çaresizim ne olur bir akıl verin

ATTRAENTE

ACTA EST FABULA
Pro Üye
19 Ağustos 2008
18.096
54.961
1.123
İstanbul
Kızlar 7 yaşında bir oğlum var, adı Behlül, tek ayağı doğuştan sakat,bütün kardeşleri sakattı, hepsi öldüler.
Dışarıda yaşaması için alıştırmaya çalıştım ama olmadı, diğer kediler gibi rahat hareket edemiyor, mecburen kısırlaştırdım.
Hills CD mama yiyor, diyetine dikkat ediyoruz, ama durmadan kilo alıyor, hiç hareket etmiyor, dün biraz sıkıntı sezdim, bu sabah veterinerimiz gelip aldı, idrar yolu kumdan tıkanmış, sondalamışlar. Kaybettiğim oğlumda böyleydi. Şu an öyle acı çekiyorum ki, kilosunun yüzünden Behlül'ü de kaybetmekten korkuyorum. Danışmadığım veteriner kalmadı,olmuyor olmuyor, hayvan 1 gram zayıflamıyor. Erkek kediler kısırlaştırma sonrası problem yaşıyor diye 1,5 yaşına kadar bekledik, hiç market maması yemedi. Böbrekte ve idrar yollarında bu tip problemler zamanla metabolizmalarını bozuyor, sürekli hastalanıyorlar.

Bu durumu yaşamış olan var mı içinizde, kedinizin kilo problemini nasıl çözdünüz, vallahi ağlamaktan içim çıktı, bir kaç gün kalacak klinikte, zaten çok korkaktır, aklı oynamıştır yerinden, nasıl kalacak kaç gün, çok kötüyüm yaa =((((

$2012-06-01-061[1].webp

Son düzenleme:
Canım kedilerle alakalı pek bir bilgim yok ama üzülmene üzüldüm açıkçası...
Umarım buradaki arkadaşlar sana yardımcı olurlar...

Geçmiş olsun çok üzüldüm :2: Benimki 9 yaşında, kısır, erkek. Market maması da yedi kaliteli mama da yedi, şu an First Class yiyor. Evden hiç çıkmamasına, uyuşuk bir kedi olmasına rağmen hiç kilo problemi yaşamadık. Mamasını nasıl veriyorsun? Tabağında sürekli mama bulundurmak kilo almalarına yol açıyormuş, sürekli yiyorlarmış. Aksi şekilde bir iddia da; sabah ve akşam belli miktarda mama veriliyorsa, kedi önünde sürekli mama bulamayacağı için mama verildiği an çok fazla tüketiyormuş. Bizimkinin önünde sürekli mama bulunur ama gider gelir 1-2 lokma yer. Mama verme düzenini değiştirmek belki işe yarar? Veterinerlerin bazıları light mama öneriyor, bazıları ise sadece para tuzağı olduğunu söylüyor. Bir de bol bol su tüketmeli, yaş mama yerine evde yağsız tavuk haşlayıp suyuyla vermek faydalı, en azından oradan fazla su tüketmiş olur. Tavuk da bazı kedilere alerji veya tüy sorunu yaratıyor gerçi :44:

Geçmiş olsun çok üzüldüm :2: Benimki 9 yaşında, kısır, erkek. Market maması da yedi kaliteli mama da yedi, şu an First Class yiyor. Evden hiç çıkmamasına, uyuşuk bir kedi olmasına rağmen hiç kilo problemi yaşamadık. Mamasını nasıl veriyorsun? Tabağında sürekli mama bulundurmak kilo almalarına yol açıyormuş, sürekli yiyorlarmış. Aksi şekilde bir iddia da; sabah ve akşam belli miktarda mama veriliyorsa, kedi önünde sürekli mama bulamayacağı için mama verildiği an çok fazla tüketiyormuş. Bizimkinin önünde sürekli mama bulunur ama gider gelir 1-2 lokma yer. Mama verme düzenini değiştirmek belki işe yarar? Veterinerlerin bazıları light mama öneriyor, bazıları ise sadece para tuzağı olduğunu söylüyor. Bir de bol bol su tüketmeli, yaş mama yerine evde yağsız tavuk haşlayıp suyuyla vermek faydalı, en azından oradan fazla su tüketmiş olur. Tavuk da bazı kedilere alerji veya tüy sorunu yaratıyor gerçi :44:

