• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çaresiz miyim ?

Merhabalar :) Daha önce açtığım paylaşımlara bir yenisini ekleyeyim dicem de yenisi olmuyor. Uzun zaman oldu o yüzden özet geçeceğim , Erkek arkadaşımla ikimiz de öğretmeniz o atandı gitti , aileme konuyu açtığım da uzak , biraz daha durumu olsaydı diye ötelediler . Bu arada annem hayatıma giren kimseyi istemedi . Kendi hoşuna giden hem tip hem sevdiği olduğu zaman hemen bana bir düşün der . Mevzunun gurbet olduğunu da düşünmüyorum çünkü teyzemin oğlu beni istedi annem karşı gelmedi güya oda gurbetti , tamamiyle kendi istediği olsun . Bende açıkçası ailemin olduğu yeri istemiyorum çünkü çok karışacaklarını düşünüyorum . 2 yıl oldu aileme bu konuyu açalı asla ilerleme yok , çünkü evet istemiyorlar nasıl olsun ki . Erkek arkadaşım da artık yoluna koyalım diyor haklı olarak , ama ben ikna edemiyorum. Çünkü aynı evin içerisinde bana yıllarca bu baskı yapılmış , ailenin istemediği evlilik biter , aileni karşına alma , öyle böyle … suan evlilik konusu açacağım diye annem öyle bana bakıyor , konu açılınca susuyor değiştiriyor . İki tane daha kardeşim var ama sen gitme diyor. Bu arada erkek arkadaşımla ile tanıştıkları zaman annem bir ton laf etti , okudun da noldu ne var kazandıgın parada , benim yeğenim güvenlik görevlisi senden çok kazanıyor gibi.. daha yazamadığım bir sürü şey , bana kızmayın lütfen 34 yaşındayım , bilmiyorum bu yaşıma kadar bana ne yaptılar nasıl baskı uyguladılar hala o travmaları aşamıyorum . Bana sürekli daha iyisini bulursun , şimdi ağla ilerde ağlayacağına gibi sözler söylüyor . Bu arada dedim ya hiçbir erkek arkadaşımı istemedi diye , bir keresinde sırf ayrılmıyorum diye bayılmıştı ambulans gelmişti eve o kadar korkmuştum ki bişey olacak diye bundan 10 sene önce fln . Babamı soracaksanız , o annemle her konuda tartışır fakat bu evlilik konusunda annemi dinler , ilk baş o istiyordu ama şuan fikri değişti asla istemiyorum . Ben ne yapayım sizce ?
Emrivaki yapıp beni istemeye geliyorlar diceksin bitti istediği kadar ayılsın bayılsın valla erkek arkadaşın iyi sabretmiş biri bana bunu dese hayırdır senin kızın astronot mu oldu haberim yok aynı mesleği yapcaz o beğenmediğin maaşı o da alcak derdim yani tamam el oğlu için aile karşına alınmız ama senin ailen sıkıntılı yani oğlanda sıkıntı yok

Kardeşinin oğluyla evlenmenizi isteyen annenin gönlünü razı etmeyi mi düşünüyorsunuz? 34 yaşında çalışan işi gücü olan kadından çok 19 yaşında toy genç kız düşüncelerindesiniz. Silkinip kendi kararlarınızı veremeyecekseniz erkek arkadaşınıza söyleyin önüne baksın. Red ederlermiş, etsinler.

Diğer iki çocuğuna layık gördüğünü size görmüyor. Onlar gitsin istedikleri hayatı yaşasın ama size yok. Benim anladığım evlenmeyin, yakınında yöresinde kalın ve yaşlanınca ona bakın istiyor. Açık yazacağım kusura bakmayın, bakış açınızı ve düşüncenizi değiştirmek zorundasınız. Anneniz annelik yapmıyor bencillik yapıyor. 34 yaşınıza kadar kaç ilişkinizi bitirmiş. Her dediğine he demiş vazgeçmişsiniz. Değişmeyecekseniz kimseyi oyalamayın.
Çok haklısınız dedikleriniz de , bu daha çok canımı yakıyor .

