Çaycı sorunu

Hillad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
516
473
103
Arkadaşlar o kadar telaşım var,işim gücüm var. bir de işyerinde bununla uğraşıyorum. İki görevli var çay ocağında. Erkek temizlikten sorumlu, kadın da çaydan.(adam öyle diyor). Arıyorum açan yok. Dönen yok..Dakikalar geçiyor, çay ocağına gidiyorum; üç -dört kişi toplanmış sigara içiliyor, sohbet muhabbet ortamı. Çayımı alıp kendim çıkıyorum.kendilerine sordum, erkek beni ilgilendirmez, çaydan ben sorumlu değilim dedi. Kadın da hiç cevap vermedi..Bu bu şekilde en az üç -dört kez denk geldi. Bugün yine oldu.. gittim bunlardan sorumlu şefe. O da personeli savundu, hangi birine yetişsinler diye. Ama dedim odadalar, aramam ekranda duruyor. Kasıtlı bakılmıyor. Şef de ‘bunlar zaten temizlikten sorumlu; çay geliyorsa lütufdur’ gibi şeyler söyledi. Ama böyle değil esasen. Çay parası ödüyoruz zaten ve kullandıkları oda çay ocağı. Temizlik odası falan değil..
Çayımı kendim de alıyorum, gocunmam ama misafirim varken mahcubiyet yaşıyorum cidden.
En son müdürle konuşmayı düşünüyorum zaten ama siz olsanız nasıl yorumlardınız?

Oncelikle kapali alanda sigara ictikleri icin sikayet ederim ben olsam. Gerisi cozulur.
O konuya hiç değinmedim bile.. o kadar çok rastlıyorum ki odalarda sigara içildiğine. Kendileri dahi odada sigara kullanan idarecilere neyi şikayet edeceksin

Şef de ‘bunlar zaten temizlikten sorumlu; çay geliyorsa lütufdur’ gibi şeyler söyledi. Ama böyle değil esasen.

böyle olmadığını nerden biliyorsunuz ki? gerçekten işe alınırken siz temizlikten sorumlusunuz dedilerse çay getirmemek hakları.

O konuya hiç değinmedim bile.. o kadar çok rastlıyorum ki odalarda sigara içildiğine. Kendileri dahi odada sigara kullanan idarecilere neyi şikayet edeceksin
Idareciye degil zaten,cay ocaginda sigara icildigine dair Alo 184u arayacaksiniz. Gelen ekipler hem sigarayi icene hem de izin veren isverene ceza yazacaklar

Bizim işyerinde de çalışan ve eski adıyla taşeron/işçi statüsünde, yeni çıkan kanunla kadroya alınan elemanlar var.
Görevleri “temizlik personeli” olmak.
Bizim de çay ocağımız var işyerinde. Çalışanlar olarak her ay çay parası topluyoruz aramızda. Bu elemanlar sadece çayı demliyor. Sabah ve öğlen.
Bize çay servisi yapmıyorlar. Sadece daire başkanımıza çay götürüyor. Hepimiz çayımızı kendimiz alıyoruz. Akşam işten çıkmadan hepimiz bardaklarımızı bulaşık makinesind koyup öyle çıkıyoruz.
İşyerim: Kamu kurumu

ketıl al en güzeli. ben aldım sallama çayımı da aldım kahvem falan keyfim yerimde valla. onlarla mı uğraşıcam.

böyle olmadığını nerden biliyorsunuz ki? gerçekten işe alınırken siz temizlikten sorumlusunuz dedilerse çay getirmemek hakları.
Öyle birşey yok. Olsa da deseler ki biz çaydan sorumlu değiliz. Tamamdır. Çayla bizzat ilgilenen kendileri.. zaten erkek olan ben temizlikten mesulüm, o da çaydan dedi.