Sağol canım, mamasını günde 4 kez, 80 gramı geçmeyecek şekilde ayarlıyoruz, başka kedilerimde olduğundan mamayı ortada açık bırakamıyorum, maması hills cd ve diğer kedilere onu yediremem, onunda diğer kedilerin mamasından yememesi gerekiyor. Suyu çok fazla tüketiyor, musluk suyu asla vermiyorum. Böbrek sorunu olan kediler maalesef mama değiştiremiyor ve evde pişmiş tavuk,et vs.. gıdaları yiyemiyor. Çünkü protein arttıkça böbrek bozuluyor ve üre yükseliyor. Yani alması gereken tüm gıdayı mamasından alıyor. Yine de kıyamayıp bazen haşlanmış tavuk ya da biraz et veriyorum, çünkü canı çekiyor yavrumun. Light mama, insanlardaki light besinler gibi zararlı, zaten mama değiştiremeyeceği için denemedik hiç. Hareketsizlikten diyor doktor ama nasıl kımıldatacağım bilmiyorum. Hiç hareket etmiyor

Geçmiş olsun.

Çok başarılı bir veteriner tanıyorum, isterseniz size iletişim bilgilerini iletirim.

Son düzenleme:
Benim kedimde 7 yaşında ve kısır. Kısırlaştırınca kilo alır dediler ama bizimkide almıyor. Çok yiyor aslında. Kışın göbeklenir biraz sadece. Yazın veriyor. Kedilerde böbrek sorunları çok sık gözüküyor maalesef. Umarım iyileşir kedin üzüldüm gerçekten. Oyun oynamıyor mu peki? İlgisini çekecek birşeyler bulup hareket etmesini sağlayabilsen belki hareketlenir biraz.

Kelebek yada sinek yakalamayı seviyor mu? Bizim ki çok sever, görünce hoplayıp zıplar yakalamak için. Eğer seviyorsa bu onun epey hareket etmesini sağlayabilir. Ya da erkek kediler farklı ortama girince etrafı gezip keşfetmeyi severler. İmkanın varsa eğer farklı ortamlara da götürebilirsin.

Kelebek yada sinek yakalamayı seviyor mu? Bizim ki çok sever, görünce hoplayıp zıplar yakalamak için. Eğer seviyorsa bu onun epey hareket etmesini sağlayabilir. Ya da erkek kediler farklı ortama girince etrafı gezip keşfetmeyi severler. İmkanın varsa eğer farklı ortamlara da götürebilirsin.

O kadar korkak ki, bahçedeki çimlerden bile ödü kopuyor, hiç bir şeyle oynamıyor, bunlar hep bana mı denk geliyor ya=(

Harikalar yaratan bir veterinerim var, hani hayvanın eceli gelmedikçe elinden kurtulmaz. Dün konuştuk, bazı hayvanların mizacı böyle, aynı insanlar gibi,onu zorlayıp strese sokmamanızı öneririm dedi, neler denemedim ben ölen oğluma, ipin ucuna et bağlayıp tavana asmak mı dersin, sosisleri iplere geçirip evde sürüklemek mi dersin, kelebek,böcek,sinek olmuyor olmuyor. Öyle üzülüyorum ki =( Dişiler hiç kilo almıyor ama erkek kediler kısırlaştırılınca bir tuhaf oluyorlar, tüm metabolizmaları bozuluyor

Son düzenleme:
Üzüldüm gerçekten. Benim kedimde çok korkak öksürsen korkar yani bazen. Ama iş avlanmaya gelince deli olur. Demek ki avcılık ruhu yok olsa aslında hareketlenirdi. Demekki karakteri öyle. Elinden gelen herşeyi de yapmışsın aslında. İnşallah bir yolunu bulursun bir şekilde. Allah senin ve tatlı kedinin yardımcısı olsun. Kıyamam ben ona.

Üzüldüm gerçekten. Benim kedimde çok korkak öksürsen korkar yani bazen. Ama iş avlanmaya gelince deli olur. Demek ki avcılık ruhu yok olsa aslında hareketlenirdi. Demekki karakteri öyle. Elinden gelen herşeyi de yapmışsın aslında. İnşallah bir yolunu bulursun bir şekilde. Allah senin ve tatlı kedinin yardımcısı olsun. Kıyamam ben ona.

