Çatlıcam

Şimdi konuyu tekrar okudum ben de dayak mevzuunu soracaktım ama konu sahibi öyle bir şey yok yazmış devamına. Temennim inşallah öyle bir şey yoktur. Yoklukta varolmaması gereken tek şey dayak.
Her şey haklılaştırılabilir. Biz de yokluk gördük, annemin bir tabak yemek yedirip kendisi aç uyuduğu zamanlar oldu. Çocukken aklımız ermezdi. Ekmek alacak durum olmadığı zamanlar da oldu. Ama huzurlu ve mutlu çocuklardık. Annem beni dövecek diye ağlamazdık. Dövülmemiş bir çocuğun tepkisi değil bu. Her şey unutulur, geçer. Şiddet dışında.

Dayak yok sadece onları gördüğü anda başlıyor şunuda inkar edemem benim çocuklarıma naptıysam yemek yedirtme alışkanlığı kazandıramadım yemek yerken terlik alırım sorarım ya yemek ya terlik diye yoksa hangi anne çocuğuna kiyabilir ben onların hem annesi hem babası olarak büyüttüm
Sizin kv ve gorumceden daha büyük bir sorununuz var o da kendiniz! Çocuğunuzu dövmeseniz bile ki şu an hiç öyle olduğunu düşünmüyorum, onu şiddet uygulamakla tehtit ediyorsunuz. Emin olun ac kalsa daha az zarar görür çocuk. Insanlar çocukları yemek yesin diye maymun oluyor maymun siz terliği elinize alıp yediriyorsunuz. Bakin bu cok onemli bu cocuk yas alip akli erdiginde "sizin icin saçmnı süpürge ettim" laflariniz ise yaramayacak. O çocukta size saygı duymayacak, belki o da size 3 katı şiddet uygulayacak, sorunları olacak ve bunun en büyük sebebi siz olacaksınız.

Her şey haklılaştırılabilir. Biz de yokluk gördük, annemin bir tabak yemek yedirip kendisi aç uyuduğu zamanlar oldu. Çocukken aklımız ermezdi. Ekmek alacak durum olmadığı zamanlar da oldu. Ama huzurlu ve mutlu çocuklardık. Annem beni dövecek diye ağlamazdık. Dövülmemiş bir çocuğun tepkisi değil bu. Her şey unutulur, geçer. Şiddet dışında.
Haklısınız elbette herşey geçip gider ama şiddet bazen bedende bazen ruhta derin yaralar açar. Konu sahibi terlikle yemek yemesi için korkutuyormuş. Buradan ona da yazmış olayım; lütfen evladınızı bu tür şeylerle korkutmayın, onun yerine neden yemek yemesi gerektiğini anlatın. Eğer bazı şeyleri yemiyorsa zorla yedirmeyin çünkü ben küçükken ağzımda biriktirip sonra çöpe atardım. Çoğu çocuk yemek yemeyi sevmiyor farklı yöntemler denemelisiniz.

haklısın canım şiddet unutulmaz ama şidet olayı yok herkes beni sanırım yedi yirmidört çocuk dövüyo diye linç edicek Allah’a şükür mutluyuz elimde olan parayla istedikleri herşeyi alırım ki kimsenin malında gözü kalmasın diye inanın çocuk kıyaslamam asla ama onlarınkine göre benim çocuklarım parmakla gösteriliyor

