- 8 Ağustos 2014
- 1.894
- 3.443
- 158
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
Hanimlar merhaba
38. Haftadayim. Gecen hafta çatı muayenesi olmuş ve çok zor gectigini yazmıştım. Bugün yine kontrolüm vardı. Nst ye girdim önce, sonucunu da alıp doktorunun yanına girdim. Doktorum, ultrasondan baktı bebeğe ve herşey güzel dedi. Sonra baktım, çatı muayenesi yapacağı koltuğu hazirliyor. Sizden de aldığım güçle, bugün yapmasanız, digeri cok acili geçti hazır degilim dedim. Başladı israra. Bunu mutlaka yapmaliymis. Çatının açılmasını sağlayacakmis. Normal doğuma alacakmış sık sık bunu yaparak. Yok diyorum, anlamıyor. Birkaç gün sonra gelsem diyorum, dinlemiyor. İlla açılma sağlamak adına parmaklarıyla canimi çıkaracak. Zar zor ikna ettim ve doğumu konuşmaya başladık. Eşim bir hafta sonra yurt dışına gidecek. Gitmeden dogumuma şahit olmak istiyor. Bir hafta içinde sancıların.baalamazsa Spinal sezeryan olmak istiyorum dedim. Başladı seseryan kötülemeye. Normal olacaksın sen diyor. Eee şuan ne sancı, ne açılma var eşim gitmeden bir hafta içinde nasıl dogum yapacağım diye sordum. Yaptırırım ben dedi. Dört santim acilmam olana kadar devamlı alttan kurcalayacakmis. Dört santime ulaştığında da iğne yapacakmış. Her saat başı alttan muayene olacaksın. Zor olacak ama kendini alıştır diyip durdu. Hiçbir belirtim yokken, zorla dogurtacak doktorum beni. Kendi yöntemleri varmış. Haftaya spinal sezeryan olmak istediğimi soyleyecegim. Artık eminim bu doktor normal değil.
Doktorunuz çok ilginç geldi bana. Sadece 1 kez çatı muayenesi oldum ve bir daha gerek görmedi. Haftaya Pazartesi'ye gelmezse ki 39+3 olucam (doktorum yurtdışında olacakmış 3-4 gün başka doktor istemedim) suni sancı verecek 8 saat içinde gerçekleşmezse sezeryana alacak. Doktorun normal Doğum yanlısı olması iyi birşey ama sizin kararınıza da saygı göstermeli. Tavrında hata var. Şu saatten sonra zor doktor değiştirmek ama kendi kararınızı kendiniz verin. Beden sizin çocuk sizin. Ayrıca psikolojik olarak elverişli değil diye bile zorunlu sezeryan olunabiliyor bu neyin ısrarı anlamadım.Hanimlar merhaba
38. Haftadayim. Gecen hafta çatı muayenesi olmuş ve çok zor gectigini yazmıştım. Bugün yine kontrolüm vardı. Nst ye girdim önce, sonucunu da alıp doktorunun yanına girdim. Doktorum, ultrasondan baktı bebeğe ve herşey güzel dedi. Sonra baktım, çatı muayenesi yapacağı koltuğu hazirliyor. Sizden de aldığım güçle, bugün yapmasanız, digeri cok acili geçti hazır degilim dedim. Başladı israra. Bunu mutlaka yapmaliymis. Çatının açılmasını sağlayacakmis. Normal doğuma alacakmış sık sık bunu yaparak. Yok diyorum, anlamıyor. Birkaç gün sonra gelsem diyorum, dinlemiyor. İlla açılma sağlamak adına parmaklarıyla canimi çıkaracak. Zar zor ikna ettim ve doğumu konuşmaya başladık. Eşim bir hafta sonra yurt dışına gidecek. Gitmeden dogumuma şahit olmak istiyor. Bir hafta içinde sancıların.baalamazsa Spinal sezeryan olmak istiyorum dedim. Başladı seseryan kötülemeye. Normal olacaksın sen diyor. Eee şuan ne sancı, ne açılma var eşim gitmeden bir hafta içinde nasıl dogum yapacağım diye sordum. Yaptırırım ben dedi. Dört santim acilmam olana kadar devamlı alttan kurcalayacakmis. Dört santime ulaştığında da iğne yapacakmış. Her saat başı alttan muayene olacaksın. Zor olacak ama kendini alıştır diyip durdu. Hiçbir belirtim yokken, zorla dogurtacak doktorum beni. Kendi yöntemleri varmış. Haftaya spinal sezeryan olmak istediğimi soyleyecegim. Artık eminim bu doktor normal değil.
Bazı kişiler 40 haftayı doldurduğu halde hiçbir doğum belirtisi olmuyor. 39. haftada suni sancı denenebilir. Bu dr a güvenmiyorsan başka dr la tabii. Dr normal doğum yanlısı galiba ama kendini ifade edememiş herhalde. İki normal doğum yapmış biri olarak direk sezeryana girmektense başka dr lardan da fikir alıp normal doğum için bi şansımı denerdim.
