caresizlik :(

bugrem89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2014
77
2
Merhaba arkadaslar,
4 yıldır evliyim birde cocugum var. Evimizi esimin ve benim ailemin oratsında tutmustuk. Esimle aramız cok iyidi saygı sevgi hersey yerindeydi zaten cok severk evlendik. Ben hamile olunca annelik iznine ayrildim ve esim ailesine ve isine yakin biryerlerde bir ev almak istedi. Aslinda pek sicak bakmadim cünki aileme uzak olmak istemedim ama ailesiyle anlastigim icin onun israrlari yüzünden kabul ettim. Eve tasindik ve ailesi gercek yüzünü göstermeye basladı. Esim ise isten sonrada okula gittigi icin onu fazla görmüyordum ve cocugumla bptün gün yapa yalniz evde kaliyorduk ve bu benim piskolojimi cok etkiledi cünki ne bir arabam vardi nede tanidigim tek bir insan. bildiginiz hapis hayati.bu iki sene böyle gitti. Sonra ben tekrar calismak istedim hem kendim icin hemde maddi destek icin. Esimin annesinden rica ettim cocuguma bir süre bakmasi icin ama onun tepkisi 'cocugunu yaparken banami sordun oldu' görümcemin cocugunu büyüten kadindan gelen tepki beni yikti. Artik aramiz iyice acilmisti ve birgün ben esimle telefonda tartisirken kaynanam bana telefonu kapatiktan sonra aniden tokat atti nedir senden cektigimiz otur evinde cocuguna bak ne sorun ariyorsun....ben dondum kaldim. o gün bugündür görüsmüyorum hicbiriyle. esimle aramda acik calismak istiyorum artik diyorum ama orali olmuyo cünki cocugu birakacak hic bir yer yok.Krese vermek istedim ama saatler uymuyor. hergün kavga napicagimi sasirdim. gercekten bosanma karariyla burun burunayim:KK43:

Kayınvalideden dayak yiyip boşanma Davası açmadın şimdi çalışamadığın için mi Boşanmayı düşünüyorsun?:KK57:
Eee sen çalışırsan bebe ne olacak, adam ne yapsın?:KK51:

Evet calismak bir kadin icin iyi birsey. Ama sirf calismak icinmi esinden ayriliyorsun anlamadim. Daha onemlisi kadin sana durup dururken niye boyle birsey yapti ve esinin tepkisi ne oldu ?

Gorumcenizin çocuğuna bakiyo sizinkinki kimin cocuguymus sorsaydiniz ustelik bide size tokatmi atiyo nasil bir insanmis:63::KK12:

E bu kez de siz çalışmak için evi kendi ailenize ve işinize yakın bi yere taşıyın. Sizin anneniz çocuğa bakabilir ve sorun büyük oranla çözülür.

Tabiki o kv suratina bakilmaz birdaha ama,bosansan ne olacak cocugu kime birakip calisacaksin..Bakacak kimse yoksa ve kimse bakmaya gonullu degilse,kresede veremiyorsan esin ne yapsin ki mecbursun bakmaya

Merhaba arkadaslar,
4 yıldır evliyim birde cocugum var. Evimizi esimin ve benim ailemin oratsında tutmustuk. Esimle aramız cok iyidi saygı sevgi hersey yerindeydi zaten cok severk evlendik. Ben hamile olunca annelik iznine ayrildim ve esim ailesine ve isine yakin biryerlerde bir ev almak istedi. Aslinda pek sicak bakmadim cünki aileme uzak olmak istemedim ama ailesiyle anlastigim icin onun israrlari yüzünden kabul ettim. Eve tasindik ve ailesi gercek yüzünü göstermeye basladı. Esim ise isten sonrada okula gittigi icin onu fazla görmüyordum ve cocugumla bptün gün yapa yalniz evde kaliyorduk ve bu benim piskolojimi cok etkiledi cünki ne bir arabam vardi nede tanidigim tek bir insan. bildiginiz hapis hayati.bu iki sene böyle gitti. Sonra ben tekrar calismak istedim hem kendim icin hemde maddi destek icin. Esimin annesinden rica ettim cocuguma bir süre bakmasi icin ama onun tepkisi 'cocugunu yaparken banami sordun oldu' görümcemin cocugunu büyüten kadindan gelen tepki beni yikti. Artik aramiz iyice acilmisti ve birgün ben esimle telefonda tartisirken kaynanam bana telefonu kapatiktan sonra aniden tokat atti nedir senden cektigimiz otur evinde cocuguna bak ne sorun ariyorsun....ben dondum kaldim. o gün bugündür görüsmüyorum hicbiriyle. esimle aramda acik calismak istiyorum artik diyorum ama orali olmuyo cünki cocugu birakacak hic bir yer yok.Krese vermek istedim ama saatler uymuyor. hergün kavga napicagimi sasirdim. gercekten bosanma karariyla burun burunayim:KK43:
kaynanadan tokat yemek ne ya esler bitti bir de kaynanadan tokatlar basladı kendinize bakabilecekseniz bosanın

Sen evde kapalı kalmaktan sıkıldın ve çalışmak istiyorsun ama K.Validen kendi çocuklarının dışında bir de torun baktığı ve kaç yaşına geldiği halde tutsaklık devam edecek. Empati lütfen biraz empati.

