadığınız travma çok ağır ve tarafsız bir yetişkinle konuşmaya devam etmenin size iyi geleceğinden emînim;

3. Eğer ciddiyetle yollarınızı külliyen ayırmayı düşünüyorsanız bulunduğunuz yerin Barosu’nu arayıp adlî yardım biriminin çalışma saatlerini öğrenip ilk fırsatta gidip haklarınıza ve sürece dair bilgi alın;

4. Eğer henüz kafanız karışıksa ve emin değilseniz ve de oturduğunuz konut ikinizden birine ait ise, tek taraflı olarak da tapu müdürlüğüne dilekçe vererek (evlilik cüzdanınızın onaylı fotokopisiyle) AİLE KONUTU ŞERHİ KOYDURun.

5. Moralinizi düzeltmek için ‘Çocuğuma sarılıyorum’ demişsiniz. Bunu lütfen yapmayın. Çocuklar sünger gibi sizin olumsuz duygularınızı bilinç dışlarına kaydediyorlar. Mânen nötr bir haldeyken sarılın evlâdınıza ki siz onun olumsuzluklarını üstleniyor olun. Yoksa sizin yaşadığınız döngüyü ilerde o da yaşar olur ALLAH MUHAFAZA

Başınız sağ olsun bu arada. Çok yıpratıcı bir süreç yaşıyorsunuz gerçekten. Fakat evlâdınızın size ihtiyâcı var. Demesi kolay elbette böyle uzaktan ama GÜÇLÜ KALmayı başarmalısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…