çatlaklar için günde kaç kez yağlanıcaz yada kremlenicez

pinkaya87

varlığın öyle bi sevinçki
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
1.423
5
116
Mardin
merhaba arkadaşalr

çatlaklar için kakao yağı birde fito diye bir krem var elimde acaba ikisini karışıtrsam mı diyorum yada tek tek günde kaç kez sürsem acaba abartmakta istemiyorum. siz neyi kaç kez sürüyorsunuz.

arkadaşım ben çatlalar için yaklaşık 20 gündür hodan yağı kullanıyorum ve faydasını yavaş yavaş görmeye başladım. Yaklaşık 3 ay önce doğum yaptım ve aşırı kaşıntıdan dolayı abartı derecesinde çatlağım oldu, dr. ömer coşkun dan hodan yağını duydum ve kullanmaya başladım. Sadece akşamları sürüyorum ve koyu renk olan çatlaklarım azalmaya başladı

ben suan sadece nemlendirici krem kullanıyorum.kako yağına iyi diyorlar bende başlamayı düşünüyorum günde bir defa yeterlidir diye düşünüyorum

Günde kaç kez sürülmesi değil ama en önemlisi o bölgenin hep nemli kalması gerektiğini okuyorum hep. Kişinin cildine genetiğine görede değişiyor şu çatlak kabusu.

ben her gun jojoba ve badem yagi karisimi suruyorum butun vucuduma,bazen aksamlari da sadece gobegime ve goguslerime niveanin badem yagli kremini suruyorum.Bence yaglarin faydasi var,cunku bir sure goguslerimi ihmal edip surmemistim,hafif bir iki ince catlak olustu,gobegimde yok,insallah da olmaz.Bu arada cok su icmenin yagdan kremden daha faydali oldugunu soylyorlar catlak icin.

o kadar çok su içiyorum bazen düşünüyorum acaba bu kadar su bebeği rahatsız edermi diye.akşam 4 den beri 3 lt su içtim hayatım tuvalet oldu. kafamçokkarıştı

ben hem sabah hem akşam yatmadan önce sürüyorum. kakao yağı birde acı badem sütü.3.ayımdan itibaren düzenli sürdüm hep.banyodan sonrada bolca sürüyorum. karnıma,basenlerime, dizimden yukarı bacaklarımın arka kısımlarına da sürüyorum.benim tenim çok beyaz, ergenlikten kalma çatlağımda çok.basenlerimde, bacaklarımın üst kısımlarında baya çatlağım vardı.hamilelikte çok çatlarım diye korkuyordum.şimdi 34.haftadayım daha olmadı ama inş. bundan sonrada olmaz.belli olmaz gerçi birden çatlayadabilirim....

burda son iki haftada çatlaya arkadaşlar gördüm ben ondan kokuyorum zaten. işallah çatlamayız.

bella b kullanıyorum.sadece banyodab sonra sürüyorum.ama ben nerdeyse hergün duş alırım.arkadaşım önermişti.onda hiç çatlak olmadı.şimdilik bende de bişey yok.memnunum.

canim istedigin kadar yaglan catlayacagn varsa catirdiyosun maalesef.benim bitirdigim kremlerin, lieraclarin hesabi yoktu ama catladim yine.ha belki daha fazla catlicaktim bi nebzede olsa az oldu catlagim orasini bilemem.
hodan yagini ben de sordum aktara bana dedigi o yag normalde cok pahalidir.burada satilanlar sahte dedi.

bende 26 haftanın içindeyim çok şükür karnımda çatlağım henüz olmadı ama zaten en son ayında oluyomuş,Kremler çatlamanı engellemiyo sedece çatlama oranını azaltırmış diye okumuştum bi yerde..Kakao ve badem yağını karıştırıp sürüyorum ara sıra,ama her duştan sonra doktorumun önerdiği kremi kullanıyorum..hergün kullan demişti ama olmuyo yaa,bir gün arayla kullanıyorum..