Cnm bnde 15 gun once evde tek tük sancılarım başlamasıyla hastaneye gıttım acilde baktılar az sancım cıktı bır parmak acılmam vardı burda kalmanı öneririm dedı yarım saate suyum geldi Çatı muayenesi hıc yaptırmamıstım bu zamana kadar 40 haftalıktm hemen dogum haneye aldılar acılmam 2 gun ıcınde anca 4 cm oldu aslında Bı yerde Çatı muayenesi cok sık olmamak kaydı ile bnce faydalı cunku catın darsa normal doguma zorlamazlar seni doktorun tabı bilinçli yapar Çatı muayne ni sancılarınla acılmanda olması daha saglıklı bnce cok erkn geldı bana 38. Haftada bu kadar sık yapması
Doktorunuz çok ilginç geldi bana. Sadece 1 kez çatı muayenesi oldum ve bir daha gerek görmedi. Haftaya Pazartesi'ye gelmezse ki 39+3 olucam (doktorum yurtdışında olacakmış 3-4 gün başka doktor istemedim) suni sancı verecek 8 saat içinde gerçekleşmezse sezeryana alacak. Doktorun normal Doğum yanlısı olması iyi birşey ama sizin kararınıza da saygı göstermeli. Tavrında hata var. Şu saatten sonra zor doktor değiştirmek ama kendi kararınızı kendiniz verin. Beden sizin çocuk sizin. Ayrıca psikolojik olarak elverişli değil diye bile zorunlu sezeryan olunabiliyor bu neyin ısrarı anlamadım.
Açılma olsun diye sürekli parmaklamanın ne alemi var? Çatı darsa dardır normal doğum için müsaitse müsaittir. 24 saat sancı çekip açılması olmayanların doktorları parmaklayı akıl edemiyor demek ki. İlk doğum zor olur ne demek doktor hastasıyla öyle mi konuşur ilk doğumu çok rahat olanlar da var. Doktorları öyle güzel rahatlatıyor psikolojik olarak rehberlik ediyor ki ıh demeden doğuruyorlar. Ayrıca seni normal doğuma zorlayamaz.
En sağlıklısı olur sizin için. Doktorunuz gözümü korkuttu benim bile. Doğum başladıktan sonra biraz açılma olduktan sonra duymuştum açılma kontrolünde parmakla hızlandırmayı ama daha sancı Yok açılma Yok bişey yok. Yeğenim 36 saat boşuna beklemiş demekki bu kadar parmakla açılabiliyorsa. Ay Allah ım bastılar beni. Ki doktoruma dedim ben suni sancı diyorsunuz ama yeğenimin uzun sürdü. O kadar beklenmez sancı başladıktan sonra 8 saat içinde açılma olursa olur olmazsa normal doğmayacaktır dedi. Tesadüfen gitmiştim bu doktora şu an şükrettim canım doktorum :) Allah yardımcınız olsun.Doktora panik atağım var, nefes darlığım var diyorum, bana internetten ıkınma şekillerine çalış, yaparsın diyor. Böyle bir doktor işte ama bulaştık bir kere. Zaten yine normalde ısrar ederse, tamam diyip başka bir hastanede alacağım soluğu.
Yalnız hem korkutup hem normale teşvik etmek te ayrıymış :)) sezeryan da pek kolay bi seçim sayılmaz neticede ameliyat. Psikolojim normal doğumu kaldırmıyor diyin. Çok gerekirse gidin bir psikiyatristten onay falan alın. Allah ım o nedir ya sabırZorlamak ne kelime. Acaba nasıl bir şey söylesem de ikna etsem diye düşünüp duruyorum bu sıralar. Hiçbir şekilde ikna olmuyor. Şimdi şöyle bir şey varmış. Sezeryan hükümet tarafından elestirilince ozeldeki doktorlar da normale ağırlık vermeye başlamis. Doktorun kariyeri açısından normal doğumun sezeryandan daha çok olması gerekiyormuş. Bana bunu orada çalışan bir ebe söyledi. İyi de sen kariyer kasacaksin diye, beni hem korkutup hem zorlamaya ne hakkin var be kadin? Zor olacak, çok acı çekeceksin ama dayanman lazım, doğum bu kolay degil diyip duruyor. Anne olmak kolay değilmiş. Ya sabır.
En sağlıklısı olur sizin için. Doktorunuz gözümü korkuttu benim bile. Doğum başladıktan sonra biraz açılma olduktan sonra duymuştum açılma kontrolünde parmakla hızlandırmayı ama daha sancı Yok açılma Yok bişey yok. Yeğenim 36 saat boşuna beklemiş demekki bu kadar parmakla açılabiliyorsa. Ay Allah ım bastılar beni. Ki doktoruma dedim ben suni sancı diyorsunuz ama yeğenimin uzun sürdü. O kadar beklenmez sancı başladıktan sonra 8 saat içinde açılma olursa olur olmazsa normal doğmayacaktır dedi. Tesadüfen gitmiştim bu doktora şu an şükrettim canım doktorum :) Allah yardımcınız olsun.
