Çaresizim

Mthn83

Güncel 72.7
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
19.478
69.630
798
Ne desem nereden girsem konuya bilemiyorum. Öyle yorgunum ki. Gücüm ancak göz yaşlarıma yetiyor. 2014 yılının haziran ayında planlı bir sezeryanla 2 doğumumu yaptım. Kilolu sorunsuz bir bebek dünya ya getirdim. Ağlaması emmesi herşeyi normal. Ama 3 aylık olmasına rağmen başını tutamadı. Kilolu olduğu için oldu dediler önümüzü kestiler. 8–9 aylık oldu destekli dahi oturamadı. Kapı kapı gezdim hipotonik bebek dediler. Ftr özel eğitim. Hepsini yaptırdık. Hala özel eğitim alıyor. Nörolojik hiçbirşey yok. Genetik hiçbirşey yok. Hiçbir net tanısı yok. Deneme yanılma birçok takviye kullandık. Şimdi tek sorun konuşamıyor. Yürüyor koşuyor. Zeka yaşı 21 aylık. Beden yaşı neredeyse 6 yaşında.

Ne desem nereden girsem konuya bilemiyorum. Öyle yorgunum ki. Gücüm ancak göz yaşlarıma yetiyor. 2014 yılının haziran ayında planlı bir sezeryanla 2 doğumumu yaptım. Kilolu sorunsuz bir bebek dünya ya getirdim. Ağlaması emmesi herşeyi normal. Ama 3 aylık olmasına rağmen başını tutamadı. Kilolu olduğu için oldu dediler önümüzü kestiler. 8–9 aylık oldu destekli dahi oturamadı. Kapı kapı gezdim hipotonik bebek dediler. Ftr özel eğitim. Hepsini yaptırdık. Hala özel eğitim alıyor. Nörolojik hiçbirşey yok. Genetik hiçbirşey yok. Hiçbir net tanısı yok. Deneme yanılma birçok takviye kullandık. Şimdi tek sorun konuşamıyor. Yürüyor koşuyor. Zeka yaşı 21 aylık. Beden yaşı neredeyse 6 yaşında.
Çok geçmiş olsun bi bilgim yok ama

Belirsizlik çok zor bir durum. Gidebileceğiniz bütün üniversite ve büyük hastaneler gidin, elbet bir teşhisi tedavisi vardır.
Sadece bir tahmin tanı konmamış bir genetik hastalık yönünde bilim adamları tespit edene kadar bekleyeceğiz

O zaman en terapi , rehabilitasyon anlamında her kapıyı çalmak lazım. Sağlık maalesef bizde insanın ayağına gelmiyor, üstüne üstüne gitmek lazım. Çok geçmiş olsun. Umarım zamanla normali yakalar

Hala bezden kurtulamadık. Taş toprak ne eline geçse yiyor. Aklınıza geleni biliyorum kansızlık değil. Bezinin içindekiler de dahil buna. Son 1 yıldır yediklerini kulaklarına doldurmaya başladı. Bugün temizlerken kaynattım. Ellerim titriyor.
Geçimsiz eş olsa boşarsın arkadaş olsa bırakırsın. Evlat işte atılmıyor satılmıyor. Hergünü bana ne olacak ona ne olacak la geçiriyorum. Acı çekeni görmek başka acı çekmek başka

O zaman en terapi , rehabilitasyon anlamında her kapıyı çalmak lazım. Sağlık maalesef bizde insanın ayağına gelmiyor, üstüne üstüne gitmek lazım. Çok geçmiş olsun. Umarım zamanla normali yakalar
Bir özel eğitimci tavsiye ettiler bizi kabul ederse ücretli destek almak istiyoruz

Kelimeleri düzgün seçmeye çalışıyorum. Kırdıysam şimdiden özür dilerim zeka geriliği olmuyor mu bu? Net tanısı yok demişsiniz o yüzden sordum.

Çok geçmiş olsun, belliki bu hastalık. Ne olur uzman dr bulun.
Burada gittiğim dr prof. Yetmedi ankarada başka bi prof gittik. Nörolojik hiçbirşey yok. Çocuk psikiyatri sadece zeka geriliği ve hiperaktivite dedi. Hastalık hala yok. Tahlille tanı konabilecek bütün genetik testleri yaptırdık. Temiz. Mr çekildi temiz.

Kelimeleri düzgün seçmeye çalışıyorum. Kırdıysam şimdiden özür dilerim zeka geriliği olmuyor mu bu? Net tanısı yok demişsiniz o yüzden sordum.
Şöyle düşün parmağın kırık niye kırık sebebi yok ama kırık var.

Ananem alzaymır dı dışkısını yiyordu son zamanlarda o aklıma geldi çok zordur

Bilmiyorum engelinden mi yoksa ilgi çekmek mi istiyor. Umarım sadece ilgi içindir gelecekte bırakır
İnş ilgi çekmek içindir ananem 20 senedir alzaymır dı ölmeden 6,7 ay önce bu hareketi yapmaya başladı bilmiyorum çok kötü oldum ya her kapıyı çalın baktırın

Back
X