Aileniz mantıksız bu yaşta hala aileniz yüzünden evlenmemiisiniz. Evlatlık falan değilsiniz değil mi? Yaşınız çok yaşlı olmasada bir kadının biyolojik saati diye birşey var sonuçta. O zamanı kaçırırsanız ne olacak? bir erkek 70 inde de baba olabilir peki bir kadın 40 dan sonra doğumlar zor ve riskli oluyor. geç doğumlar fiziksel toparlanmayı geciktirir doğumda güçlük düşük riski gibi birçok sorunu beraberinde getirir. Kendimden örnek vereyim; kızımı 29 yaşlında doğurdum doğum zordu sezeryan oldum. oğlumu 32 de doğurdum düşük riski altındaydım. Az daha düşürüyordum kanamalarım vardı. Bu herkes için geçerli değil tabiki sizi korkutmaya da çalışmıyorum ama anne olmak sağlıklı doğum yapmak istiyorsanız biyolojik saatinizi de düşünmelisiniz değil mi? Ettafımda hiç evlenmemiş 45 yaşında ablam var mesela ama o çocuk istemiyor evlilik içinde pek hevesli değil. Siz de böyleyseniz sorun yok yaşa takılmadan bekleyin ama değilseniz daha ne kadar düşüneceksiniz. Bence bastırın emrivaki yapın (erkek arkadaşınız güvenilirdir umarım değilse bile bu sizin kararınız kendi ayaklarınız üzerinde durduğunuz sürece yanlıştan dönmekte mümkün dünyanın sonu değil ya!) evlenin ya da daha fazla erkek arkadaşınızı oyalamayın o da önüne baksın sizde yeni birini bulun illa ailenizin onaylayacağı.

Emrivaki yapıp beni istemeye geliyorlar diceksin bitti istediği kadar ayılsın bayılsın valla erkek arkadaşın iyi sabretmiş biri bana bunu dese hayırdır senin kızın astronot mu oldu haberim yok aynı mesleği yapcaz o beğenmediğin maaşı o da alcak derdim yani tamam el oğlu için aile karşına alınmız ama senin ailen sıkıntılı yani oğlanda sıkıntı yok
Öyle yapacağım çünkü çevrem de öyle diyor , emrivaki .

Aileniz mantıksız bu yaşta hala aileniz yüzünden evlenmemiisiniz. Evlatlık falan değilsiniz değil mi? Yaşınız çok yaşlı olmasada bir kadının biyolojik saati diye birşey var sonuçta. O zamanı kaçırırsanız ne olacak? bir erkek 70 inde de baba olabilir peki bir kadın 40 dan sonra doğumlar zor ve riskli oluyor. geç doğumlar fiziksel toparlanmayı geciktirir doğumda güçlük düşük riski gibi birçok sorunu beraberinde getirir. Kendimden örnek vereyim; kızımı 29 yaşlında doğurdum doğum zordu sezeryan oldum. oğlumu 32 de doğurdum düşük riski altındaydım. Az daha düşürüyordum kanamalarım vardı. Bu herkes için geçerli değil tabiki sizi korkutmaya da çalışmıyorum ama anne olmak sağlıklı doğum yapmak istiyorsanız biyolojik saatinizi de düşünmelisiniz değil mi? Ettafımda hiç evlenmemiş 45 yaşında ablam var mesela ama o çocuk istemiyor evlilik içinde pek hevesli değil. Siz de böyleyseniz sorun yok yaşa takılmadan bekleyin ama değilseniz daha ne kadar düşüneceksiniz. Bence bastırın emrivaki yapın (erkek arkadaşınız güvenilirdir umarım değilse bile bu sizin kararınız kendi ayaklarınız üzerinde durduğunuz sürece yanlıştan dönmekte mümkün dünyanın sonu değil ya!) evlenin ya da daha fazla erkek arkadaşınızı oyalamayın o da önüne baksın sizde yeni birini bulun illa ailenizin onaylayacağı.
Çok haklısınız , çoğu şeyimizi aldık bu süreçte olumsuzluklara rağmen, annem bunada takıldı zaten siz almışsınız diyerek . Ben kimi getirsem onaylamazlar onlar , yada yas geçti diye onaylarlar bilemem

