- 30 Nisan 2020
- 232
- 187
- 18
- 26
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet. Almanyadan gelen dikkat toplamasına yardımcı oldu. Rusyadan getirdiğim dikkat ve dil gelişimi açısından ilerleme kaydettik. Hatta rusyadan gelen hiperaktivite yapabilir dendi. Öyle bi etkisini görmedikKonunuzu dağıtmak istemem ... Ben rehberlik öğretmeni olarak görev yapıyorum ve öğrencilerimizden zihinsel engel veya otizm tanısı almış çocuklar olabiliyor .Bu takviyelerin faydasını gordunuz mu ?
Danışıyorum. Ama beni dinlemiyor. Nörolojiye gittiğim her doktordan memnunum. Beni anladı aradı. İnceledi. Eksiyi artıyı söyledi.
İlk çocuk psk. Beni dinledi ama sorunumla alakasız bir yöne saptı bide azarladı
2. Dinlemedi. Şu ilaçları kullanın dedi gönderdi.
3. İlk görüşte kan kaya bağlamadı otistik dedi
4. Ünv hastanesiydi hoca değerlendirecek dediler. Hoca kimse bilmiyorum bile.
Kendim dr â gittim. İlaç başladım. Biz bu tür çocuklara tembel çocuk diyoruz 18–20 yaşa kadar geriden gelecek. Sonrada sokaktaki sıradan biri olacak. Az bı kısmı ünv olur dedi.
Başka çocuk düşünmüyorum. Rabbimin taktiri dışında. 2 oğlum var rabbim onlara sağlık ve hayırlı ömür versinTüh neyse başka çocuk için bekleyin diğerinde öyle olabilir çünkü buna teşhis konulmadan acele etmeyin başka cocuga
Amin cümlesine. Hani dense ki anne karnında bir sorun olmuş. Veya ortadan kaldırılabilecek bir durum varmı? Ben muhteşem olmasını beklemiyorum. Yarın yanlız kaldığında ayakları üstüne durabilsin. Abisinin bir hayatı olacak. Kardeşini bi yük bir ayak bağı olarak görmesin. Komşu komşuya muhtaçta kardeş kardeşe olmaz mı? Ama ama ama...Benim kardeşime de 4. Sıralamadakini dediler 6 aylıkta başlamış gelişim geriliği dediler gitmediğimiz dr kalmadı ne heyetler ne hastaneler. Yürüyemiyodu yürüdü konuşamıyodu konuştu şuan susmuyo 22 yaşında fakat 5 yaşındaki çocuk zekasına sahip . 20 yıl önce rehabilitasyon merkezleri o kadar azdı ki evimizden epey uzak yere götürürdük bir umut iyileşecek diye. Annem kimseye diyemezdi hatırlıyorum Dr’danda güç almıştı iyileşir belki denmişti ama kesin tanısıda koyulamamıştı hala koyabilen yok tek denilen şey gelişim geriliği . Bizimde denemediğimiz ilaç hacı hoca batıl inanç kalmadı.insan çocuğu için herşeyi yapıyor. Tek diyebileceğim 10 yaşından sonra bir tık daha iyi olduğu. Tuvalet kısmına gelince evet kendi gider yapar ama temizliğini yine annem yapar. Bildiğim bişey varsa eğitim. İnce motor gelişimleri çok önemli. Anaokulu ilkokul ortaokul hepsine gönderdik. 6 yaş civarlarında Yunus balıkları ile havuzda eğitim aldı. Binicilik kursuna gitti. Şuanda da rehabilitasyonun yanında takı kursu boyama kursu gibi şeylerede gönderiyoruz. Özel bir çocuk kabullenip biraz daha gelişmesi için elinizden geleni yapın. Ve asla hırçın büyütmeyin ilerde acısını çıkartabiliyorlar. Allah yardımcınız olsun yolunuz çok uzun ve meşakkatli. Allah sizlere sabır ve güç versin![]()
Destek eğitimi alıyor.(du)Bu durumda sebep aramak çok anlamlı değil, önemli olan sonuç/tanı,
otizmin sebepleri konusunda çok farklı görüşler var zaten.
Bir an önce durumu kabul edip özel eğitim aldırmalısınız çocuğunuza.
Büyük şehirlerden birindeyseniz eğitim ve destek için daha çok imkanınız var.
