arkadaşlar merhaba,benim kuzenim ve eşi 5 yıl korunmasız ikinci bebek yapamayınca dr gitti doktor ilk çocuğun ne demiş kızım var deyince dr gel sana bir oğlan ayarlayalım demiş ve yumurta takibi yapmış yumurtaları çok iyi geliştiği için çatlatma iğnesine gerek yok demiş yum yeterli büyüklüğe erişince gün ve saat vermiş ama mesela takibe başladıktan sonra kesinlikle ilişki olmayacak sadece benim söylediğim zaman diliminde bir tek kez yapılacak demiş saat vermiş mesela bu gece 10 ile sabah 8 arası diyelim bunlar akşam yapamamış sabah olmuş o tek ilişkiden sonra bir daha yapmamışlar adeti gecikip dr gidince hamilesin ve yüzde 75 erkek demiş dr şimdi 1.5 yaşında oğulları var..:) bana kuzenim ilk randevuda erkeğe benziyor deyince oha demiştim ama sonra anlatınca hak verdim.arkadaşlar bu yumurta takibi ve saat verme konusunda doktorun çok büyük bir rolü var her doktor bu tarz olaylarla ilgilenmiyor çünkü, bazıları bu yöntemi hastalarında uygulaya uygulaya kendilerini geliştiriyorlar bazılarıysa sadece müfredat neyse ona uyuyorlar yani çocuğumuz olmuyor denilince şu zaman dilimi içinde her gün yapın ne çıkarsa bahtınıza gibi, ben bu tarz konularda her zaman erkek doktorlar daha iyidir diyorum bayanlar bu konularla pek ilgilenmiyor ve sorduğunda bu yöntemi kabulde etmiyorlar ama dediğim gibi sadece bir yöntem ve ona inanıp uygulayan bir dr bulunca şans çok çok artıyor...