Merhabalar :) Daha önce açtığım paylaşımlara bir yenisini ekleyeyim dicem de yenisi olmuyor. Uzun zaman oldu o yüzden özet geçeceğim , Erkek arkadaşımla ikimiz de öğretmeniz o atandı gitti , aileme konuyu açtığım da uzak , biraz daha durumu olsaydı diye ötelediler . Bu arada annem hayatıma giren kimseyi istemedi . Kendi hoşuna giden hem tip hem sevdiği olduğu zaman hemen bana bir düşün der . Mevzunun gurbet olduğunu da düşünmüyorum çünkü teyzemin oğlu beni istedi annem karşı gelmedi güya oda gurbetti , tamamiyle kendi istediği olsun . Bende açıkçası ailemin olduğu yeri istemiyorum çünkü çok karışacaklarını düşünüyorum . 2 yıl oldu aileme bu konuyu açalı asla ilerleme yok , çünkü evet istemiyorlar nasıl olsun ki . Erkek arkadaşım da artık yoluna koyalım diyor haklı olarak , ama ben ikna edemiyorum. Çünkü aynı evin içerisinde bana yıllarca bu baskı yapılmış , ailenin istemediği evlilik biter , aileni karşına alma , öyle böyle … suan evlilik konusu açacağım diye annem öyle bana bakıyor , konu açılınca susuyor değiştiriyor . İki tane daha kardeşim var ama sen gitme diyor. Bu arada erkek arkadaşımla ile tanıştıkları zaman annem bir ton laf etti , okudun da noldu ne var kazandıgın parada , benim yeğenim güvenlik görevlisi senden çok kazanıyor gibi.. daha yazamadığım bir sürü şey , bana kızmayın lütfen 34 yaşındayım , bilmiyorum bu yaşıma kadar bana ne yaptılar nasıl baskı uyguladılar hala o travmaları aşamıyorum . Bana sürekli daha iyisini bulursun , şimdi ağla ilerde ağlayacağına gibi sözler söylüyor . Bu arada dedim ya hiçbir erkek arkadaşımı istemedi diye , bir keresinde sırf ayrılmıyorum diye bayılmıştı ambulans gelmişti eve o kadar korkmuştum ki bişey olacak diye bundan 10 sene önce fln . Babamı soracaksanız , o annemle her konuda tartışır fakat bu evlilik konusunda annemi dinler , ilk baş o istiyordu ama şuan fikri değişti asla istemiyorum . Ben ne yapayım sizce ?
Kusura bakmayın ama 34 yaşındaki sevgilim 18 yaşındaki çocuk gibi ailem izin vermiyor ,annemin sözü lafı dese sizinle ilişkiye devam etmezdim. Daha kendi duruşunuz yok nasıl evlilik düşünüyorsunuz ,tabi ki ailen sana karışır o evliliği de yönlendirir.

