• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çaresiz hissettiğiniz dönemlerde sizi dahada çaresiz hissettiren insanlara karşı ne yapıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

verloren

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2019
1.077
1.068
123
Çaresiz hissettiğiniz dönemlerde sizi dahada çaresiz hissettiren insanlara karşı ne yapıyorsunuz?

uzun zamandır böyleyim mantık çerçevesinde adımlar atmaya çalışıyorum ama derdim tam olarak çözülmüş değil.
Güçlü kalabilenlerden tavsiye istiyorum.

uzun zamandır böyleyim mantık çerçevesinde adımlar atmaya çalışıyorum ama derdim tam olarak çözülmüş değil.
O insanlardan uzaklaşıyorum. Ve asla çaresiz olmadığımı biliyorum. Güçlüyüm inancım var ve yoluma devam ediyorum. Herkesin inişli çıkışlı dönemleri var lakin her zaman güçlü olduğunuzu bilmeniz lazım, istediğinizde her şeye gücünüzün yeteceğinin farkında olmanız lazım.

Derdiniz nedir caresiz olduğunuz nedir

Psikolojik şiddete maruz kalıyorum annem tarafından.Atılgan ve ne istediğini bilen biriyim ama beni değersizleştiriyor çok aslında detay anlatırsam hatırladıkça dahada içim tuhaflaşıyor

maalesef ki (ayrı eve çıkmak için İstanbul’da maddi imkanlarım yeterli değil tek başıma)
Anladım zaten ayri eve çıkmanıza izin de vermez aileniz.. biraz birikim yapin oyle eve cikarsiniz ev ardsi ararsiniz o sure zarfinda kpss yi düşünün belki memur olursaniz biraz daha rahatlarsinz.

Paraya tapıyor.
Bencil ve dar görüşlü.Vizyonu yok ve ayrımcı

Bir cocugun annesi tarafindan sevilip kabul etilmek istemesi normal. Ama annemiz/anne bahsettiginiz karakterde bir insan ise onun elestirelirini ciddiye almamayi ögreniyorsunuz. Siz onun gözünde tamamen yalnis olsaniz bile, bu sizin yalnis oldugunuz anlamina gelmiyor. Baskalarin bizi kabul etmesinden önce, bizim kendimizi kabul etmemiz önemli.

Ya tam kendimi çaresiz., kötü hissettiğim an bunu okumam😪

Bir cocugun annesi tarafindan sevilip kabul etilmek istemesi normal. Ama annemiz/anne bahsettiginiz karakterde bir insan ise onun elestirelirini ciddiye almamayi ögreniyorsunuz. Siz onun gözünde tamamen yalnis olsaniz bile, bu sizin yalnis oldugunuz anlamina gelmiyor. Baskalarin bizi kabul etmesinden önce, bizim kendimizi kabul etmemiz önemli.

işte tam değinmek istediğim yer aslında bu…Her ne olursa olsun ben onun çocuğuyum ve annelik bence her koşulda kendinden parça gördüğünü korumalı,sevmeli ve kabul etmeli ben bunu hissedemiyorum.İyiliğimi istediğini de düşünmüyorum artık.

Çok zor bir ortamda ve sektörde para kazanmak için mücadele ediyorum.Bu sektörde olmamın sebebi ofis hem evime çok yakın hemde diğer meslek gruplarına göre avantajlı çalışma koşulları olarak,Evde ev kızı modunda bekleyen bir tip değilim bu ay asgari ücretin bir tık yukarısında para kazandım buna rağmen yetersiz görüyor.

Evim konum olarak İstanbul’da merkezi bölgelere çok uzak özel araç olması gerekiyor bir yerde çalışabilmek için yoksa 4 aktarma ile merkezi yerlere ulaşılıyor.

yani aslında hayatımdaki dert annemin psikolojik şiddeti değersizleştirmesi,açta açıkta değilken beni sürekli hor görmesi.

İletişimi kesiyorum

İletişimi kesiyorum, demek ki vadeleri doldu ve yenilenmeleri gerekiyor.. ayrıca güçlü kalmak insanların verdiği zararlarla baş edebilmek demek değildir, o insanları hayatımızdan çıkarıp verecekleri zararlara engel olmayı başarmak demektir.

Tabii o kişiler birlikte yaşadığınız aile üyeleriyse aynı evde çok zor, ayrı evdeyseniz mesafe koymak yine çok işe yarıyor.

Psikolojik şiddete maruz kalıyorum annem tarafından.Atılgan ve ne istediğini bilen biriyim ama beni değersizleştiriyor çok aslında detay anlatırsam hatırladıkça dahada içim tuhaflaşıyor
Annen toksik ebeveyn demek ki. Uzak kalamasanda mesafe koy. Ofistekilerle de hiç bir şeyini paylaşma. Onlardan üzak durabilirsin. Küsme ama uzak dur.mesafe iyidir..
Ben direkt hayatımdan çıkarıyorum. Hiç umrumda olmuyor.

Atılgan olmanız bu sorunu yenmenizde büyük avantaj normalde bu tarz etkilere hızlı maruz kalanlar sakin tiplerdir. Bu yönünüze biraz daha tutunun ne yapmak istedikleriniz hakkında hızlı aksiyon alın.

Çaresizlik hissetmedim hiç valla bilemiyorum Allah da hissettirmesin, ama genele bakıldığında güçlü bir insanımdır,kimse bir şey diyemez,zarar veremez laf edemez yani bana. Duruş önemli bence,duruşunuz kararlı ve sert olursa kimse sizin moralinizi bozamaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X