Geçmiş olsun çok üzüldüm :2: Benimki 9 yaşında, kısır, erkek. Market maması da yedi kaliteli mama da yedi, şu an First Class yiyor. Evden hiç çıkmamasına, uyuşuk bir kedi olmasına rağmen hiç kilo problemi yaşamadık. Mamasını nasıl veriyorsun? Tabağında sürekli mama bulundurmak kilo almalarına yol açıyormuş, sürekli yiyorlarmış. Aksi şekilde bir iddia da; sabah ve akşam belli miktarda mama veriliyorsa, kedi önünde sürekli mama bulamayacağı için mama verildiği an çok fazla tüketiyormuş. Bizimkinin önünde sürekli mama bulunur ama gider gelir 1-2 lokma yer. Mama verme düzenini değiştirmek belki işe yarar? Veterinerlerin bazıları light mama öneriyor, bazıları ise sadece para tuzağı olduğunu söylüyor. Bir de bol bol su tüketmeli, yaş mama yerine evde yağsız tavuk haşlayıp suyuyla vermek faydalı, en azından oradan fazla su tüketmiş olur. Tavuk da bazı kedilere alerji veya tüy sorunu yaratıyor gerçi :44:
Kelebek yada sinek yakalamayı seviyor mu? Bizim ki çok sever, görünce hoplayıp zıplar yakalamak için. Eğer seviyorsa bu onun epey hareket etmesini sağlayabilir. Ya da erkek kediler farklı ortama girince etrafı gezip keşfetmeyi severler. İmkanın varsa eğer farklı ortamlara da götürebilirsin.
Üzüldüm gerçekten. Benim kedimde çok korkak öksürsen korkar yani bazen. Ama iş avlanmaya gelince deli olur. Demek ki avcılık ruhu yok olsa aslında hareketlenirdi. Demekki karakteri öyle. Elinden gelen herşeyi de yapmışsın aslında. İnşallah bir yolunu bulursun bir şekilde. Allah senin ve tatlı kedinin yardımcısı olsun. Kıyamam ben ona.
Sağol canım
Doktorumuzla konuştum bugün, idrar yolunu açmışlar, kanaması falan yok, bir iki gün serum verelim, kum temizlensin bu arada antibiyotik verelim dedi. Birazda alışmışlar birbirlerine kendini sevdiriyor artık, ağlamıyor dedi. İçim rahatladı biraz, inşallah çabucak döner evimize
Geçmiş olsun..
Öğünlerdeki gramı azaltmakta fayda var sanırım..
Nasıl sızlıyor insanın içi değil mi.. Kılına zarar gelsin istemiyoruz..
Allah sağlıklı ömür versin hepsine inşallah..
Çok düşkünüm ben de bebeğime..
Zaten uluorta söylüyorum; 'ben doğurduğum için mi bana güzel geliyor?
Yok yok çok güzel benim kızım' diye..
10 sene kedi baktım ama hiçbir sorun yaşamadık bu konuda. Bizimki de aksi gibi sıska ve çok hareketliydi. Kaç kere gardrop tepesinden kafamıza indi eşşek.
Ne yapacağını bilemedim zira hep en mantıklı şeyleri yapmış görünüyorsun.
Aklıma şey geldi, yüksek enerjili mama versen ve öğün miktarını biraz daha az tutsan? Hareket etme ihtiyacı da hisseder o zaman. Günde 4 kez fazla değil mi beslenmesi için? Yavru kedi değilmiş ki :26:
Bi'de tasmaya alıştırma şansın varsa tasmayla kedini gezdirebilirsin, hareket olur.
canım nasıl oldu ufaklık konuyu smdi görüp okudum. İnş iyidir Allah yokluklarını göstermesin bu miniklere insan çok çabuk alışıyor. benmde 2 köpeğim var da bir an düşündüğümde içim acıdı. umarım kedin çok iyidir:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?