Merhabalar :) Daha önce açtığım paylaşımlara bir yenisini ekleyeyim dicem de yenisi olmuyor. Uzun zaman oldu o yüzden özet geçeceğim , Erkek arkadaşımla ikimiz de öğretmeniz o atandı gitti , aileme konuyu açtığım da uzak , biraz daha durumu olsaydı diye ötelediler . Bu arada annem hayatıma giren kimseyi istemedi . Kendi hoşuna giden hem tip hem sevdiği olduğu zaman hemen bana bir düşün der . Mevzunun gurbet olduğunu da düşünmüyorum çünkü teyzemin oğlu beni istedi annem karşı gelmedi güya oda gurbetti , tamamiyle kendi istediği olsun . Bende açıkçası ailemin olduğu yeri istemiyorum çünkü çok karışacaklarını düşünüyorum . 2 yıl oldu aileme bu konuyu açalı asla ilerleme yok , çünkü evet istemiyorlar nasıl olsun ki . Erkek arkadaşım da artık yoluna koyalım diyor haklı olarak , ama ben ikna edemiyorum. Çünkü aynı evin içerisinde bana yıllarca bu baskı yapılmış , ailenin istemediği evlilik biter , aileni karşına alma , öyle böyle … suan evlilik konusu açacağım diye annem öyle bana bakıyor , konu açılınca susuyor değiştiriyor . İki tane daha kardeşim var ama sen gitme diyor. Bu arada erkek arkadaşımla ile tanıştıkları zaman annem bir ton laf etti , okudun da noldu ne var kazandıgın parada , benim yeğenim güvenlik görevlisi senden çok kazanıyor gibi.. daha yazamadığım bir sürü şey , bana kızmayın lütfen 34 yaşındayım , bilmiyorum bu yaşıma kadar bana ne yaptılar nasıl baskı uyguladılar hala o travmaları aşamıyorum . Bana sürekli daha iyisini bulursun , şimdi ağla ilerde ağlayacağına gibi sözler söylüyor . Bu arada dedim ya hiçbir erkek arkadaşımı istemedi diye , bir keresinde sırf ayrılmıyorum diye bayılmıştı ambulans gelmişti eve o kadar korkmuştum ki bişey olacak diye bundan 10 sene önce fln . Babamı soracaksanız , o annemle konuda tartışır fakat bu evlilik konusunda annemi dinler , ilk baş o istiyordu ama şuan fikri değişti asla istemiyorum . Ben ne yapayım sizce ?

Annen hiç utanmıyor mu seni akraba evliliğine zorlamaya? Belki kardeş gibi büyüdüğün birisi bu kuzenin, yazık günah değil mi bu kuzenle evlensen akrabasınız doğacak çocuk hasta olursa ne olacak. Bana kalırsa kuzen evliliği asla kabul edilebilir değil, bazı ülkeler bunu yasaklamaya bile başladı. Annen bu yakıştırmayı yaparken hiç mi ağzını açıp bir şey diyemedin?

Aileniz çok bencil kendilerine baktırmak için sizi oyaliyorlar. Böyle böyle oyalayıp zaman kazanıp 4 5 yıl sonra da napalm nasip değilmiş, herkes evlenmek zorunda değil derler. Normalde anne baba rızasını çok önemserim, onların bir şekilde gönlü olsun derdim ama hem yaşınız çok küçük değil hem de ailenizi iyi niyetli bulmadım.

Annen hiç utanmıyor mu seni akraba evliliğine zorlamaya? Belki kardeş gibi büyüdüğün birisi bu kuzenin, yazık günah değil mi bu kuzenle evlensen akrabasınız doğacak çocuk hasta olursa ne olacak. Bana kalırsa kuzen evliliği asla kabul edilebilir değil, bazı ülkeler bunu yasaklamaya bile başladı. Annen bu yakıştırmayı yaparken hiç mi ağzını açıp bir şey diyemedin?
Neler neler söyledim ki artık demiyor .

Aileniz çok bencil kendilerine baktırmak için sizi oyaliyorlar. Böyle böyle oyalayıp zaman kazanıp 4 5 yıl sonra da napalm nasip değilmiş, herkes evlenmek zorunda değil derler. Normalde anne baba rızasını çok önemserim, onların bir şekilde gönlü olsun derdim ama hem yaşınız çok küçük değil hem de ailenizi iyi niyetli bulmadım.
😞😞

Çok toksik bi ailen var, rest çekmek kolay değildir çünkü senelerce bu insanların baskilariyla büyümüşsün, sürekli kendini suçlu hissediyorsundur. Dışarıdan rest çek kocaman kadınsın demek kolay ama böyle ailelere karşı insanin benlik savaşı vermesi hiç kolay değil. Karşında ayılıp bayılan her türlü duygusal şiddeti yaşatan bi anne var.

