Doğuma Hazırlık Çatı muayenesi olanlar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

gamzemat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2015
130
32
98
Kızlar 39+0 oldum çatı muayenesi yapıldı . Parmağıyla beraber plâstik bişey sokmaya çalıştı çok zorladı arada da karnımı bastırdı . Bi kaç dakka sürdü. Bittiğinde terlemiştim . Başka arkadaşlarim 2sn suruyo parmağıyla bakıyo dediler . Benim hiçte öyle olmadi. Psikolojim bozuldu normal dogum nasıl yapicam. Ki acı esigimin yüksek olduğuna inanıyodumm

Benimde gecen hafta sıkıntım oldu erken dogum riskim var agrilari ilaclarla durdurmaya calisiyoruz.. Ayni sekilde muayene etti doktor plastik spekulum soktu elini soktu karnimdan bastirdi bende cok zorlandim acilmam yokmus oyuzden belkide acidi canim diye dusundum..

Ben de bu gün oldum iğrençti ya resmen psikolojim bozuldu tansiyonum düştü kalkamadım o iğrenç sandalyeden ben de aynısını düşünüyorum buna bile dayanamadıysam doğururken ne yapacağım diye Kara kara düşünüyorum. Birde benim pembe akıntılarım var sizin de oldu mu ?

Çatı muayenesi adı altında olmadım ama doğum sırasında gelip açılmayı ölçmek için yapılan işlemse, defalarca oldum diyeyim.
Ve her birinde ben daha buna dayanamıyorum alın sezeryana diye inletip, 2 bebeğimi de sunni sancıyla tek ıkınmada doğurdum.
Merak etmeyin, doğum anında hiçbir şey hissetmiyorsunuz vajinayla alakalı.

İnsanı berbat hissetiren parmakla yapılan iğrenç bir muayene türü.. oğlumda tam doğum zamanı yapıldı ve ardından kan geldi çok korkmuştum ağlayarak doğuma girmiştim.. iğrenç ötesi yaaa.. sağlıkla kucağınıza alın inşallah..

Neden iğrenç bilmem ne diyorsunuz ki? Rahim ağzını kontrol etmek için yapıyorlar. Tamamen sizin iyiliğiniz için. Tamam çok rahatsız edici ve acı verici ben de yaşadım ama kontrol edilmesi gerekiyor, açılma var mı diye..
Allah kolay doğumlar nasip etsin herkese. Benim ağrı eşiğim düşük ve 2 doğumum da da epidural doğumu tercih ettim.. Hic bir sıkıntı olmadı, çok eğlenceli ve keyifli geçti doğumum.

Ben hamilelik öncesindede bu muayeneyi yaptırmışdın. Hatta doktorum elini sokup rahim duvarına bakmıştı ve o plastiğide kullanmıştı ama hiçte acı hissetmedim. Bence siz ne kadar rahat olursanız okadar az acı hissedersiniz. Kaslarınızı gevşetmeye çalışın birdahakine.

Back
X