- Emoji Skoru
- 21
- Puanlar
- 8
- Konu Sahibi pazar pogaca
-
Tabiki de kendi düşünceniz saygı duyuyorum ki bende böyle düşünüyorum demedim mi sanıyorsunuz , anne yaşım geçtikçe zor olur Allah bilir tabiki de ama bide mental kısmı var , ama yaşında ne var deyip öteliyor , ve evet dediğiniz doğru çünkü babam öyle dedi buraya evlen ee biz hasta oluruz sen olursun nasıl gidip geliriz . Dedim iki tane daha var ki bu taraflara da isteyeceğiz tayini ama yok .Lütfen yanlış anlamayın
Evet her yaşta güzeliz her yasta anne oluruz vs vs ama gerçekten bakın hem bizzat doktorum demişti çocuk planınızı 35 yaşına kadar yapıp gerçekleştirmiş olmanız gerek diye hemde ben 3. Çocuğumu 35 yasinda doğurdum ve inanın çok zorlandım yani burda tamam benle aynı fikirde olmayan olabilir ben kimseyle polemiğe girmek istemiyorum ama geç kalıyorsunuz
Bazi ebeveynler (bizzat tanıdıklarım da mevcut içinde ) bir çocuğu seçip onu evlendirmiyor evden göndermiyor bu geldi aklıma kendilerine gelecek garantisi işte bize bakar yalnız kalmayız düşüncesi bu da olabilir somut adımlar atın derim
Dedim , reddederiz diyorlar , fazla vicdan mı yapıyorum34 yaşında öğretmen kadınsınız daha ne aile iknası ya, erkek arkadaşınızdan eminseniz evleniyorum ben bitti gitti gerisini keyfiniz bilir deyip geçmeniz lazım artık.
Yok yav ne reddetmesi , iki ayılıp bayılırlar bitti gitti.Dedim , reddederiz diyorlar , fazla vicdan mı yapıyorum
İnşallah öyle olur , yada güzellikle olur , zaten güzellikle olsun diye bekledimBu hayatı evleneceğiniz kişiyle siz yaşayacaksınız anneniz ya da babanız değil .akşam olunca onunla sofraya siz oturacaksınız gece koynunda siz uyuyacaksınız tatil günlerinizi siz birlikte geçireceksiniz bunun kararını kendiniz vermelisiniz
Ayrıca size bu kadar düşkünlerse kolayca reddedemezler rahat olun üç gün beş gün konuşmaz sonra barışırlar
Aman :) bana da küçüksünüz heryeri dövmeli işi gücü yok saçı sakalı karışık diyorlardı . Şimdi ben el kızı eşim kendı oğulları ,yere göğe sığdıramazlarİnşallah öyle olur , yada güzellikle olur , zaten güzellikle olsun diye bekledim
ne güzelAman :) bana da küçüksünüz heryeri dövmeli işi gücü yok saçı sakalı karışık diyorlardı . Şimdi ben el kızı eşim kendı oğulları ,yere göğe sığdıramazlar
bence siz daha şanslısınız en azından mesleğiniz var yasınız ne istediğinizi bileceğiniz noktadane güzeldarısı bize
Yaşınız küçük olsaydı aileyi dinleyin derdim,yaşınız evlenilecek yaş aileyi dinleyip evlenmediğinizde pişman olursunuz, çocuk falan düşünüyorsanız evlenin.. Atanmış işi gücü olan biri de karşı taraf ee sorun ne ailenin istememesi,gurbet de her yer 1 saatlik mesafe zaten,Aileniz onlara bakın diye kendi hayatınızdan geçmenizi istiyor anladığım kadarı ileMerhabalar :) Daha önce açtığım paylaşımlara bir yenisini ekleyeyim dicem de yenisi olmuyor. Uzun zaman oldu o yüzden özet geçeceğim , Erkek arkadaşımla ikimiz de öğretmeniz o atandı gitti , aileme konuyu açtığım da uzak , biraz daha durumu olsaydı diye ötelediler . Bu arada annem hayatıma giren kimseyi istemedi . Kendi hoşuna giden hem tip hem sevdiği olduğu zaman hemen bana bir düşün der . Mevzunun gurbet olduğunu da düşünmüyorum çünkü teyzemin oğlu beni istedi annem karşı gelmedi güya oda gurbetti , tamamiyle kendi istediği olsun . Bende açıkçası ailemin olduğu yeri istemiyorum çünkü çok karışacaklarını düşünüyorum . 