Pelvik muayene (çatı muayenesi)
"Tuşe" adı verilen bu elle muayene çok önemlidir: Bu muayene rahimağzının açıklığı, silinmesi ve yumuşaması, bebeğin başının doğum kanalının neresinde olduğu ve amniyos kesesinin bazı özellikleri hakkında bilgi verir. Ayrıca doğum kanalının giriş kısmı, kanalın özellikleri ve doğum kanalının çıkış kısmı konusunda da önemli bilgiler bu muayenede edinilir. Kanalın kemik ve yumuşak doku yapısında bebeğin geçişine engel olabilecek durumlar (çatı darlığı gibi) bu muayene esnasında ortaya çıkar.
alıntı
hanimlar doktorunuz sizi normal zamanda hic alttan muayene etmiyor mu ? cogu kisi yazmis cünkü utandim vs. diye o yüzden mrk ettim. Trde durum farklimi diye
BEN HİÇ ALTTAN MUAYENE OLMADIM ŞİMDİYE KADAR BENDE ÇATI MUAYENESİNDE UTANIRIM HERHALDEeyvahedigeldismile
ya çatı muaynesi neden bukadar büyütülür ve sorun haline getirilir hiç anlamam. bizler birer kadın olarak eşlerimizle ilişkiye girdiğimizde canımız yanıyomu allahınız aşkına????? 2 parmak sokup bakıyolar deşmiyolar ya nasıl acıyabilirki. 28.haftamda sancım oldu diye gittik doktorum yaptı çatı muaynesi parmağını soktuğunu bile anlamadım desem yeridir?? yani böyle bişiden korkan herhalde normal doğuramaz koca çocuk çıkıyo.... ilginç................
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?