merhaba hanımlar. Benimde derdim görümce gına geldi ama tükenmiyorlar . Dertler malesef .Konuya gelicek olursak ben geçen gün kaynanamla tartıştım. Çocuk yüzünden okadarda dolmuştumki o gün nasıl olduğunu anlamadan ağız dalaşına girdim . Maalesef yanımda ortanca görümcemde vardı. Çocuklara marketten çikolata almıştım. O görümcemin çocuğu da oradaydı . Görmesin diye sakladım bende. Benim çocuk nasıl ağlıyor ver diye versem olmaz elimde az bende eve çıkalım dedim . Başladı ağlamaya benim çocuk annem bana kızıcak dövücek diye halbuki orta da bişe yok kaynanamı görünce benim çocuk şımarıyo aşırı derecede. Kaynanamda bana bağırdı ben çocuğa git gide konu büyüdü .sonra Kaynanam anneni arıcam deyince şarteller attı benim . Benim çocuk kimse karışamaz dedim. O hışım al çocuğu alıp eve çıktım. Annemi aradım anlatım olayı. Ben kapatmışım o aramış. Annemde napim yıllarca kızım kahrınızı çekiyo ne istiyorsun demiş annemin yüzüne kapatmış teli. O sinirle anneme gittim 2 gün kaldım eve geldim. Ben kinci yapıya sahip biri değilim . Sonuç ta anne demişim hiç bişey yokmuş gibi konuştum aranızda bişey yok. Gelgelelim görümceye yememiş içmemiş kardeşlerini de doldurmuş bana karşı konuşmuyolar bende konuşmuyorum Allah’a havale ettim . İnanın okadar derdim sıkıntım varki. Bide bunlarla uğraşıyorum. Etme bulma dünyası inşallah onlarda beni soktukları bu sıkıntının fazlasıyla uğraşırlar. Kalbim daralıyo düşündükçe . Okuduysanız hakkınızı helal edin. Birazda kalbimi ferahlatın haksızmıyım

bende olsam çocuğumdan çikolata esirgeyen insanla konuşmazdım,
ikiye bölüp verir insan.
çocuğunuzu da dövmeyin.

haklısın canım şiddet unutulmaz ama şidet olayı yok herkes beni sanırım yedi yirmidört çocuk dövüyo diye linç edicek Allah’a şükür mutluyuz elimde olan parayla istedikleri herşeyi alırım ki kimsenin malında gözü kalmasın diye inanın çocuk kıyaslamam asla ama onlarınkine göre benim çocuklarım parmakla gösteriliyor
Zaten hangi anne çocuğuna kıyabilir değil mi? Kıyıyorsa da anneliğini sorgulamalı. Sevindim.

Haklısınız elbette herşey geçip gider ama şiddet bazen bedende bazen ruhta derin yaralar açar. Konu sahibi terlikle yemek yemesi için korkutuyormuş. Buradan ona da yazmış olayım; lütfen evladınızı bu tür şeylerle korkutmayın, onun yerine neden yemek yemesi gerektiğini anlatın. Eğer bazı şeyleri yemiyorsa zorla yedirmeyin çünkü ben küçükken ağzımda biriktirip sonra çöpe atardım. Çoğu çocuk yemek yemeyi sevmiyor farklı yöntemler denemelisiniz.
Çok şey denedim haklısın canım terlik çözüm değil ama ne yaptıysam olmadı doktor aç bırak dedi benimkiler de sanki açkalmak istermiş gibi yemediler beni kusmakla tehdit ediyolar

Zaten hangi anne çocuğuna kıyabilir değil mi? Kıyıyorsa da anneliğini sorgulamalı. Sevindim.
Şöyle söylim sana canım kayınbabam devamlı dediği laf güzel yetiştiriyorsun bunlar kadar akıllı uslu hiçbir torunum değil adam memnun benim çocuk yetiştirmemden ama el bebek Gül bebekte büyütmüyor

Siz çocuklarınızla iletisim icin acilen yardim almaya bakin. Bırakın kv görümceyi.. psikolojik şiddet uyguluyorsunuz. Bağırma, şiddetle tehtit etme ilerde hem sizin başınızı yakacak çocuklarla hem de zavallıların hayatı kayacak.
Öyle kolay değil o işler. Baba da sorunluymus zaten 2 katı özen ister böyle çocuklar. Kv bana bağırdı ben çocuğa, yemek yemedi aldım terliği elime.. böyle böyle ruh hastası yapıyorsunuz çocukları.

