Çatı kontrolü

• Konu Sahibi Konu Sahibi gkt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım bende 8.5 aylık hamıleyım.cok merak edıyordum netten baktım vajinadan bakılııyomus.dunde doktorum 2 hafta sonra gel catı kontrolu yapılcak dedı erk
ekte doktorum cok utanıyorum ya:kedi::kedi:

Hmm...

bunu bilmiyorum ilk kez duydum. Bilen arkada$ varsa bende merak ettim...

Netten bunu buldum:

Son düzenleme:
daha önce smear(simir) testi için alttan muayene olmuştum,onun gibi bişeymi acaba?eyvahedigeldismile

çatık kontrolü smear gibi geğil,dr parmağı ile kontrol ediyor,benim kendiğimi kastığımdanmı neden canım yanmıştı,38-39. haftalarda yaapılıyor,normal doğum düşünen herkese yapılması gerekir,kendini rahat bırakanların canı yanmıyormuş,deneyin bakalım..

kızalr baş ve işaret parmağını itebildiği kadar içeri itip iki parmağı içerdeyken açmak suretiyle açılmaya bakıyomuş ayrıca rahim duvarlarında incelme varmı diye bakılıyomuş ben yaptırmadım korku ve utanma duyguları tavan yapınca tansiyonum çıktı ama doktorum bu şekilde açıklamıştı zor bi işlem değil hemen 2 yada 3 dkda bitiyo dedi

ben de 39. haftadayım ama doktorum daha çatı kontrolu ile ilgili bir şey söylemedi. salı günü tekrar muayeneye gidicem, belki o zaman yapar. ama acaba yapmadan doğuma alınan var mıdır?

genelde normal doğum için yaparlar.Hoş bir sey değil ama gerekli.İki parmağını içeriye sokarak muayene yapılıyor.kısa sürüyor merak etmeyin.rahat olduğunuzda fazla acı vermiyor.

ben bu konuda çok bilgizsizdim kimseyede sormadım..dr gel bakalım açıklık varmı dedi zannediyorumki karşıdan bakacak..yattım çatala 2 parmağını sokup 5-6 saniyelik bir kurcalama sonucu hiç açıklığın yok demişti.ama ben şok oldum beklemediğim için bağırmıştım...doğum esnasındada doğurana kadar kaç cm ulaştı diye bu şekilde parmakladılar..çok uyuz olmuştum..çocuk doğurması daha kolay gelmişti..el sokması utangaçta olduğumdan hiç hoşuma gitmedi..

kuzenimde bu konuda bilgisizmiş..prof.a gitmiş.adamın elini sokmasıyla çataldan fırlayıp sımsıkı tutmuş dr un elini..çekin elinizi çıkarın ordan diye bağırmış..adamda kuzenime bağırmş bırakırmısınız elimi diye..muayene edememiş.bizimki hüngür hüngür ağlamış...sonra haline çok gülmüş ama..kendine geldikten sonra tekrar gitmiş muayeneye..abartmışım hiçte bişey yokmuş diyor..

ay hakkaten çok itici bi durum hele ki doğum zamanı açıklığa bakıyolarmış sürekli bu şekilde bende daha önce alttan ultrasonda yumurtalık ve rahimime bakmıştı doktor onda bile çok utanmıştım ve uyus olmuştum.

hanimlar doktorunuz sizi normal zamanda hic alttan muayene etmiyor mu ? cogu kisi yazmis cünkü utandim vs. diye o yüzden mrk ettim. Trde durum farklimi diye

BEN HİÇ ALTTAN MUAYENE OLMADIM ŞİMDİYE KADAR BENDE ÇATI MUAYENESİNDE UTANIRIM HERHALDEeyvahedigeldismile

tabi insan utaniyor. Ama burda zaten senede bir iki defa doktora gidip kontrol oluyosun ozaman alttan bakiyorlar. Hem önlem almak icinde kansere karsi vs.