Bizim işyerinde de çalışan ve eski adıyla taşeron/işçi statüsünde, yeni çıkan kanunla kadroya alınan elemanlar var.
Bizim de çay ocağımız var işyerinde. Çalışanlar olarak her ay çay parası topluyoruz aramızda. Bu elemanlar sadece çayı demliyor. Sabah ve öğlen.
Bize çay servisi yapmıyorlar. Sadece daire başkanımıza çay götürüyor. Hepimiz çayımızı kendimiz alıyoruz. Akşam işten çıkmadan hepimiz bardaklarımızı bulaşık makinesind koyup öyle çıkıyoruz.
Öyle anlaşılmışsa sorun yok zaten. Ama burada öyle değil. Odadaki telefonun hattı çay ocağı. Servis yani bu ve bütün çalışanlara çay, kahve, oralet ve bitki çayı servisleri var

Kiz 2 fincanlik kettle lar var ucuz zaten al bi tane koy 2 tanede fincan oh miss.Para da verme cay icmiyorum diye onlarla mi ugracaksin.

Öyle anlaşılmışsa sorun yok zaten. Ama burada öyle değil. Odadaki telefonun hattı çay ocağı. Servis yani bu ve bütün çalışanlara çay, kahve, oralet ve bitki çayı servisleri var
Ben eksik yazmışım sanırım. Anlaşma diye bir şey yok. İşe alınırken bu elemanlar temizlik elemanı diye alınıyor. Çay yapmak ya da kahve yapmak gibi sorumlulukları yok.
Bizim işyerinde de ayrı mutfak var, boş olduklarında burada oturuyorlar, ayrı telefon hattı var, sadece başkanımız arıyor çay için. Veya özel kalem/sekreter temizlik işi için arıyor.
Oranın mutfak/çay,kahve,oralet alanı olarak belirlenmiş olması bizim için bir kolaylık diye düşünüyorum. Aksi takdirde çay için başka çözümler aramamız gerekecekti.
Ama sizinle aynı statüdeki diğer çalışanlara servis yapılırken size yapılmıyorsa orada haklısınız.

Kettle yasaksa sigara da yasak değil mi ay ne gıcık tipler ya ! Sabahtan akşama oturup bi' işin ucundan tutmayan kadrolu temizlik elemanları...Her yerdeler.Benim görevim değil derler bişey söylenildiğinde sanki görevleri olan işleri tam yapıyormuşçasına.

Üstlerine söylediniz mi?

Son düzenleme:
Kettle yasaksa sigara da yasak değil mi ay ne gıcık tipler ya ! Sabahtan akşama oturup bi' işin ucundan tutmayan kadrolu temizlik elemanları...Her yerdeler.Benim görevim değil derler bişey söylenildiğinde sanki görevi olan işleri tam yapıyormuşçasına.

Üstlerine söylediniz mi?
Söyledim işte, o da onları savundu. Hangi birini yapsınlar diye. Ama inanır mısınız. Herkes tatilde zaten. 3-5 kişi ya varız ya yokuz. Ve kaç kez denk geldim bildiğin başka katlardan misafirleriyle sigara muhabbet ortamı..

Söyledim işte, o da onları savundu. Hangi birini yapsınlar diye. Ama inanır mısınız. Herkes tatilde zaten. 3-5 kişi ya varız ya yokuz. Ve kaç kez denk geldim bildiğin başka katlardan misafirleriyle sigara muhabbet ortamı..
Üstlerde iş yokmuş nasılsa onlara çay getiriyorlar diye sesleri çıkmıyor demek ki.Kendiniz alın çayınızı madem.Bir çözüm bulunucak gibi değil çünkü.

Sözleşmelerinde aynen bu şekilde yazıyorsa çay getirmeme lüksü yok.

Ben direk müdürle de uğraşmaz işverene bildirirdim. Onlardan daha çok çekinir bu tayfa.

Şefler pek insiyatif almaz bu konularda..

Kamu kurumu değil ama bizim çaycı da personele çay kahve servis etmez. Sadece patron ve yöneticilere.. Biz kendimiz alırız.
Şahsen işime geliyor çünkü çok pasaklı biri. Çay bardaklarını sadece suda çalkalar deterjanla yıkamaz :)

Back
X