Tuvalet eğitiminde nasıl yol aldınız. Biz 3 ayda bi yol kat edemedik. Hatta yoğun stresten tekrar salya akıtmaya başladı. Kıyafetlerini çiğniyorBenim kardeşime de 4. Sıralamadakini dediler 6 aylıkta başlamış gelişim geriliği dediler gitmediğimiz dr kalmadı ne heyetler ne hastaneler. Yürüyemiyodu yürüdü konuşamıyodu konuştu şuan susmuyo 22 yaşında fakat 5 yaşındaki çocuk zekasına sahip . 20 yıl önce rehabilitasyon merkezleri o kadar azdı ki evimizden epey uzak yere götürürdük bir umut iyileşecek diye. Annem kimseye diyemezdi hatırlıyorum Dr’danda güç almıştı iyileşir belki denmişti ama kesin tanısıda koyulamamıştı hala koyabilen yok tek denilen şey gelişim geriliği . Bizimde denemediğimiz ilaç hacı hoca batıl inanç kalmadı.insan çocuğu için herşeyi yapıyor. Tek diyebileceğim 10 yaşından sonra bir tık daha iyi olduğu. Tuvalet kısmına gelince evet kendi gider yapar ama temizliğini yine annem yapar. Bildiğim bişey varsa eğitim. İnce motor gelişimleri çok önemli. Anaokulu ilkokul ortaokul hepsine gönderdik. 6 yaş civarlarında Yunus balıkları ile havuzda eğitim aldı. Binicilik kursuna gitti. Şuanda da rehabilitasyonun yanında takı kursu boyama kursu gibi şeylerede gönderiyoruz. Özel bir çocuk kabullenip biraz daha gelişmesi için elinizden geleni yapın. Ve asla hırçın büyütmeyin ilerde acısını çıkartabiliyorlar. Allah yardımcınız olsun yolunuz çok uzun ve meşakkatli. Allah sizlere sabır ve güç versin![]()
Sağlıklı oğlum 10 yaşında. Geçen halasına şikayet etmiş bizi. Benimle ilgilenmiyorlar diye. Her çocukta olan kıskançlık aslında ama durum özel olunca daha çok hasar veriyorSizi o kadar iyi anlıyorum ki . Anne karnında olmamış akraba evliliğide değil. Doğumdan sonra 6 aylıkken farkedilmiş. Aileler destek olmamış şuan hiç biri ile iletişimimiz yok . Öyle her yere girip çıkamıyosun. Komşuluk falan.. çok zor süreçler yaşadık. Bu süreçleri yaşayınca Sizin gibi tek bir çocuğa yük binicek düşüncesi ile 3.yapmaya karar vermişler yaptılarda çokta sağlıklı. Sizinde sağlıklı olan oğlunuz asla hor görmicektir aksine hep koruyup kollayacaktır herşeyin farkında oluyolar kendimden biliyorum çocukluğumu yaşamadan olgun bir insandım çok şey kattı. Oda bu konuda çok şanslı daha merhametli düşünceli hayata bakış açısı daha farklı olacak diğerlerine göre . Hayatımız boyunca bakmakla yükümlüyüz allah bir şekilde yardım ediyor içinizi ferah tutun![]()
Tuvalet eğitiminde nasıl yol aldınız. Biz 3 ayda bi yol kat edemedik. Hatta yoğun stresten tekrar salya akıtmaya başladı. Kıyafetlerini çiğniyor
birşey daha sorsam kaç yaşında konuştu?8-9 yaşına kadar bezlerle savaştık annem hiç yılmadı dediğim gibi 10 yaşından sonra baya bir yol katettik o süreçte öğrenmişti artık. Birde tuvalet eğitimi için özel destek aldık belli hareketleri vardı eğitmenler destek oluyordu
O aşamaları geçtik canım.Öncelikle geçmiş olsun dilerim size. Allahım güç ve sabır versin. Size önerim kesin net tanı koyulana kadar gidin hastaneye. Mümkünse fakülte hastanesinde tıbbi genetik bölümüne başvurun.
Bende çok duydum. Ama hadi alalım olmuyor. İşte. Özellikle şu süreçte şehir içi kargoların durumu belli.cbd yaği keslikle denenebilinir.Hiç yanetkisi yok hatta cok fazla psikolijik rahatsizliklarda iyi gelir ,rahatlatir ,sakinleştirir,vucutta iltihabli durumlar varsa iyileştirir,uykuya iyi gelir.
sağolun hatirlatiniz,konu sahibi denemeye değer ,mutlaka %10 alin ,sadece günde bir kac damla yetiyor.
birde bu yağ bildiğimiz ottan /marihhuana dan üretiliyor ama sakin korkmayin hic bağimli olunmuyor.
cbd extra edilmiştir ve arindirilmiştir.
internetten bulabilirsiniz ,güvenli yerler isvicre ve hollandadan sipariş verirseniz .
Evet bende guzel gelismeler yasattigini okumustum hatta bir doktora danisip felc olan kayinvalidem icin almayi dusunuyorum
Lorenzo nun yağı diye bir gerçek hayat hikayesi vardi. Inşallah siz de tam şifa bulursunuz.Şuan ki durumumuz a tipik otizm olarak devam ediyor. 1 yıl oldu evde kurumda yoğun eğitim alıyoruz. 1 yıl uzun bir zaman. Beklentilerimizi karşılayan bir gelişme olmadı. Ayrıca korteksin ve diğer vitamin takviyesi aldık. Konuşma tek kelimeli olarak devam ediyor. Ver al gibi gibi. Bu hafta nöroloji Dr ile randevumuz var. Bakalım o ne diyecek.
Bu dönemde dikkat toplayıcı ve sakinleştirici ilaç başlandı. Dikkat toplayıcı ilaç ve türevlerine alerjisi varmış kötü bir tecrübe ile öğrenmiş olduk.
Bu sene 1 sınıfa kaydı düştü çok zorlandık psikolojik olarak. Tek isteğim kendi hayatı olması