Çatı muayenesi ??

naughtywomen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2016
894
562
33
Mrb arkadaşlar ilk gebeliğim 31. Haftamdayim .
Doktorumdan çok memnunum ama tereddutlerim var . Geçen hafta kontrolüm vardı herşeyim gayet normal daha doktorumla doğum şekli nasıl olur diye konuşmadık ben normal doğum istiyorum.

Doktor gelecek ay geldigi nde çatı muayenesi yapalım dedi bende tamam dedim ama kime sorarsam yapma diyor daha erken senin icin 38. Hafta da bakıyorlar diye bende tereddüt ettim suan 31 haftaligim gelecek ay 34 hafta olurum .

Sizce napmaliyim ilk gebeliğim .
Siz çatı müşterisini ne zaman oldunuz yardım edin ??

34. Hafta tam risk haftası bebeğinde sancılanma kasılma olabilir sen hissetmeyebilirsin ve en önemlisi açılman olurda bunu farketmezsen eğer erken Doğum riski olduğunun farkında olmadan yaşarsın. 29 dan sonra her hafta çatı muanesi oldum 38+5 e kadar . Hissetmediğim yoğun sancım vardı. Açılmam 1 cm bile olsa Doğum başlıyor demekti benim için. Bence ihmal etme . 35 bittikten sonra risk kalkıyor ama 34 sınır hafta

34. Hafta tam risk haftası bebeğinde sancılanma kasılma olabilir sen hissetmeyebilirsin ve en önemlisi açılman olurda bunu farketmezsen eğer erken Doğum riski olduğunun farkında olmadan yaşarsın. 29 dan sonra her hafta çatı muanesi oldum 38+5 e kadar . Hissetmediğim yoğun sancım vardı. Açılmam 1 cm bile olsa Doğum başlıyor demekti benim için. Bence ihmal etme . 35 bittikten sonra risk kalkıyor ama 34 sınır hafta
Çatı muayenesi nasıl oluyor acaba? Çatala yatıyor muyuz? Eliyle mi kontrol ediyor yoksa bir cisimle mi? Tarif edebilir misiniz? Benim de 9 ocakta randevum muhtemelen yapacak doktorum.

Çatı muayenesi nasıl oluyor acaba? Çatala yatıyor muyuz? Eliyle mi kontrol ediyor yoksa bir cisimle mi? Tarif edebilir misiniz? Benim de 9 ocakta randevum muhtemelen yapacak doktorum.
Can'ım sen uzanıyorsun alt çamaşırını çıkarıp. Dr eldiven takıp işaret parmağını ben orta parmağını Yanyana vajinadan içeri sokuyor. Rahim ağzına bakıp açılma varım diye kontrol ediyor. Parmak ölçüsüyle kaç cm olduğuna karar veriyor. 3 saniye sürmüyor. Bacaklarını geriye toplkuyorsun ve içe kadar say bitti. Acı Yok kasılıyorsun biraz o kadar

Can'ım sen uzanıyorsun alt çamaşırını çıkarıp. Dr eldiven takıp işaret parmağını ben orta parmağını Yanyana vajinadan içeri sokuyor. Rahim ağzına bakıp açılma varım diye kontrol ediyor. Parmak ölçüsüyle kaç cm olduğuna karar veriyor. 3 saniye sürmüyor. Bacaklarını geriye toplkuyorsun ve içe kadar say bitti. Acı Yok kasılıyorsun biraz o kadar
Çok korkuyorum aslında.
Peki bir doktor dar dedi sezeryan derse başka doktora gitmeme gerek varmi

Çok teşekkür ederim. Korkacak bir şey yok o zaman.

O bıkkınlık bende var şuan. Şiştim iyice bel bacak sort ağrıları mide yanması falan. Tabiki erken doğmasını istemiorum ama zaman çabucak geçsin şu haftalar.
Ben 37 oldum bana bi boğulma geldi doğsun diye attık dualar ettim gece uykusu yok sürekli akıntı stres.

Ben de 38. haftada çatı muayenesi oldum. Genelde Dr lar bu haftayı tercih ediyor. 5-10 saniyelik bi şey. Kesinlikle acı ağrı hissetmedim.

Ben tam hatirlamiyorum ama 36 haftadan sonraydi. Catala yuzaniyorsun bir dk suruyor. Kasma kendini . Kasmazsan acimiyor. Ben 41+2 de mecbur sezeryan oldum. 40 dan sonra uc gunde bir cati muayenesi yapiyordu. Dogurmak istiyorsun bir an once cati muayenesi zor gelmiyor. Bide normal dogum istiyorsan catidan korkma.

Bunu dr bana her kontrole gıttıgımde bakıyodu. Bır sorun olmadı oglum 40. Haftada dogdu. Bu kadar kasmayın kendınızı doktorlara guvenın. Saglıklı dogumlar...

Back
X