Çatlakları önlemek için süper çözüm!

kisha

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2013
204
56
73
Kızlarr kendimi reklam anonsu yapar gibi hissettim

38. haftamdayım ve hiçbir çatlağım yok kızlar bunu neye borçluyum sizinle paylaşmak istedim müthiş işe yarıyor!!Ablam bana tavsiye etmişti bende aynen uyguladım

öyle pahalı kremlere hiç para vermeyin ben ilk zamanlar Badem yağı kullandım sonrada bildiğiniz nemlendirici sürdüm maksat deriyi nemlendirmek esnetmek değilmi onlarda fevkalade işi görüyor ama yok nolur nolmaz illa alcam diyosanız siz bilirsiz

İlkin karnınıza bi güzel yağ veya kreminizden sürüyorsunuz normalde herkes bunun yeterli olduğunu söylüyor değilmi?
İşte yeterli değil!
Kremledikten sonra baş parmak ve işaret parmağınızı kullanarak küçük küçük cimcikler atın göbeğinize en iyisi iki elinizle bunu yapmak bütün karnınıza göbeğinize böyle minik minik acıtmadan cimcik atın. BUnu hergün yapmaya çalışın sakın kuru cilde uygulamayın! BU sayede deriniz gevşemiş oluyor ve bebek büyüdükçe cildiniz yırtılmıyor çünkü siz onu gerektiği kadar esnetmiş oldunuz Müthiş işe yaradı ben çatlaklardan çok korkuyordum o yüzden düzenli olmasada hergün yapmaya çalıştım gerçektende bi tane bile yırtılma olmadı Sonra bunu Alman Hekimlerde tavsiye ediyorlarmış yani denemkte fayda var derim kızlar ben faydasını gördüm Çatlaklara direnelim

teşekkürler güzel bir bilgi deneyeceğim mutlaka: )
ben her banyodan sonra kayısı yağı sürüyorum.
badem yağımda var ama kıllanırım diye sürmüyorum onu: ))
peki bu işleme hangi ayda başladınız ve kaç günde bir yaptınız?
her gün yapmak mı gerek yoksa 2 3 günde bir yeterli mi?

Ablam mutlaka badem yağı kullan demişti küçük bir şişem vardı korktum tabi aynı senin gibi kıllanırım diye ama küçüktü şişe bitincede vücut nemlendirici krem kullandım kayısı yağınıda kullanabilirsin canım maksat nemlensin cilt beslensin ben hamile olduğumu öğrenir öğrenmez uygulamaya başladım canım ne kadar erken okadar iyi. Mutlaka hergün yapılması gerekiyor ama tabi benimde unuttuğum zamanlar oldu o yüzden her duştan sonra diyorum onuda zaten ya hergün yada iki günde bir yapıyoruz öyle aklımızda tutabiliriz nede olsa kremleniyoruz bakımımızı yapıyoruz bi iki dakikalık karnımıza göbeğimize cimcikler atalım tamam. Bazen hissedeceksin bebiş geliştikçe derinin gerildiğini baktın öyle bi his geldi nerde olursan ol kıyafetin üzerindende ufak ufak gerilen bölgeye uygula hemen rahatlatıyor gerçekten(dikkat kimse görmesin )

Belki yardımım olur diye yazmak istedim kızlar.lila kutu diye bi site var orada dr organic çatlak kremini kullananlar yorum yapmış çok memnun kalmışlar.bende doğumdan sonra kullanacağımbirkaç yerde daha bu kremi duydum ingiltereden geliyormuş marka birçok ödül almış bi bakın lila kutuya derim

anladım canım ben şuan 13 haftalığım karnım yavaş yavaş çıkmaya başladı.
elimde şuan A101 den aldığım kayısı ve badem yağı var bir de çilek yağı.
şimdilik kayısı yağı sürüyorum her duştan sonra.
biraz daha büyüsün her gün sürmeye çalışacağım: )
konuyla alakasız olacak ama 38 haftalık hamileymişsin,Allah sağ salim sağlıklıca kucağına almayı nasip etsin
bişey soracağım son haftalar hareketin çok kısıtlanıyor mu?yani kaçıncı haftadan sonra gebelik ağır gelmeye başlıyor.
kpss ye hazırlanıyorum da.son haftalarda da çalışabilir miyim diye soruyorum: )
bir de acaba son haftalarda dersane sırasına sığabilir miyim o korkutuyor beni

