Çatım darmış.nasıl doğursam?yardımm

angela45

eriyorum..
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2009
144
0
96
İzmir
slmlar 37 haftalık hamileyim.hamileliğin başından beridüzenli gittiğim doktor 3 gün önce çatı muayenesi yaptı çatın dar dedi.sezeryan yapçaz dedi.ben biraz normal istiyodum.neyse ben doktora inanmadım.başka bi doktora gittik bugün özel muaynanesine çatı muayenesi yapın dedim.oda çatı muayenesi şuan yapılınca anlaşılmaz.doğumda sancı geldiği an bakılır açıklığa ozaman anlaşılır dedi.gerek yok yapmaya dedi.devletin doktoru zaten özel hastane değil.gün veriyim sen sezeryan istiyosan yapalım ama sen bilirsin dedi.biz tamam düşünelim deyip çıktık.acaba budoktoramı sezeryan olsam.yoksa başından beri gittiğim özel hastanedeki doktoramı sezeryan olsam?yoksa sancı gelmesini bekleyip normal doğurabilcemmi diye bi maceramı yaşasam?napsam acaba? çokkkkkkkkkkkkkk kararsızım yardımmmmmmmmmmmm.aklı selim tecrübeli fikirlere ihtiyacım var nolurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr yalvarırımmmm:Saruboceq:

benım gttığım doğum semınerındekı doktorlarda aynı seyı demıştı 39.haftada veya doğum anında çatı muayenesı yapıldığını sölemişdi...
eğer beklersen sancı anında doktor bakıcak ve dar ise ozamn sezeryana yönledrcektır...ama genede sen bılırsın...hakkımızda herseyın hayırlısı işallah

napçam bilemedim?ya normal doğum başlayınca pişman olursam gerçekten ciddi darsa

daha iyi bir doktora git özelde istersen o doktorda sor olmadı sezeryan olursun...belki anlaşılıyordur önceden benımde doktorum hıc catı muayenesı yapmadı 40.haftamdayım ...normal doğum yapmamda bi sakınca varmı demıstım yok demişti kndı doktoruna guvenıyosan hıc baska yere gtme sezeryan gununu al ...netde doğal doğum hıkayelerı var sezeryanı bile sancı baslayınca alıyorlar bebek kndını hazır hıssetsın dıye...netde bn arastırmıştım çatı muayenesı yapılarak doğuma karar verılmez ancak doğum anında verılır yazıyodu....

ama birkere sezeryan olursam hep olmam gerekecek.vede sezeryanda 7 kat kesiliyormuş rahim duvarı dahil.bana bu ameliyatta biraz ciddi geliyo ne yapsakkkk offffffffffff

bence doğum anını bekle benimde çatım dardı normal doğurdum ama öyle sıkıntı çekmedim..tabiki biraz çekiyorsun pırt diye doğurmadım ama olacak o kadar 15 dk bitmişti benim..eğer zor olacaksa sezeryana alırlar..ama bence dr un baştan sezeryana dikmiş gözü zaten..

selamlar herkese bende de çatı darlığı varmış doktorum öle söyledi kemik yapım normal doğuma uygun değilmiş. İnternetten araştırdım, doktor arkadaşlarıma danıştım kemik yapısı uygun değilse bebeğin kafası çıkarken zedelenebiliyormuş ve bebek özürlü doğabiliyormuş bu çok ciddi bi karar ben bu riski göze alamadım ve doktoruma güvendim.
İçimi rahatlatan şu oldu doktorum 39. haftaya kadar sezeryan günü vermedi 39+5 e sezeryan günü verdi ama benim 39+3 te suyum ve nişanım geldi hiç açıklığım yoktu, sezeryana başlamadan önce epidural yapıldıktan sonra tekrar çatı muayenesi yaptı ve doğru bir karar vermişim dedi bana... oğlum şimdi 51 günlük
Ben yaşadığım tecrübeyi anlattım karar senin...

benimde çatım dardı,normal doğumu deneyelim dedi doktorum,denedik ve normal doğum yaptım,bebeğim 3,150grdı,birazdaha iri olsa olmucaktı ama.zorbir doğum değildi,rahat geçti.

37. haftamdayım şuan 2 doktora göründüm biri 2700 kg dedi.biri 3100 kg dedi başıda 2 hafta öndeymiş.tam bilmiyorum yani kg sunu doktorda terazi değil bu %20 yanılma payı var hep dedi.delircemmmmmmmmmm:sinifsinif:

benim günüm dolmuştu sanıcım falanda yoktu 40. haftada doktoruma gittim benide çatımın dar olduğunu ve günüm dolduğu için bebeğin sağlığında problem olabileceğini söyledi normal doğumun güzelliğini hissetmek için çok zorladım kendimi ama bebeğimin sağlığı için sezeryanı seçtim ve çok mutluyum oğluşum çok sağlıklı ve tertemiz doğdu.

Son düzenleme:
kafan iyice karisti demi:sinifsinif:
benim ablamdada cati darligi vardi ama normal dogumu tercih etti cok sükür saglicakla dogurdu biraz zorlandi ama katlandi iste 2 cocugunuda hic zorlanmadan pirt diye dogurdu
bende doktoruma sordum cati darligm varmi diye bana verdigi cevap hicbir cocuk iceride kalmamis bu yüzden dedi.sempatiksalakcinni
dogum anina bakilir buna dedi normal yapilamazsa sezeryan olur dedi.
benimde dogumuma cok az kadi ve bebegim dönmedi simdi bende karar veremiyorum sezeryanmi olsam normalimi denesem diye.
doktorum sezeryandan yana.
normal dogum zor olacaksa bebegi strese sokmanin bir anlami yok hicbir zaman diyor.
allah yardimcimiz olsun arkadasim.

bence sancılarınızı bekleyin son anda baktınız açılma yok sezeryana alınırsınız..

ben olsam sezeryan düşünürdüm
hem bebek için hem senin için
şansa bırakma bence.

hala kararsızım.ama şu çatı muayenemi yapan doktora gitçem bidaha.ben normal doğum istiyorum hiç umut yokmu bilgi verin dicem.nekadar darmış çoıkmu dar.sölesin bari kafayı yedim düşünmekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…