Çatım darmış.nasıl doğursam?yardımm

hala kararsızım.ama şu çatı muayenemi yapan doktora gitçem bidaha.ben normal doğum istiyorum hiç umut yokmu bilgi verin dicem.nekadar darmış çoıkmu dar.sölesin bari kafayı yedim düşünmekten

bence de kendi doktorunla tekrar konuş ben son anda doktor değiştirme taraftarı değilim seni en iyi düşünecek olan doktor başından beri gittiğin doktordur bence...
bir de bi arkaşıma doktoru sezeryan demişti normal doğuramazsın sen demiş , son haftasında doktorunu değiştirdi 1 cm açıklığı vardı , suni sancıyla normal doğurdu ancak 1 hafta dikişlerinin üstüne oturamadı çok fazla dikişi varmış ve doğumu zor olmuş epidural normal doğum oldu bu arada...

kusura bakma soruna cevap vermek için yazmıyorum .22 haftalık hamileyim şimdiden çok korkuyorum .merak ettim de çatının dar olduğunu kaçıncı ayda ve nasıl muayene ederek anlıyorlar?

angela, karar vermek için kendine iki soru soracaksın, bu sorulara da dürüst cevap vereceksin. 1) Ben ne olursa olsun normal doğumu denemek istiyor muyum? Bu soruya yanıtın hayırsa sezeryanı kabul edeceksin. Eğer evet mutlaka denemek istiyorum diyorsan o zaman bir ikinci soru daha soracaksın kendine o da, eğer normal doğumu denersem ve işler beklediğim gibi gitmezse bundan pişman olacak mıyım? Pişman olmayacaksan, "olsun ben denedim" diye mutlu olacaksan, o zaman doktoruna açık açık söyleyeceksin ben normal doğum istiyorum, çatı meselesine de takılmıyorum diye. Bu topik ve bu başlık altında çatıyla ilgili bir çok topikte gördüm, benim de çatım dardı ama normal doğum yaptım diyen bir çok arkadaş var. Ancak benim anladığım kadarıyla sen biraz evhamlı bir insansın, dolayısıyla etrafındakiler de sana bir şey demeye çekiniyorlar, kararı sen ver diyorlar, kimse bu işin sorumluluğunu almak istemiyor.

Yani durum bu. Ha eğer "siz ne yapardınız?" diye soruyorsan, buna herkes kendi bildiği, inandığı şeyler ve kişiliği çerçevesinde farklı bir yanıt verebilir. Ben olsaydım, sonuna kadar normal derdim, çünkü inandığım şey bu. Bir başkası, ben risk almam, sezeryan olurum der, o da onun inandığı şey. Kimsenin seçimi seninkiyle aynı olmak durumunda değil, çünkü hepimiz farklı insanlarız. Yani durum özetle bu, Allah hakkınızda hayırlı olan neyse onu nasip etsin.

çok haklısın teşekkürler yorumun için cnm:sinifsinif:

canım benim durumuma düşmüşsün sende..bende senin gibi normal doğum istiyodum. 37+0 ken sancılarım oldu.37+1 de doktora gittim.iki defa nst de baktı ve sancılar orda da çıktı.o gün 3550 idi kilosu ve kafası tam 1 ay önden gidiyordu..gelişimi iyi olduğu için ve 37.hafta sınırını geçtiğim için çatı muaynesi yaptı doktor.ve 2,5 cm açılman olmuş dedi.ve çatın dar dedi.başka bir kadın doğum doktoru daha çağırdı oda çatıya baktı oda dar ama belki olabilir dedi.Sonra da ba benim gibi normal doğum diye direten bir hastanın hikayesini anlattı.iri bir bebeği varmış ve doktorun bu uyarısına rağmen hasta normal doğum yapmış.ama kanaması durmayınca zeynep kamile orda da durduramayınca göztepeye sevk etmişler.ve en son ilk bebekte rahim alınmak zoruna kalmış.Eşimle düşündük ve doktorun dediği karara vardık.o gece yatış verildi. 37+2 de doğum yaptım.3650 gr doğdu.ve kafa gelişimi 1 ay öndeydi.Ama özelde bazı doktorlar daha fazla para alabilmek için sezaryanı zorunlu gibi gösteriyorlar.eğer gittiğin doktorlar hep çatı dar diyorlarsa vardır bir bildikleri kendini zorlama derim..Hakkında dilerim hayırlısı neyse o olsun.

Merhaba. Konu tarihi eski ama ben de ayni konu icin bu yorumlari okumustum. O yuzden okuyacak kisilere faydasi olur yazmamin. Ben 4 ocak 2018 de yani 33gun once dogum yaptim.doktorum catim dar diye sanciyla doguma gittigim gun sezeryana alicam dedi.evde de 2 gun sancimi cekmistim 4 5 cm acilmam vardi. Doktoruma guvenmiyordum kolayi seciyor gibi geldi. Cok uzuldim baska hastaneye gittim.doktora durumu anlattim. Samimiyetine inandim normal istiyorsun olabilicegini dusunuyorum dedi. Ve normal dogurttu beni hamdolsun. Zor oldu evet cok zor bi dogum oldu. Ama pisman degilim.1haftaya hersey geciyor. 2 haftaya eskiso gibi oluyorsun.doktorumdan allah razi olsun istanbul pendik yuzyil hastanesi.hale kayiran. Tesekkurler

ben de catim dar olarak normal dogum yaptim.. kizimla öluyorduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…