Çaresizim

Merhaba. Geçmiş olsun ve acil şifalar diliyorum tüm kalbimle dualarım minik yavrunuz için..

Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama İstanbul kanuni sultan Süleyman eğitim ve araştırma hastanesinde çocuk metabolizma hastalıkları doktoru Hasan Önal var. Diyetle bir çok hastalığı ama özellikle otizmi tedavi ediyor. Randevu alıp gidemeseniz bile diyetini bir deneseniz. Oğlum da hastalarından biri. İlgilenirseniz her şekilde yardımcı olmak isterim.
Gaps diyeti mi? Onu araştırıyorum aslında.

Lütfen kabullenip beklemeyin.
Götürebildiğinz kadar farklı doktorlara götürün.
Mutlaka çocugunuzu bir adım öteye taşıyacak bir doktor çıkar karşınıza.
İnşallah yatalak olsa yerinde saysa amenna. Bizi takip eden doktor tüm testler bitti sıkıntınız olursa gelin diye gönderdi küçükken 1 yıl sonra kontrol amaçlı gittik bu çocuk o çocuk mu dedi gelişimine çok şaşırdı buda azminizi artırdı

Geçmiş olsun Allah şifasını versin. Çok zor bir durum ama umudu kesmemek gerekir. Böyle rahatsızlıkları olup ilerleyen yaşlarda doğru eğitim ve desteklerle toplumdaki diğer insanlardan farksız bir hayat yaşayan çok insan var. Güçlü olmaya çalışın ve dua edin bol bol. Bu da bir imtihan.

Geçmiş olsun Allah şifasını versin. Çok zor bir durum ama umudu kesmemek gerekir. Böyle rahatsızlıkları olup ilerleyen yaşlarda doğru eğitim ve desteklerle toplumdaki diğer insanlardan farksız bir hayat yaşayan çok insan var. Güçlü olmaya çalışın ve dua edin bol bol. Bu da bir imtihan.
Aynen teşekkür ederim

Dün bi cihazla tarama yaptırdım çocuğa. Kafamı allak bullak etti haliyle. Test mi yapıldı fal mı bakıldı anlamadım. Bazı cümleleri olmuş yada olacak tarzındaydı. Kan değerlerinden iskelet yapısına kromozom anomalilerinden bağırsak sıkıntılarına kadar her daldan birşey söyledi.
Aldığım sonuca göre nasıl hareket edeceğimi dahası ne kadar geçerliliği olacağını bilemiyorum

Merhaba, cok gecmis olsun. Genetik tarama yapildi mi? Bilinen bir gen olmayabilir ama herhangi bir gende mutasyon/delesyon vb. tespit edildi mi?

genetik biriminden arandım. el bileği grafisi ile yaş tespiti yapıp bize gelin dediler. şu dönemde böyle bir girişime başvuramam.
bir süredir evdeyim ve resmen evden kaçmak istedim. eskiden öyle çok severdim ki çocukları. her sene doğurmamı bekleyen bir kesim bile vardı. hayat koşturmacasımı? sorumluluk artışımı bilemedim. annelik duygularım mı köreldi hep büyük insanlarla muhatap olmanın getirilerimi bilemiyorum. işten gelip çocuklarla geçirdiğim canım cicimli zamanlar gibi değil. akşam olmasını dört gözle bekliyorum.
bu kadar bunalmışlığa rağmen güzel şeylere yapıyoruz. yaklaşık 6 yaş olmasına rağmen sonunda wc işinin bir kısmını çözdük. çok depresyona sokmadığımı düşünüyorum çocuğu ama ben çok depresyona girdim. buzdolabıyla içli dışlı olduk.
işe başlayacağım günün kaygısı var üstümde. büyük oğlum hem tafra yapıyor hem gözden kaybolunca oda oda beni arıyor. gelip gidip sarılıyor öpüyor. 4 kişilik ailede tek kadın olmak çok zor. herkes bana sarılıyor :KK45:
akşam yattımmı herkes benle yatmak istiyor. paylaşılamayan kadın durumundayım.
çocuk içinde özel öğretmen tuttuk. evde onun oluşturduğu ortamı yakalamaya çalışıyoruz. ama ben anneyim onun kadar net olamıyorum. kedi gibi sokulması beni benden alıyor.

eve gelen öğretmen otizm belirtileri var dedi. arada kalmış çocuk dedi. asıl öretmenleriyle konuştum. o öğretmenle yeni tanıştığı için davranış farklılıkları olmuş olabilir kesinlikle otizm yok dediler. doktorlarda kesinlikle yok dedi. başka bi doktor belirtileri var dedi. aralarda kaldım.
ama şu var ki kesinlikle yok diyen doktorlar aile ortamındaki davranışlarını değerlendirdi. ama belirtileri var diyen doktor. çocuğu biraz sıkboğaz etti. göz teması için çocuğu zorladı. o da kirpi gibi içine kapandı.
neyse bu aralar o da bende iyiyiz. umarım attığımız adımlar bizi ileri taşır.