Ehehehehe :))) Bazı doktorlar önceden haber veriyor "haftaya muayene edelim" falan diye :))) Benimki hiç haber de vermemişti :))) Gittim, ultrasonda bebişe baktık, sonra "bebiş gayet normal, hiçbir sorun yok, zaten bu haftanın esprisi muayenedir, gel seni bir muayene edelim" dedi

Ben afalladım kaldım odanın ortasında
Bir süre inanmak istemedim, soyunmadan bekledim öylece, asistanı uyardı sonra "soyunabilirsin, rahat ol" diye
"Olamıyorum" dedim

Neyse mecbur oturduk koltuğa tabi Ama benim surat kıpkırmızı

Üzerimdeki örtüyü belimden ayak bileklerime kadar da güzelce sarıp, bacaklarımı da kapadım iyice
Tabi doktor gelince örtüyü sıyırıp, bacaklarımı da aralayınca acayip bir fatmagül psikolojisine büründüm

Ama o an aklıma kendimi sıkarsam canımın yanabileceği geldi ve hemen rahat bıraktım kendimi, gerçekten de hiç ama hiç canım yanmadı! Parmağını kanala sokup bakıyor ve hemen çıkarıyor toplam 4-5 saniye sürmüştür yani....

Rahat olunca hiç canım da yanmadı. Sadece birkaç saat daha yanaklarım al al gezdim utancımdan o kadar :)))))

Hem iyi bir şey, çünkü doktor muayene sırasında bir akıntı farkedip onun için bir ilaç da verdi... Yani farkına varmadığımız bir anormallik varsa onu da tespit edip tedavi ediyorlar,o açıdan iyi bir şey...
Utanma duygusunu da şöyle attım üzerimden, dedim ki sabahtan akşama kadar kaç kişiyi muayene ediyor her gün amaan, benimkini mi hatırlayacak sanki, bir dahaki gelişime unutmuş olur bile çoktan :))) dedim ve ancak öyle gelebildim kendime :)))

Ha birkaç saat şuursuz gezdim o ayrı

Vajinal ultrasonda o kadar da utanıcak bir şey yok sanki, doktor zaten oranıza hiç bakmadan, ekrana bakarak yapıyor işini :)))
Bunda böyle alıcı gözle bakınca insan utanıyor

7 haftalık hamileyim kızlar
daha öncede bikaç kez alttan muayne de oldum ama neden bu kadar utandınız anlamadım. Yada benmi utanmazım ki ???
Mecburuz buna umarım zamanı geldiğinde benimde canım yanmaz

ya çatı muaynesi neden bukadar büyütülür ve sorun haline getirilir hiç anlamam. bizler birer kadın olarak eşlerimizle ilişkiye girdiğimizde canımız yanıyomu allahınız aşkına????? 2 parmak sokup bakıyolar deşmiyolar ya nasıl acıyabilirki. 28.haftamda sancım oldu diye gittik doktorum yaptı çatı muaynesi parmağını soktuğunu bile anlamadım desem yeridir?? yani böyle bişiden korkan herhalde normal doğuramaz koca çocuk çıkıyo.... ilginç................

canım hamileyken daha hassas oluyoruz,benim canım çok yanmıştı,doktorum çatılarımın dar olduğunu söylemişti,deneyelin normal doğumudedi denedik ve başardık,kızımı normal yolladoğurdum,çatı kontrolü öyle 2 parmak sokularak yapılan bişey değil,eşinle girdiğin ilişki gibide değil,kısa sürüyor ama gerçekden can yakıyor..sen doğum yaptınmı?çatı kontrolünü yaşadınmı?:1rolleyes:

evet canım ya yaşadım tabi... hemde 28.haftamda hiç bişide olmadı?? şimdi duyuyorum acıyo diyenleri inan garip geliyo.... bence doktorlarda bitiyo ozaman iş hoyratmı davranıyolar acaba????

oyyyy ben hiç alttan muayene olmadım ve düşününce çok kötü geliyo,Allah yardımcımız olsun.
bu arada misivamcım,valla benim eşimle birlikte olurken bile canım yanıyor bilemiyorum doktor bakarken nasıl olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…