bende son 2 haftada çatladım ay ne güzel ben çatlamıcam diye seviniyodum şimdi düşünüyorumda ne kadar boş şeylermiş çatlamalar yok ilaçlar yok ağrılar meleğimi kaybettikten bu yana meğerse en mutlu zamanlarımmış benim o zamanlar anne olmak çok mükemmel bi duyguymuş

Günde 1 kez fındık yağı sürüyorum,31 i doldurdum 32 nin içindeyim ve henüz tek çatlağım yok..ıkiz bekliyorum..

seni çok iyi anlıyorum aslında bende önemsemiyorum ama çevremdekiler sürekli dikkat et vs deyince ister istemez etkileniyor insan. benimde geçen hafta bebeğimin kalbinde soun çıktı. ben hep dua ediyorum allahım ben herşeyi çekrim yeterki o sağlıklı doğsun. işallah en kısa süred sanada rabbim bebeğini nasip eder.

yanlış anlama bende önemsiyodum en ufak bişi olsa hemen siteye dalıyodum ama boşmuş meğerse banada çok dediler çatladıktan sonra 1 kere kullanabildim badem yağı almıştım 1 önce 1 kere sürdüm ertesi gün doğum yaptım ama ben çatladığı için değil kaşıntıya dayanamadığım için sürdüm gerilmesini rahatlatsın diye şimdi karnım harita gibi maşllh :) inş rabbim hayırlısını nasip etsin kızımdada doğduktan sonra çıktı kalp sorunu rabbim şifalar versin her ikinizede işte bebeğimi kaybettiğimde bende onu anladım meğer ne boş şeyler yüzünden boşuna stres yapmışım inan şuan o kdr saçma geliyoki çogu kişinn yazdkları yok bel ağrısı yok mide bulantısı vs vs o kadar basit kalıyoki acımın yannda

arkadaslar oncelıkle bol su ıcın en az 2 lıtre hıc bısey yapamıyosanız her banyadan sonra butun vucudunuz bebe yagıyla ovun cok faydasını gorursunuz artı bıseylerde yapmak ıstersenız badem yagı kullanın bıde bana doktorum rılastıl dıye bır krem verdı 5. aydan berı her aksam surdum son haftamdayım catlagım yok bole seyler ırsı derler annemın karnı harıta gıbı demekkı dıkkat edılırse mınımuma ındırebılırız
gercı ben bazı arkadaslarada katılıyorum en onemlı sey sızın ve bebegınızın saglıgı ama ıste kadın mılletı bunlardanda vazgecmıyor bende dahıl

genetik olduğu kadar dikkat etmekte çok önemli kızlar. Hiç üşenmeyin sürekli nemli tutun karnınızı. Gerekirse günde 3 kez yağlanın veya kremlenin o zaman gerçekten olmaz çatlak falan. Benim annem, ablam kızkardeşimin karınları harita gibi. Ama ben ilk hamileliğimde 30 kilo almama rağmen, şimdi ikinci hamileliğim (34. haftamdayım) 23 kilo aldım ve halen hiç çatlağım yok. Çünkü hiç boşlamıyorum bişey olmaz diye. Her gün mutlaka nemlendiriyorum karnımı. Çatlak psikolojisini ömür boyu yaşamak istemiyorsanız hemen başlayın nemlenmeye. Tabi önce bebeklerimizin sağlığı.......

arkadaslar benimde bir sorum var. su catlak kremine kacıncı aydan itibaren baslamak lazım? buarada bende cok kişiden duydum kakao yağının baya iyi olduğunu.

sabah ve akşam sürmek en iyisi. Ben sabahları LİERAC kullanıyorum akşamları da özel yağ karışımı (kendim yaptım) kullanıyorum. Yeni öğrendiğim bir bilgiy de paylaşayım; çatlaklar derinin çok alt tabakasından başlıyor ve kullandığımız yağlar (kakao-badem vs.) maalesef bu alt tabakalara kadar işlemiyor ve yüzeysel kalıyor. Bu yuzden hergün bir kere de olsa mutlaka hamile çatlağı için satılan bir kremi kullanmakta fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…