Caresizim:(

Derinee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
2.680
517
163
Arkadaşlar 30 yasindayim boyum 172 ve kilom 95 oldu ben deliricem delirmemin sebebi kilom değil aklımın fikrimin halen yemekte olması su an bile ne yesem diye düşünüyorum ben ne yapicam iğrenç girunuyorum ve aklim fikrim yemekte keşke birisi agzimi dikebilse

siteye bugün üye oldum ve ilk okuduğum başlıklardan biride sizinki:)Gece gece gülsemmi üzülsemmi bilemedim :) Yemek yemek benim içinde çok güzel,çok seviyorum ne yapayım ...Ama bazen insanın bir dur noktası oluyor...1.60 boyla 74 kg lara ulaşınca buna dur demenin zamanı gelmişti benim için:)Şu an 58 kiloyum diyetisyene hiç gitmedim ama beslenme bölümü mezunu olduğum için az çok fikrim vardı diyet konusunda.Kendi diyetimi belirledim alışkanlıklarıma göre..sormak istediğin birşey olursa seve seve yanıtlarım..

ekmekten kastım beyaz undan yapılan herşey.mesela onun yerine öğünlerde çavdar ekmeği yiyebilirsin.Karbonhidratı hayatımızdan zaten ömür boyu çıkaramayız beyaz undan yapılmış şeyler yerine tahıllı olanları seç .Şeker yerine başlarda diyabetik tatlandırıcılar yada bal kullanabilirsin.ilk başlarda çok zor oluyor biliyorumama kilo vermek istiyorsan başka çaren yok.Tabağına herzamanki miktarın yarısını koymakla başla.Mesela yarım ekmek döner yiyorsan normalde pilavsız yarım porsiyon söyle.bir oturuşta 4 mandalina yiyorsan 2 ye.İlk adımda yediğin herşeyin yarısını ye sonra azalt.ama sakın birden internet diyetlerini uygulamaya kalkma belli bir süre sonra pes edersin....mesela ben çikolatasız yapamıyorum diyetimi bozmamak için günde 1 tatlı kaşığı nutella atıyorum ağzıma.Onu yemezsem busefer saçma sapan bir anda kendimi bir pastanede sütlaç falan yerken bulabiliyordum :)

Gün içinde yediğin miktarı yarıya indirdiğinde az çok tahminen söylüyorum (çok yiyorum diyorsun)günde 600-700 kalori az almış olacaksın.Sadece yediklerini yarıya indirerek.Birdeee muhakkak bir psikoloğa git.Aşırı yemenin altında gizli bir depresyon yada başka birşey çıkabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…