Kızlar yağ alırken bilindik marka almaya dikkat edin cunku inceltilmis yani karisimli oluyo genelde. Ben acibadem yağı kullanmaya başladım arifoglunun sitesi var ordan istedim arifoglunun yağları saf yağ inceltilmis degil. Zaten yağı açıp kokladiginuzda anlarsınız diger aldıgım badem yağları berbat kokuyordu.
(Arifoglunda inceltilmis iki yağ var biri Gülyagi birini de bi türlü hatirkayamiyorum hatırlarsam yazarım)

son haftalar biraz zor geçiyor canım herkeste farklı olabilir ablam hiç sorun çekmedi ama ben 36 haftalıkken başladı ağrılar sızılar gece uykusuzlugu penguen yürüyüşü vs. ondan öncede ağrılar olurdu ama son zamanlarda beline çok yük biniyor oda ağrılar karnının büyüklüğü nefes alışını zorlaştırıyor iyi hissettiğin zaman tabiki ders çalışabilirsin ama inan insan kendi derdine düşüyor ders düşünecek halde olacağını sanmıyorum ama bakarsın çok rahat bi hamilelik geçirirsin hiç belli olmaz herkesinki aynı olcak diye bişey yok rahat rahat dershaneyede gidersin hazırlanırsında(ama sıraya sığarmısın onu bilemem ) Allah kolaylık versin canım zaten kendini bilirsin karnın büyüdükçe ne zaman artık mola vermen gerektiğini fark edeceksin

anladım canım: )
inşallah rahat geçer ya...
senin çok az kalmış bebeğine kavuşmana.
ALLAH banada nasip etsin.
umarım güzel geçer: ))

Maalesef bende catlak olustu..
Karnimin altinda cok az minik bi yer ama oldu..
Kizimda basen ve kalcalarimda olmustu catlak..
Karnimda hicc olmamisti..
Simdi oglumda maalesef karnim az da olsa catladi..
Söyle de bisey var.. Derinin nemlenmesi ve esnek olmasi elbette ki mühim..
Fakat catlayacaksa da catliyor.
Genetikle alakali.
Bi de erkek bebekler karni daha cok catlatiyor.
Erkek bebeklerde karin cok sivri olur bunu herkes bilir.
Bu da catlamaya daha cok olanak sunuyor..
Kafaya takmiyorum..
Benim karnim cok erken cikti oglum da maasallah haftasina gore toplu
O yuzden catladi.. Anneyiz sonucta illa ki bi izi kalacak vücudumuzda.. Anlatmak istedigim bazen ne yapsan boş..
Mühim olan saglik..

canım çok teşekkürler konu için.. iyi oldu bu aralar böyle bişey araştırıyordum acıbadem yağı aldım bende.. nemlendirici krem de sürüyorum acıbadem yağı çok pis kokuyor birgün ondan birgün normal krem sürüyorum ben.. hepimizin çatlaklarının olabildiğince az olması dileğiyle..

Ben susam yağı kullanıyorum ablamda hamileyken onu kullanmıştı
hiç çatlağı yok
benim bildiğim kadarıyla 2 markanın susam yağı var kozmetik satan yerlerden alabilirsiniz büyük ve şeffaf plastik şişede
hamilelik çatlakları için derseniz verirler.pamuk yağı ile karışık olanın fiyatı 7.90 tl , diğer saf susam yağı olan marka 12 tl
yalnız sadece göbeğiniz çatlamıyor ,diz kapağına kadar ,popo ve kolların üst kısımlarıda dahil çatlıyor
her yerinize sürmenizi tavsiye ederim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…