2 yıl oldu aileme bu konuyu açalı asla ilerleme yok , çünkü evet istemiyorlar nasıl olsun ki . Erkek arkadaşım da artık yoluna koyalım diyor haklı olarak , ama ben ikna edemiyorum. Çünkü aynı evin içerisinde bana yıllarca bu baskı yapılmış , ailenin istemediği evlilik biter , aileni karşına alma , öyle böyle … suan evlilik konusu açacağım diye annem öyle bana bakıyor , konu açılınca susuyor değiştiriyor . İki tane daha kardeşim var ama sen gitme diyor. Bu arada erkek arkadaşımla ile tanıştıkları zaman annem bir ton laf etti , okudun da noldu ne var kazandıgın parada , benim yeğenim güvenlik görevlisi senden çok kazanıyor gibi.. daha yazamadığım bir sürü şey , bana kızmayın lütfen 34 yaşındayım , bilmiyorum bu yaşıma kadar bana ne yaptılar nasıl baskı uyguladılar hala o travmaları aşamıyorum . Bana sürekli daha iyisini bulursun , şimdi ağla ilerde ağlayacağına gibi sözler söylüyor . Bu arada dedim ya hiçbir erkek arkadaşımı istemedi diye , bir keresinde sırf ayrılmıyorum diye bayılmıştı ambulans gelmişti eve o kadar korkmuştum ki bişey olacak diye bundan 10 sene önce fln . Babamı soracaksanız , o annemle her konuda tartışır fakat bu evlilik konusunda annemi dinler , ilk baş o istiyordu ama şuan fikri değişti asla istemiyorum . Ben ne yapayım sizce ?
Tabiki de kendi düşünceniz saygı duyuyorum ki bende böyle düşünüyorum demedim mi sanıyorsunuz , anne yaşım geçtikçe zor olur Allah bilir tabiki de ama bide mental kısmı var , ama yaşında ne var deyip öteliyor , ve evet dediğiniz doğru çünkü babam öyle dedi buraya evlen ee biz hasta oluruz sen olursun nasıl gidip geliriz . Dedim iki tane daha var ki bu taraflara da isteyeceğiz tayini ama yok .
17 yaşında , 18 yaşında da ben olmuşum . O zaman öyleydi diyor , köyde evlenmeyince evde kaldın deniliyordu diyor . Şimdi öyle değil , okuyorsun fln .Ne demek yaşında ne var? Resmen kötü niyetli anneniz. Kendisi kaç yaşında evlenmiş?
Diğer iki çocuğuna layık gördüğünü size görmüyor. Onlar gitsin istedikleri hayatı yaşasın ama size yok. Benim anladığım evlenmeyin, yakınında yöresinde kalın ve yaşlanınca ona bakın istiyor. Açık yazacağım kusura bakmayın, bakış açınızı ve düşüncenizi değiştirmek zorundasınız. Anneniz annelik yapmıyor bencillik yapıyor. 34 yaşınıza kadar kaç ilişkinizi bitirmiş. Her dediğine he demiş vazgeçmişsiniz. Değişmeyecekseniz kimseyi oyalamayın.suan evlilik konusu açacağım diye annem öyle bana bakıyor , konu açılınca susuyor değiştiriyor . İki tane daha kardeşim var ama sen gitme diyor.
17 yaşında , 18 yaşında da ben olmuşum . O zaman öyleydi diyor , köyde evlenmeyince evde kaldın deniliyordu diyor . Şimdi öyle değil , okuyorsun fln .