Sağol canım

Doktorumuzla konuştum bugün, idrar yolunu açmışlar, kanaması falan yok, bir iki gün serum verelim, kum temizlensin bu arada antibiyotik verelim dedi. Birazda alışmışlar birbirlerine kendini sevdiriyor artık, ağlamıyor dedi. İçim rahatladı biraz, inşallah çabucak döner evimize

Sağol canım

Doktorumuzla konuştum bugün, idrar yolunu açmışlar, kanaması falan yok, bir iki gün serum verelim, kum temizlensin bu arada antibiyotik verelim dedi. Birazda alışmışlar birbirlerine kendini sevdiriyor artık, ağlamıyor dedi. İçim rahatladı biraz, inşallah çabucak döner evimize

Geçmiş olsun..
Öğünlerdeki gramı azaltmakta fayda var sanırım..

Nasıl sızlıyor insanın içi değil mi.. Kılına zarar gelsin istemiyoruz..
Allah sağlıklı ömür versin hepsine inşallah..
:emir_bebek::nazar:

Çok düşkünüm ben de bebeğime..
Zaten uluorta söylüyorum; 'ben doğurduğum için mi bana güzel geliyor?
Yok yok çok güzel benim kızım' diye..:16:

Geçmiş olsun..
Öğünlerdeki gramı azaltmakta fayda var sanırım..

Nasıl sızlıyor insanın içi değil mi.. Kılına zarar gelsin istemiyoruz..
Allah sağlıklı ömür versin hepsine inşallah..
:emir_bebek::nazar:

Çok düşkünüm ben de bebeğime..
Zaten uluorta söylüyorum; 'ben doğurduğum için mi bana güzel geliyor?
Yok yok çok güzel benim kızım' diye..:16:

Çok teşekkür ederim

Hastalandıklarında içim acıyor, çaresiz kalmak kötü bir duygu, ben oğlumu kaybettim ama her birinin yeri ayrı, iki gündür evde bir boşluk, Behlül ' e bu kadar bağlandığımı hiç fark etmemişim. Güsel göslü danammm benim diyorum, göbeğini açan yok =) gelse de sevsem ...

10 sene kedi baktım ama hiçbir sorun yaşamadık bu konuda. Bizimki de aksi gibi sıska ve çok hareketliydi. Kaç kere gardrop tepesinden kafamıza indi eşşek.

Ne yapacağını bilemedim zira hep en mantıklı şeyleri yapmış görünüyorsun.

Aklıma şey geldi, yüksek enerjili mama versen ve öğün miktarını biraz daha az tutsan? Hareket etme ihtiyacı da hisseder o zaman. Günde 4 kez fazla değil mi beslenmesi için? Yavru kedi değilmiş ki :26:

Bi'de tasmaya alıştırma şansın varsa tasmayla kedini gezdirebilirsin, hareket olur.

10 sene kedi baktım ama hiçbir sorun yaşamadık bu konuda. Bizimki de aksi gibi sıska ve çok hareketliydi. Kaç kere gardrop tepesinden kafamıza indi eşşek.

Ne yapacağını bilemedim zira hep en mantıklı şeyleri yapmış görünüyorsun.

Aklıma şey geldi, yüksek enerjili mama versen ve öğün miktarını biraz daha az tutsan? Hareket etme ihtiyacı da hisseder o zaman. Günde 4 kez fazla değil mi beslenmesi için? Yavru kedi değilmiş ki :26:

Bi'de tasmaya alıştırma şansın varsa tasmayla kedini gezdirebilirsin, hareket olur.

Böbreği yüzünden mama değişikliği yapamıyorum maalesef

Dışarıda çok korkuyor, tasmayla dolaşmaya alışır mı bilemiyorum

canım nasıl oldu ufaklık konuyu smdi görüp okudum. İnş iyidir Allah yokluklarını göstermesin bu miniklere insan çok çabuk alışıyor. benmde 2 köpeğim var da bir an düşündüğümde içim acıdı. umarım kedin çok iyidir:)

canım nasıl oldu ufaklık konuyu smdi görüp okudum. İnş iyidir Allah yokluklarını göstermesin bu miniklere insan çok çabuk alışıyor. benmde 2 köpeğim var da bir an düşündüğümde içim acıdı. umarım kedin çok iyidir:)

Eve döndü bir hafta sonra bir daha tıkandı idrar yolu, tekrar gitti kliniğe. Mamasını değiştirdik, kum dökebilmesi için haftada bir kullanılan bir ilaca başladık. Biraz kilo vermiş klinikte, şimdi iyi gibi, sürekli gözüm üstünde. Ama bu böbrek illeti o kadar zor ki, ölen oğlumdan biliyorum, yine geri gelecek, şimdi iyi görünüyor ama benim içim korkuyla titriyor. İnşallah devam etmez, tek duam bu

Back
X