Sezeryan istiyorum diyeceğim. Ik mık yaparsa, bu zamana kadar verdigi emekler için teşekkür edip, başka bir hastanede sezeryan olacağım. İlk doğum çok zor olur, çok acı verecek ama dayanman lazim, anne olmak kolay değil diyen bir doktorla normal dogum istemiyorum.Yalnız hem korkutup hem normale teşvik etmek te ayrıymış :)) sezeryan da pek kolay bi seçim sayılmaz neticede ameliyat. Psikolojim normal doğumu kaldırmıyor diyin. Çok gerekirse gidin bir psikiyatristten onay falan alın. Allah ım o nedir ya sabır
Haklısınız. Evet normal Doğum en sağlıklısı olabilir normal şartlarda ama zihinsel ve fiziksel olarak buna hazır olmak önemli. Daha önce de dediğim gibi beden sizin çocuk sizin. İkisi açısından da olabilecek riskleri tartar ve en doğru kararı siz verebilirsiniz. Doktor öneride bulunabilir ama son söz size ait.Çok sağolun. Son gidişimde, bir kadının on saat sancı çektiğini ama doğurmadigi için sezeryan istediğini anlattı. Yaptınız mi dedim. Yok, normal dogurdu sonunda dedi. O kadının yaşadığı travmayı tahmin edebiliyorum ve istemiyorum açıkçası. Baştan herşey belli olsun. Belki sezeryanin türü hakkında değişiklik olabilir ama kesin olarak normal dogum istemiyorum. : ( Zaten eşim dolayısıyla sadece bir haftam var ve bu bir hafta da mudahalesiz bir doğum imkansız. Müdahale edilmesini de istemiyorum zaten.
Doğum korkusunu yenelim diye Videolar hazırlayan bir uzman varken başka bir uzman geçinen kişinin (güya normal doğumu destekliyor) böyle konuşması akıl alır gibi değil. Öyle bir cümle kurardı ki size derdiniz ya haklı ben normal Doğum yapmalıyım yapabilirim hissi uyandırırdı sizde. Biraz yazık olmuş. Ayrıca sezeryan olan anne olmuş olmuyor mu anne olmak kolay değil ne alaka. En sinir olduğum şey. Bi de emzirme versiyonu var bunun. Emziren anne ama mama veren anne değil sanki. Bazen elinden geleni yaparsın olmaz. Normal doğuramayabilirsin, emziremeyebilirsin bu seni yarım anne yapmaz.Sezeryan istiyorum diyeceğim. Ik mık yaparsa, bu zamana kadar verdigi emekler için teşekkür edip, başka bir hastanede sezeryan olacağım. İlk doğum çok zor olur, çok acı verecek ama dayanman lazim, anne olmak kolay değil diyen bir doktorla normal dogum istemiyorum.
Doğum korkusunu yenelim diye Videolar hazırlayan bir uzman varken başka bir uzman geçinen kişinin (güya normal doğumu destekliyor) böyle konuşması akıl alır gibi değil. Öyle bir cümle kurardı ki size derdiniz ya haklı ben normal Doğum yapmalıyım yapabilirim hissi uyandırırdı sizde. Biraz yazık olmuş. Ayrıca sezeryan olan anne olmuş olmuyor mu anne olmak kolay değil ne alaka. En sinir olduğum şey. Bi de emzirme versiyonu var bunun. Emziren anne ama mama veren anne değil sanki. Bazen elinden geleni yaparsın olmaz. Normal doğuramayabilirsin, emziremeyebilirsin bu seni yarım anne yapmaz.
Canım bende doktorumun tersine cok istiyodum normal dogum doktorum cocuk nasil isterse nasil saglikli olursa derdi neyse 38.haftamda dogum yapmam gerekiyodu suyum bitmek uzereydi sancilarim yokken suni aldim suni sancı kendi sancimi tetikledi ama acilma 4 saat boyunca hep 1cmde kaldi sonra ben dayanacagimi soyledim doktor saat başı elle rahîm ağzını açmaya çalıştı nitekim 5 cm e kadar açtı ama acıya dayanıklı değilsen sakın bu yöntemi deneme bile.. işin özü olmadi rahîm kendiliğinden açılmaya hazır olmadığı için 5cm geçemedi bende daha fazla acıya dayanamadim 1 hafta önce bugün spinal sezeryan oldum. Ben kendi acimdan denemiş oldum normali pişman değilim hani doktor suçu yok çünkü ama psikolojik olarak mahvoldum 8 saat alttan ellene ellene bi hal oldum. Bence doğum kendiliğinden gelmiyorsa zorlanmamali çünkü vücut hazır değilse ister alttan yırtsınlar ister sancı versinler boş.
Şu an sancı olmaması normal 40. Haftaya ulaşıp sancı başlamayan kişiler var. Alt muayene her gidişte yapılıyor evet ama sizin reddiniz olduğu zaman zorla da yapamaz ! Normal doğumda ısrar etmesi güzel bişey fakat bu baskıcı şekilde olmamalı. Açılma 4cm'e ulaştıktan sonra dediği gibi her saat başı alt muayene yapılıyor fakat açılma olmadan yaptığı muayene gibi acılı olmuyor. En azından 4cmden sonra ebe her saat başı muayenesinde benim canım acımadı hatta daha çok rahatladım diyebilirim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?