• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çaresizim...Ne yapayım?...

wanted

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2009
9
0
86
Ankara
herkese merhaba.belki bazılarınız diyecek seninki de dert mi diye,ama her günüm zehir oluyor.gizli gizli ağlıyorum evin içinde.ben 9 yıllık evliyim.6 yaşında bir kızımız var.kızımı geçen yıl çok güzel bir kreşe gönderdim.pahalı bir kreş olduğu için bazı maddi problemler yaşadık.babaanne ve anneanne yardımlarıyla geçen yılı atlattık.bu yıl eşim kredi kartlarına çok borçlandı,beklemediğimiz çok masrafımız oldu.yani şu an maddi durumumuz kötü.tamamen borcun içindeyiz.kızım da her sabah ağlıyor benim okulum açılmadı mı daha,ben neden gitmiyorum diye?başta ona yalan söyledik okulun açılmadı diye.ama şimdi pencereden servise binen öğrencileri görüyor.okulların açıldığını anladı.arkadaşlarım beni çok özlüyorlardır anneciğim ne olur bugün gideyim diye ağlıyor.geçen yıldan bütün arkadaşları devam ediyor ve ben parasızlıktan kızımın istediğini yapamıyorum.o ağlıyor ve ben kahroluyorum.şimdi diyeceksiniz bana madem paranız yoktu neden çocuğunuzu geçen yıl o kadar pahalı bir kreşe gönderdiniz,o ortama alıştırdınız diye? kızımın rahatsızlığı var.diğer kreşler çok kalabalıktı,sağlığı tehdit altına girebilirdi.geçen yıl gerçekten çok iyi bakıldı kızıma...o da çok sevdi.bu yıl da böyle her gün ağlama...çaresizim gerçekten:sinifsinif:

Son düzenleme:
her anne baba ister çocunu en güzel şekilde yetiştirmeyi
en kaliteli yerlere gönderebilmeyi
ama işte hayat zorluklarla dolu yarın ne olacağı belli değil malesef
kızınıza daha uygun fiyatta bi yer bulup oraya alıştırmaya çalışabilirsiniz
rahatsızlını öğretmenlerine bildirirsiniz ona göre daha dikkatli olabilirler

ayyy canım yaa :teselli: gerçekten bi anne olarak çok zor bi durumdasın..Allah yardımcınız olsun. ben aynı durumda olsaydım ne yapardım bilmiyorum.. ama ağlamak , kendini üzmek yerine Allah a dua et ve hayırlısını dile.. o zaman gönlün de ferah olur ve herşey yoluna girer.. inan .daha okullar yeni açıldı.,bu sene gönderme imkanınız sıfırsa,çocuğunza da bi şekilde bu sene gidemeyeceğini anlatmanız lazım ki ümidi kessin..her gün gitme ümidiyle kapı pencerelere düşüp üzülmesinden iyidir.bu senelik öğretmeni siz olun.boyama kitapları oyunlar vs ilgilenirseniz mutlu olur. zor bi durum gerçekten Allah yardımcınız olsun.

evet ben de herbal essences kullanıyordum.gerçekten çok güzel bir şampuandı.kullandığım zamanlarda erkek arkadaşım sürekli saçlarımı kokluyordu........
pardon şimdi dikkatimi çektide böyle bir yazı yazmışsınız siz evli değilmisinizCADIARZU

evet ben de herbal essences kullanıyordum.gerçekten çok güzel bir şampuandı.kullandığım zamanlarda erkek arkadaşım sürekli saçlarımı kokluyordu........
pardon şimdi dikkatimi çektide böyle bir yazı yazmışsınız siz evli değilmisinizCADIARZU

canım konuları karıştırdın galiba :bbo:

Allah yardımcınız olsun, ama ayağı yorganına göre uzatmak gerekir...:sm_confused:

Ben de arkadaş konuları karıştırdı galiba dedim,bir daha okuyunca şaşırdım.Nasıl yani..akannehir

evlenmeden önceki zamanı yazmış o zamanki erkek arkadaşını kastediyor sanırım arkadaş canım yerimseniben

6 yaşında kızınız devlet okulunun anasınıfına gidebilir ki çokta masraflı olmaz hem onun istediği azda olsa olur hem sizde çok sıkışmazsınız

Kizin icin üzülüyor olabilirsin anliyorum fakat malesef cocuklarda günün birinde gercek hayatin aci yüzü ile karsilasmak zorunda...ne kadarda istesek bu aci yüzünü her daim onlardan saklayamayiz.....:delphin:

Gecen yil durumumuz iyidi bu yil iyi degil kizim...o yüzden bu yil gönderemedik seni....ama insallah durumumuz daha iyi olursa göndeririz diyebilirsiniz kiziniza.....:hulya:

Inanin cocuklar bazen bir yetiskinden bile cok daha anlayisli bu konularda....a.s

Evet haklısın ben de okuyunca bu da dert mi dedim..

Kendi adına haklısın evet her anne baba en iyisini ister evladı için..

Ama kreş bir yana, eğitim çağında, çocuğunu, maddi sıkıntılar yüzünden, 15 kişilik sınıflarda mükemmel eğitim alan özel okullardan alıp, 60 kişilik sınıflara devlet okullarına veren arkadaşlarım var şu anda....Çocukların başarısı düştü çünkü adapte olamıyorlar, kendilerinin psikolojileri bozuldu resmen..Bunlar da var yanii:)

Senin ki henüz anaokulu çağında..

Ayrıca devlet okullarının da kreşleri var..

Hepimiz evlatlarımız için en iyisi olsun, özel ilgi alaka versinler istiyoruz ama olmuyor işte..

Herkes bunun için gözyaşı dökmeye kalkarsa, sağlıklı insan kalmaz ortada..

Çocuğunuz henüz ufak..Daha uygun fiyatlı devler okullarının kreşlerini ona anlatıp , ne kadar güzel arkadaşları ve ortamı olacağı konusunda onu yüreklendirirseniz sorun kalmaz inanın..

ay canım benim yaaa :((
Bi anne olarak çok zor.. Umarım en kısa zamanda durumunuz düzelir...
Allah beterinden saklasın...

bütçenize uygun devlet kreşleri vardır mutlaka oraya yollayın
bunu da ona anlatın
artık bu kreşe gidiceksin kızım diye

devlet okuluna gönderin.. bak yeni arkadaşların olacak deyin.. benim kızımda ilk sene özel 2. sene devlet anaokuluna gitti.. hala arada eski arkadaşlarını anar ama inanın şu anda evde durmasından daha iyidir devlete gitmesi.

inan bazen çocuklar bizden bile iyi düşünüyor..

alıp karşına konuş ve bu yıl gidemeyeceğini seneye yollayabileceğini anlat...

ailen sanrım destek vermiyor verselerdi yazmazdın zaten dimi...

sen ilgilen canım yavrunla .....oyna sev...çalışıyorsan başka bir kreşe götür ve ordakileri uyar sağlık sorununu anlat

canım allah yardım etsin zamanla aşılır bunlar anneanne gil tekrar yardım edemezler mi acaba

Çalışıyo musunuz yani kreşe neden önceden verdiniz anneanne yada babaannesi yakın değil miydi evinize????

Çocuğunuzun devlet okuluna gitmesine mani olacak ne gibi rahatsızlığı var merak ettim açıkçası.

Back
X