Ne desem nereden girsem konuya bilemiyorum. Öyle yorgunum ki. Gücüm ancak göz yaşlarıma yetiyor. 2014 yılının haziran ayında planlı bir sezeryanla 2 doğumumu yaptım. Kilolu sorunsuz bir bebek dünya ya getirdim. Ağlaması emmesi herşeyi normal. Ama 3 aylık olmasına rağmen başını tutamadı. Kilolu olduğu için oldu dediler önümüzü kestiler. 8–9 aylık oldu destekli dahi oturamadı. Kapı kapı gezdim hipotonik bebek dediler. Ftr özel eğitim. Hepsini yaptırdık. Hala özel eğitim alıyor. Nörolojik hiçbirşey yok. Genetik hiçbirşey yok. Hiçbir net tanısı yok. Deneme yanılma birçok takviye kullandık. Şimdi tek sorun konuşamıyor. Yürüyor koşuyor. Zeka yaşı 21 aylık. Beden yaşı neredeyse 6 yaşında.
Cnm hasimatomuydun sen

Ben okurken düzelecek hissi geldi Rabbim su mübarek ayda küçük meleğnize Ya şafi ismiyle şifa versin Rabbim sizede kolaylık versin imtihan bu sabır ve şükür geçecek inşaallah

Allah şifalar versin ,sizede sabir ve güc.
Siz cok ama cok iyi bir annesiniz ve güclü bir kadinsiniz .Bunu burdan his ettim .
Bir arkadaş yazmişti Uzm.Dr Hasan Önal var diye ,bende bir fc sayfasina baktim .
Gercekten dalinda cok iyi Dr. benziyor .
Diyet denildiği daha cok ortomolukular takviyeler ve probiotik .
yani vücüdumuzda yüzlerce değişik asidler,vitaminler ,bakteriler ve hormonlar var.
Onlarin nerde eksik veya fazlaliği var cikartip ve yönlendirmek .
GAPS diyetini ben araştirdim yillar önce ,cok zor bir diyet .Bağirsaklari bir ilacli suyla lavman (yikanmasi daha doğru olur)öneriliyor.
Zararli bağirsak mikroblarini önce yok edip ve yavaş yavaş doğal ve katkisiz gidalar eklenerek sürdülüyorlar.
insan caresiz oldumu herşeyi dener .
Bağirsak florasi iyi olmasi cok önemli .
Artik biliniyorki çoğu nöyrolojik ve psikolijik rahatsizliklar düzensiz floradan gelebiliyor.

kirmam inşallah ama bence artik neyi var diye araştirmayi birakin.
Kabullenmek biraz zordur ama zihinsel ve otizm bir çocuğunuz var .
bu yoldan onun için ,zaten yapiyorsunuz taktir ederim,en faydali tedavileri bulun .
Yakin akrabamda otizm erkek çocuk var ,biliyorum .
Tabbii anne babadan kimse daha iyi bilemez acilarini caresizliğini zorluğunu .
Allah sizlerin yolunu acik etsin ,kisa zamanda en hayirli haberler alirsiniz

Allah şifalar versin ,sizede sabir ve güc.
Siz cok ama cok iyi bir annesiniz ve güclü bir kadinsiniz .Bunu burdan his ettim .
Bir arkadaş yazmişti Uzm.Dr Hasan Önal var diye ,bende bir fc sayfasina baktim .
Gercekten dalinda cok iyi Dr. benziyor .
Diyet denildiği daha cok ortomolukular takviyeler ve probiotik .
yani vücüdumuzda yüzlerce değişik asidler,vitaminler ,bakteriler ve hormonlar var.
Onlarin nerde eksik veya fazlaliği var cikartip ve yönlendirmek .
GAPS diyetini ben araştirdim yillar önce ,cok zor bir diyet .Bağirsaklari bir ilacli suyla lavman (yikanmasi daha doğru olur)öneriliyor.
Zararli bağirsak mikroblarini önce yok edip ve yavaş yavaş doğal ve katkisiz gidalar eklenerek sürdülüyorlar.
insan caresiz oldumu herşeyi dener .
Bağirsak florasi iyi olmasi cok önemli .
Artik biliniyorki çoğu nöyrolojik ve psikolijik rahatsizliklar düzensiz floradan gelebiliyor.

