- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
Bugün araştırdım okudum gerçekten biyografisi, araştırmaları çok güzel, eğitimi, bildiği diller, yurtdışı bağlantıları, kendini geliştirmiş olması her bakımdan iyi bu adayı akp sunmuş olsaydı yere göğe koyamazlar ama şimdi adını bile telaffuz edemiyorlar diyorlar. Abdullah Gül'den daha baskın olacağı kesin dün akşam da dediğim gibi Gül son derece Akp gölgesinde kalan bir isim oldu. Erdoğan her zaman daha ön planda oldu. Alp den oy gelir gelmez mi bilemem çünkü maalesef bir insanı araştırmak, ölçüp tartıp ülkeye yararını düşünmek yerine yine bildiği tanıdığından vazgeçmiyor bazı kesimler. Hele ki Erdoğan hayranlığı bu kadar aşmışken hiçbir adaya şans vermiyorlar zaten burada Büyükerşen adaylığında da söylendi gelse de alamaz nasılsa diye. Daha en baştan oy vermemek için ön yargı var zaten akp nin kült tabanında en iyi en donanımlı insan da gelse düşünceler değişmeyecek alıştığı insanlardan vazgeçmeecekler ne yazık ki kim açığta biyografisini, geçmişini, bilim kültür adına yaptıklarını araştıracak hiçkimse. Ve şu bir gerçek ki chp de bu adayı destekleyecek Erdoğan'a oy verecek değil, akp den de çok büyük bir kesim asla Erdoğan dışı birini düşünemediği için ona oy verecek ama bir de kararsızlar vardı yani Erdoğan'ın son olaylarından dolayı kafası karışık olup karşısında güveneceği her kesime hitap eden aday bulamayanlar bence bu aday öyle bi aday ve kafası karışık olanları çekebilir kaldı ki çatı aday olmasından dolayı oylar bölünmeyecek Erdoğan'ın en büyük umudu mhp ce chp nin bi şekilde anlaşmazlığa düşmesi ve ayrı adaylar çıkarmalarıydı mesela chp Büyükerşen ya da Muharrem İnce'yi çıkarsaydı mhp desteklemeyebilirdi. Bu nedenle Erdoğan'ın umutları bir bakıma suya düştü. Meydanlara çıkmaya başlıyormuş aday hakkında atıp tutar artık. Ama bence akp adayı belli olmadan adayı açıklamamaları gerekirdi akp yeni bir plan belirleyecektir buna karşı. Özetle, adaya başarılar diliyorum benim gönlüme yattı bilgi birikimiyle ayrıca da çok karizmatik o makama yakışacak bir profil çiziyor güleryüzlü.