Çaresizliğim

Merhaba kızlar benim bir türlü çözüm bulamadığım evliliğim var 3 yıldır evli olup son 2 yılımı hep sorunlu geçiyor eşimle bana çok hata yapıp şiddet vardu ama çok ciddi nedensiz şiddet ayrılma kararo aldık babamın evine gittim yeni doğum yapmıştım tabi o sırada aldatmada oldu 6 ay sonra dava açmaya niyetlendim ve eşim pişmanım oğlumuz 6 aylık deyip tekrar beni aldı evimize geldik bende çok merhametliyim fazlasıyla gerçekten eski adamdan eser yoktu nasıl 5 ay geçti adam birde ayrı yatmaya insanlardan oğlundan uzaklaştı bizi istemediğini para vermemeye başladı bende saygı duydum tekrar babamın evine döndüm 1.5 ay kaldım dün beni tekrar pişmanım deyip aldı eniştem hoca allahın hakkı üç abim allah bile affediyorsa bizde affedici olalım dedi oğlum çünkü 1.5 yaşımda herkese baba diyodu babamı babası olarak görüp onun şefkatinden mi artık bilmiyordum neyse kızlar geldim eve 24 saat geçmeden beni tekrar istemiyor senin suçun yok sen yokken özlüyorum gelince istemiyorum deyip tekrar aynı evde yabancı olduk bu erkeklerin neden allah korkuau yok arabayı üstüme vermiştim satıcam dedi ben razu olmadım diyemi beni getirdi deyip içim içimi yiyor zaten bu sürede babamdayken sıkıntıdan sütüm kesildi saat 3 hala ağlıyorum ben araba için yaptıysa rabbim hesabını ona sorarmı bide keşke suçum olsa artık ahda etiimiyorum allaha havale ediyorum ailemede diyemiyorum çok çaresizim benle hep oynadı durdu benmi öyle alıştırdım gitme dediği yerde gitmezdim çalışamadığını bildiğim zamnlarda hiç birşey istemezdim namus konusunda çok şükür eminim kendimden temizliği yemeği herşeyim yaptım ama ben neden şanssızım sizce
Allahın hakkı üçtür dedikten sonrasını okumadım. Enişteniz ne saçmalamış öyle?? Kendi kafasına göre dini hüküm veren insanlar, yatacak yeriniz yok.

E iyi madem öyle siz de 2 kez kocanıza 💩 gibi davranın, 3. De düzelirsiniz. Hakkınız varmış ya 😤

Şiddet, aldatma var, bir de bunların ayrılmaz kankası olan çocuk var tabi ki. Bu üçlü asla ayrılmaz birbirinden.

Enişteye yine bilendim bak, ona ne söz düşüyor?? Babanız mı anneniz mi? Eniştenin sözünü dinleyip kızını o leş adama yollayan ailenize de Allah akıl fikir versin. Boşanın, o çocuğa yazık. Ama hiç zannetmiyorum boşanmazsınız siz.

Anne babasının hatalarının bedelini ödeyen çocuklara dayanamıyorum. Elimden gelse de keşke hepsine güzel bir hayat sunabilsem.

Katolik değilseniz boşanmayı düşünebilirsiniz. Çünkü İslam'da boşanmak Allahı en sevmediği şeylerden biri de olsa helal.
Hoca enişteniz size bunu söylerken eşinize de İslam'a kadınlara nasıl davranılması gerektiğini anlatabilirdi. Dini referans alıyorsunuz diye bir kaç cümle söylemek istiyorum.
Bir de şu var ve ben çok kızıyorum insanlara. Ayette geçiyor ki "zina eden erkekler zina eden kadınlara..." neden aldatan adamlara tertemiz evinde bekleyen eşleri küstüğünde hadi affet diyoruz. Allah izin vermemiş ki. Bunu da anlatmak gerekiyor.
Gerçi kocanızın kafasındaki biri anlamak için çaba da göstermezdi de.
Adamın sizden menfaatlerini kaybetme korkusu var. Dediğiniz gibi araba, altın vs.. Olabilir. Toplum içinde boşanmış kadın olmak ne kadar zorsa erkek içinde öyle zor. Sakın bir daha geri dönmeyin. Malınıza sahip çıkın. Çocuğunuzla güzel bir hayat kurmak için, eğitim, iş ne imkan varsa onlar için zihninizi yorun. Sert bir çizgi çekmek zorundasınız.