Ama kendi hayatın icin savasmalisin. Atanmasan da iş hayatının içinde ol, paranı kazan. Sevgilinin de toksik bir insan olması muhtemel, bu sadece bi ihtimal tabi. Genelde aile evinde duygusal olarak istismar edilen insanlar ailelerine benzeyen tiplere aşık oluyor. Umarım eşten yana yüzün guler. Gene de ona bel bağlayarak hareket etme. Evlensen bile kendi maddi manevi gücün olsun.

Çok toksik bi ailen var, rest çekmek kolay değildir çünkü senelerce bu insanların baskilariyla büyümüşsün, sürekli kendini suçlu hissediyorsundur. Dışarıdan rest çek kocaman kadınsın demek kolay ama böyle ailelere karşı insanin benlik savaşı vermesi hiç kolay değil. Karşında ayılıp bayılan her türlü duygusal şiddeti yaşatan bi anne var.

Ama kendi hayatın icin savasmalisin. Atanmasan da iş hayatının içinde ol, paranı kazan. Sevgilinin de toksik bir insan olması muhtemel, bu sadece bi ihtimal tabi. Genelde aile evinde duygusal olarak istismar edilen insanlar ailelerine benzeyen tiplere aşık oluyor. Umarım eşten yana yüzün guler. Gene de ona bel bağlayarak hareket etme. Evlensen bile kendi maddi

Çok haklısınız , Allahım kolaylık nasip etsin. Ve evet herkes için dışarıdan konuşmak için kolay fakat konu aile olunca öyle olmuyor .

Teyzemin ogluyla evlenmeme sicak bakan annem benim hayatimda soz sahibi olamaz. 34 yasindasiniz, gonlunuz ve mantiginiz kiminle evlenmenizi istiyorsa onunla evlenin. Ailenizden hele hele de ayril diye ayilip bayilan, sizi kendi kuzeninize layik goren annenizden onay almak zorunda degilsiniz.

Ha bir de anneniz evlenmenizi istemiyor, ona ve babaniza bakmaniz icin sizi evde tutmaya calisiyor. Reddedeme yani, tamamen kaybetmeyi goze alamaz. Sonra reddederse maazallah yaslaninca basinin etini yiyecegi baska biz kiz nasil bulacak. Son olarak 34 yas atanmak icin cok gec, is bulmalisiniz, boylece sizin ustunuzdeki soz haklari bir nebze de azalir. Atanamazsaniz zaten isin de yok otur evinde diye iyice sizi kapana sikistirirlar.

teyzemin oğlu beni istedi annem karşı gelmedi
Bu midemi bulandırdı
Ensest bu

Ayrıca annen Narsist
Annenin hakkı ne biliyor musun, sevgilinle nikahı basıp ben evlendim demen
Artık ayılıyor mu bayılıyor mu kendi bilir
Biraz kişilik koy ortaya ya

Aile her zaman en dogrusunu dusunur, en iyi olani ister, her zaman gonulleri olmalidir diye bir kural yok. Ozellikle de 34 yasinda, isinde gucunde bir kadinsaniz. Hala onlari dinlemeniz ve sozlerinden cikmamaniz sizde de bir sorun oldugunu gosteriyor aslinda. Kendi kisiliginizi olusturamamissiniz, kendi sorumlulugunuzu alamiyorsunuz. Bu huyunuza ve ailenize ragmen hayatinizda hala evlenmek isteyen bir erkek varsa adamin gozu acilmadan elinden tutup kosa kosa nikah dairesine goturmeniz gerekiyor. Orda sormuyorlar zaten anneniz evlenmenize izin veriyor mu diye. Gerisini halledersiniz.

Back
X