Kayınvalideniz sizin çocuğunuza bakmak mecburiyetinde değil bu ayrı bir konu ama diğer kısımlarda çok haklısınız. Elbette insan olan, başka toruna bakan sizinkini de kabul etmeli ama ne olursa olsun, evlat sizin sorumluluğu sizin hayatta kimseden beklentiye girmemek lazım o kısma takılmayın. Ama tokat kabul edilir değil, o kim ki size bunu yapma haddini buluyor kendinde. Bakın her şeyin çaresi vardır, başka kreşler araştırın, insan istedikten sonra çare bulur, bazen bir şeyleri istiyor gibi görünürüz ama kurban psikolojisiyle kendimizi engelleriz farkında olmadan. Siz de kurban değilsiniz, eğer çalışmayarak mutsuzsanız kendinize de çocuğunuza da hayrınız olmaz. Eşinizi de karşınıza alıp sakince konuşun bence, bir süre bakın olmuyorsa ona göre alırsınız kararınızı. Hayatınızı heba etmeyin ama çaresizim diye, sağlıklı olduğunuz sürece her şeyi düzeltebilirsiniz:)

Merhaba arkadaslar,

kayınvalide durumu arkada kalmış, görüşmemeye devam et, artık bu konuyla üzme kendini
eşin çalışman konusunda problem çıkarıyorsa farklı yollar deneyebilirsin

mesela
kreş saati çalışmaya uymuyor demişsin
profilinde dış ticaret yazıyor, biliyorsun internet günden güne gelişiyor
uluslararası e-ticaret diye birşey var, biliyorsundur
Türkiye'de olduğuna göre orada da vardır, devletin açtığı veya özel uluslararası e-ticaret kursları
bu kurslar genellikle yarı zamanlı oluyor ve kısa sürüyor, çocuğun kreş saatleri ile uydurabilirsin
kurs sonunda sertifika ve özel uluslararası e-ticaret platformlarına üyelik hakkı alıyorsun
biraz ince eleyip sık dokuman ve çok çalışman lazım ama mesleğin olduğu için o alanda uzmanlaşabilirsin belki
o zaman bir süre evden çalışırsın, para kazanırsın, sonra kendi işinin bile sahibi olabilirsin

evet haklisniz eyer kizinada ayni tepkiyi verseydi anlardim fakat konu kendi kizi olunca 'benim kizim bosunami okudu hem benim kizim evde kalamaz dayanamz' gibi konular oldu. Benim annem seve seve bakar ama uzak. onun haricinde esimin annesi 'sen merak etme buraya tasinirsan bizde variz sana destek oluruz' dedi. hani o sözler? kadindaki resmen köprüyü gecene kadar ayiya dayi demek oldu. Esim ailesiyle iliskiyi kesti bu olaydan sonra

İyiki çalışmak istediğinizi söyleişsiniz. Her şeyde vardır bir Hayır işte. Ne kadar seviyesiz insanlar olduğunu kendi gözlerinizle görmüş oldunuz. Eğer eşinizi sizin yanınızda değilse. Çözüm yoluda aramıyorsa. Eşinizle oturup konusun bu konuyu. Ona son bir şans vereceğinizi söyleyin. Ha tabi eşinzi seviyorsanız... Annenle hiçbir şekilde görüşmek istemiyorm. Ne gelsin ne gidelim. vs.. deyin. Aynı şeyler tekrar olursa arkama bile bakmıcam deyin bence.. En azından çocuğunuz ve eşinizin hatırına evliliğinizi yürütün. Ortada bebeiniz var . Yazık. :KK43:

Merhaba arkadaslar,

Kv asiri derecede ayip etmis bence...sonucta oglununda cocugu... esinin bundan haberi var... gidip hesap sormamis mi sonucta siddet bu yani...

evet haklisniz eyer kizinada ayni tepkiyi verseydi anlardim fakat konu kendi kizi olunca 'benim kizim bosunami okudu hem benim kizim evde kalamaz dayanamz' gibi konular oldu. Benim annem seve seve bakar ama uzak. onun haricinde esimin annesi 'sen merak etme buraya tasinirsan bizde variz sana destek oluruz' dedi. hani o sözler? kadindaki resmen köprüyü gecene kadar ayiya dayi demek oldu. Esim ailesiyle iliskiyi kesti bu olaydan sonra
Tamam Haklısın da şu saatten sonra ne yapılabilir?
Eşini ikna edip ailene yakın taşınacaksınız ya da oturup kendi bebenize bakacaksın.
Yok ben boşancam diyorsan da pazartesi adliyeye gidip dilekçe verecen.

X