Merhaba kızlar benim bir türlü çözüm bulamadığım evliliğim var 3 yıldır evli olup son 2 yılımı hep sorunlu geçiyor eşimle bana çok hata yapıp şiddet vardu ama çok ciddi nedensiz şiddet ayrılma kararo aldık babamın evine gittim yeni doğum yapmıştım tabi o sırada aldatmada oldu 6 ay sonra dava açmaya niyetlendim ve eşim pişmanım oğlumuz 6 aylık deyip tekrar beni aldı evimize geldik bende çok merhametliyim fazlasıyla gerçekten eski adamdan eser yoktu nasıl 5 ay geçti adam birde ayrı yatmaya insanlardan oğlundan uzaklaştı bizi istemediğini para vermemeye başladı bende saygı duydum tekrar babamın evine döndüm 1.5 ay kaldım dün beni tekrar pişmanım deyip aldı eniştem hoca allahın hakkı üç abim allah bile affediyorsa bizde affedici olalım dedi oğlum çünkü 1.5 yaşımda herkese baba diyodu babamı babası olarak görüp onun şefkatinden mi artık bilmiyordum neyse kızlar geldim eve 24 saat geçmeden beni tekrar istemiyor senin suçun yok sen yokken özlüyorum gelince istemiyorum deyip tekrar aynı evde yabancı olduk bu erkeklerin neden allah korkuau yok arabayı üstüme vermiştim satıcam dedi ben razu olmadım diyemi beni getirdi deyip içim içimi yiyor zaten bu sürede babamdayken sıkıntıdan sütüm kesildi saat 3 hala ağlıyorum ben araba için yaptıysa rabbim hesabını ona sorarmı bide keşke suçum olsa artık ahda etiimiyorum allaha havale ediyorum ailemede diyemiyorum çok çaresizim benle hep oynadı durdu benmi öyle alıştırdım gitme dediği yerde gitmezdim çalışamadığını bildiğim zamnlarda hiç birşey istemezdim namus konusunda çok şükür eminim kendimden temizliği yemeği herşeyim yaptım ama ben neden şanssızım sizce
eniştenize takıldım ben sorması ayıp ne hocası müslüman din hocası değil galiba. Çünkü islamda Allahın hakkı 3tür diye bir şey yok. Allahın hakkı sonsuzdur. 3 diyen enişteniz hristiyanlıktaki teslis inancına vurgu yapıyor zannımca.. siz de şansız değilsiniz aynı şeyi defalarca yapıp farklı sonuçlar alacağınızı sanıyorsunuz.kocanız böyle bi şey malesef değişmez ki. Umarım arabayı eşinize devretmemişsinizdir

3 5 neyse vermissiniz sans olmamis,
ailemden cekiniyorum denecek bir durum yok,
her sey ortada zaten.

Gidin baba ocagina ve bosanin.
Belli esinizin ya psikolojik sorunlari var ya da cok cok karaktersiz. Iki durumda da sizin yapacaginiz bir sey yok,
siz kendinize ve cocogunuza odaklanacaksiniz.

Bosanirken de maddi olarak neyi alabiliyorsaniz alin, en azindan cocugunuz icin.

24 saat sonra heee.. nasıl sinirlendim
sizinle yattı kalktı hevesi geçti sonra da yallah
hani kaba bir tabir var ya kullanma diye (hiç de sevmem)
kullanma olarak mı görüyor sizi?
babanızın evine gidin ve bir daha dönmeyin!!
yazık o yavrucağa

ama kararlı olun ailenizi git gel bir daha üzmeyin

Sizin ki caresizlik degil, secimlerinizin sonucu. Her defasinda kendi ayaklariniza o eve döndünüz. Önce bunun sorumlulugunu üstlenin. Cocuklari bahane etmeye hakkiniz yok. Böyle evliliklerde cocuk dogruyorsaniz onlari öyle veya böyle tek basiniza büyütmeye göze almis oluyorsunuz. Bunlarda sizin seciminiz, cocuklarin degil. Hoca olan serefsiz enistenizde size affetmeyi ögütlemek yerine sizin kocaniza erkek adam esine iyi davranir diye ögütlesin ya. Ama tabi. Bulmuslar arsiz delilerine bir kadin birakirlar mi. Siz es seciminde sansiz cikmis olabilirsiniz, ama bir cok konuda secimleriniz bu sonucu cikartmis. Bari bundan sonra psikolojik destek alip (bunu siddet gören herkese tavsiye ediyorum) daha saglikli karar alin. Ha sunu da ekliyim: "Ben namusumdan temizligimden eminim" gibi kücük düsürücü söylemlerini de artik birakin. Kendinizi yalnis savunuyorsunuz!

Back
X