Çok şey denedim haklısın canım terlik çözüm değil ama ne yaptıysam olmadı doktor aç bırak dedi benimkiler de sanki açkalmak istermiş gibi yemediler beni kusmakla tehdit ediyolar

çocuklarınıza üzüldüm.
tehdit, şiddet maşallah.
psikolojik destek almalısınız.

Siz çocuklarınızla iletisim icin acilen yardim almaya bakin. Bırakın kv görümceyi.. psikolojik şiddet uyguluyorsunuz. Bağırma, şiddetle tehtit etme ilerde hem sizin başınızı yakacak çocuklarla hem de zavallıların hayatı kayacak.
Öyle kolay değil o işler. Baba da sorunluymus zaten 2 katı özen ister böyle çocuklar. Kv bana bağırdı ben çocuğa, yemek yemedi aldım telifi elime.. böyle böyle ruh hastası yapıyorsunuz çocukları.
Gayet aklı başında çocuk larım gereken yerlere götürdüm ben bi sorun yok eğitim olsun rehberlik olsun pedegog olsun çocuklar ı sen hiç bağırmadınmı dövmedinmi anlamıyorum ki görende çocuklara işkence yapıyorum yazmışımda ona cevap veriliyor sanıcam

Ne yaşadığını az çok tahmin edebiliyorum. Cezaevi psikolojisini de. Her ne kadar esimden yaşamamis olsam da ailemde yaşandı çok çok iyi biliyorum hemde. Çocukların için terapi alman lazım çünkü psikolojin normal olmayabilir ve bundan ayip birsey yok çok zor şeyler yasiysun. Bırak kv gorumce benle konuşmuyoru Kendine ve çocuklarına bak. Bu arada sabret Rabbim yardımcın olsun

Gayet aklı başında çocuk larım gereken yerlere götürdüm ben bi sorun yok eğitim olsun rehberlik olsun pedegog olsun çocuklar ı sen hiç bağırmadınmı dövmedinmi anlamıyorum ki görende çocuklara işkence yapıyorum yazmışımda ona cevap veriliyor sanıcam

çocukları değil kendinizi götürün.
dövmedik evet biz psikopatmıyız kendini savunmaya gücü yetmeyen bizden kat be kat küçük çocuklara vuralım.

A
Ne yaşadığını az çok tahmin edebiliyorum. Cezaevi psikolojisini de. Her ne kadar esimden yaşamamis olsam da ailemde yaşandı çok çok iyi biliyorum hemde. Çocukların için terapi alman lazım çünkü psikolojin normal olmayabilir ve bundan ayip birsey yok çok zor şeyler yasiysun. Bırak kv gorumce benle konuşmuyoru Kendine ve çocuklarına bak. Bu arada sabret Rabbim yardımcın olsun
amin canım inşallah eşim yanımda olduğu zamanlar çok istedim yardım almayı çünkü parça parça yatıp çıkmıştı ama kesinlikle gasp tecavüz değil işler yüzünden herşey neyse istemedi Şuan da da bütçem müsait değil gidebilmek için yoksa her insanın tedaviye ihtiyaç duyduğu tahmin edebiliyor um

Bakin anne baba yeri gelir çocuğunu ikaz eder belki sesi de yükselir ama sizin durum biraz farklı gördüğüm kadarıyla. Burdan biz herşeyi göremeyiz ama siz kendinize dürüst olun yari modern yarı orta-çağ yöntemi uygulamayın kafasını iyice karıştırmayın çocukların. pedagog gezdirmenizin sebebi yemek yemiyor oluşu mu? Gitmişken nasıl davranılır bir sorsaydınız? Tutarlı olun kafasını karıştırmayın çocukta, kendisine çikolata alan tatlı annesi, huysuzluk yaptığında onu dövecek diye ağlamasın.

Back
X