kirmam inşallah ama bence artik neyi var diye araştirmayi birakin.
Kabullenmek biraz zordur ama zihinsel ve otizm bir çocuğunuz var .
bu yoldan onun için ,zaten yapiyorsunuz taktir ederim,en faydali tedavileri bulun .
Yakin akrabamda otizm erkek çocuk var ,biliyorum .
Tabbii anne babadan kimse daha iyi bilemez acilarini caresizliğini zorluğunu .
Allah sizlerin yolunu acik etsin ,kisa zamanda en hayirli haberler alirsiniz
Bende bi saplıkçıyım. Çocuğun ilk belirtilerinde sağlıkçı yönümü geride bırakıp annelik duygularıma sarıldım. Abartıyorum dedim. Keşkeler öyle çokki.
Aidin salihi duydunuz mu benzer beslenme şekli var. Aklım başımda bir yetişkin olarak kendim bile yapamadım. O çocuğa nasıl yaptırırım bilmiyorum. Zaten kesinliği şüphesiymiş.
Bi tek benim kabullenmem yetmiyor ki. Çocuktan çok eşim yoruyor beni. Çok bi yere gitmeyiz. Gittiğimiz zaman o yapamaz o bilemez o anlamazlar uçuşuyor.
Dönem dönem bende dalgalanıyorum haliyle.
Son zamanlarda bağıran anne olmaktan öteye gidemiyorum. Her iki çocuk için de. İşe başlayacak olmanın stresi ayrı.
Wc eğitiminde bir arpa boyu yol kat edemedim. Benim başarısızlığım onun geri kalması ne yazıkki 😢

Oğlunuz sanırım Haziran'da 72 ayını dolduracak..o zamandan sonra zeka testi uygulanıp daha net bir tanı alacaktir.Ben zeka geriliklerinde veya otizm gibi yaygın gelişimsel bozukluk yaşayan çocuklarda "sundan kaynaklanmıştır " gibi sebep belirten bir tanı alan gormedim.Kuzen evliliğinden doğan zeka geriliği görülen çocukta bile genetik incelemede birşey bulunamayabiliyor..çünkü genetik alani tamamen bitmiş neticelenmis bir alan degil.Biliyorum kolay değil ama sosyal hayatınızı tamamen kısıtlamanın küçük oglunuza ve abisine vereceği zarar geç tanı ile göreceği zarardan çok daha fazla 😔 Su an en çok uzuldugum şey farklı gelişen çocukların ihtiyaç duydukları grup calismalarini..sosyallesme ve sosyal ortamda yaşam becerisi kazanma fırsatını kaçırıyor olmaları

Ben uzman değilim tabii ki net bir şey diyemem ama çocuğunuz otizm spektrumunda gibi geldi bana. Toprak yediğinden vs bahsetmişsiniz, doktorlar Pica teşhisi koydu mu? Pica da OCD ve otizmle birlikte görülebiliyor diye biliyorum. Neye göre otizmli olamaz dediler?

Konuya dair bilgim yok, Allah yar ve yardımcınız olsun. Bu süreçte zorladığınız her kapı kolaylıkla açılsın ... İşiniz gücünüz rast gitsin.

Ben uzman değilim tabii ki net bir şey diyemem ama çocuğunuz otizm spektrumunda gibi geldi bana. Toprak yediğinden vs bahsetmişsiniz, doktorlar Pica teşhisi koydu mu? Pica da OCD ve otizmle birlikte görülebiliyor diye biliyorum. Neye göre otizmli olamaz dediler?
Bilmiyorum özel odada değil dediler. Özel hocalar bile kendi içinde ayrışmış durumda.

Merhaba, kesinlikle otizm degil denmiş ancak otizmin yüzlerce çeşidi var. Sizin çocuğunuzda farkli bir sekilde görünüyor olabilir. Çabanız harika. Paylaşın ve rahatlayın lütfen 🙏 kalbimiz dualarimiz sizinle💜

Back
X