Vajinal ultrasonda o kadar da utanıcak bir şey yok sanki, doktor zaten oranıza hiç bakmadan, ekrana bakarak yapıyor işini :)))
Bunda böyle alıcı gözle bakınca insan utanıyor
çatın nasılmış cnm?darmı?normalmi?benim bakıldı dar dedi doktorbilmiyorumkismile
evet canım ya yaşadım tabi... hemde 28.haftamda hiç bişide olmadı?? şimdi duyuyorum acıyo diyenleri inan garip geliyo.... bence doktorlarda bitiyo ozaman iş hoyratmı davranıyolar acaba????
hanimlar doktorunuz sizi normal zamanda hic alttan muayene etmiyor mu ? cogu kisi yazmis cünkü utandim vs. diye o yüzden mrk ettim. Trde durum farklimi diye
Kizlar bilmiyorum Türkiyede nasil doktor kontrolü yapiliyor ama biz Burda Hamile oldugumuz an dan itibaren her ay doktora gidiyoruz ve alltan kontrol ediyor doktor elle. 5. aya kadar hep catal dediginiz olayda oluyor ultrasona sokuyor alltan bakiyor 5 aydan sonra elle kontrol ediyor. 7. ayindan sonrada her iki haftada bir gidiyoruz ve alltan kontrol ediyor bebegin durumuna bakiyor karindan...
Aynen öyle!
Türkiye de ki çogu bayanlar sadece hamile kaldiklarinda kadin doktorun var oldugundan haberdâr. Ne kadar aci dimi?
Evlilik öncesi sonrasi vajinal kontroldan bile habersizler hele hele kontrol haplarini bile bilmeyen kizlarimiz var.
Senelik kontrol dersen onu hiç bilmiyorlar zaten.
Dün gece çati deyince dedim noluyoz hamileligin son haftalari ne kontrolu yapiliyormu$ alttan. O bahsi geçen çatal kontrolu burada hastanelerde doguma girmeye hazirlanan bayanlarda yapilir. Ama dogum öncesi normal kontrolde yapildigini hiç duymadim. Sancin gelir, suyun akar, vs... hastanede yatiyorsundur anlarim.
2cm açilma olan bir bayan hastaneye yattiginda belirli araliklarla ebe veya doktor tarafindan açilmanin büyüyüp büyümedigi bu $ekilde kontrol edilir ve ona göre doguma hazirlik yapilir.
ihmal eden çok ama sizin dediğiniz kadarda cahil değil milletimiz..fazla olmuş sizinki..yerimseniben
çatın nasılmış cnm?darmı?normalmi?benim bakıldı dar dedi doktorbilmiyorumkismile
Aslında doktor bir şey demedi ama bir sorun olsa söylerdi herhalde :))
Normal yani :))
Zaten doktorum da normal doğum taraftarı, o yüzden bir sorun olsa uyarırdı ama bir şey demedi.
Ama doktorun "dar" demesine rağmen normal doğum yapabilen arkadaşlar da var, bence bir doktora daha görün imkanın varsa :/
Yani sen de normal doğum istediğin için söylüyorum :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?