çaydan çaydan çaydan

Ben yarı Egeli yarı iç Anadolu ilinden insanım hiç duymadım İnan merak ettim yada konu sahibi konusuna ilgi çekmek için mi öyle yazdı
Yani ben de Egeliyim duymadım hiç bilemiyorum ki kendi yanlışını örtmek için de uydurmuş olabilir...
@ModernCadi nın dediği gibi o yöreden de olabilir :KK70:

Caydan nerden gelmiş nereye gidiyor bilmiyorum dil uzmanı değilim ama şuna eminim konuyu açan farscasi şu lık eki eklersem çoğul kullanmış olurum o yüzden çaydan diyeyim dememiştir. Sorun da bu zaten.

Bir yanlış düzeltilmeye çalışılmış ama olmamış.

Caydan yüzünden okuduğuma odaklanamadim :)

Alın ucuzca bir çaydanlık oynasın.

İnanın dalga geçmek için söylemiyorum, ama başlığı her gördükçe gülesim geliyor. :)) Şuna "çaydanlık" demek ne kadar zor olabilir?
Bu arada çocuğa oyuncak birkaç çaydanlık alın, bir süre sonra hevesi geçer.

Siz de çocuğunuz gibi ısrarcısınız :KK48: çaydan degildir o çaydanlıktir..... oyuncak olması şart değil sıradan küçük boy çaydanlık aliverin oynasın gayet normal ev eşyalarına yönelik oyun oynaması

Konuyu açarken niyetim gerçekten alakalı kişilerin bana yol gösterecek fikirler vermesiydi kelimenin doğru söylenmesi konusu benim hiç aklıma gelmemişti olabilir ben yıllardır böyle kullanıyordum hiç çay dan değil çaydanlık diyen olmamıştır tamam doğrusu caydanliktir bu kadar eleştiri yapan arkadaşlar herkes acaba her kelimeyi özüne uygun mu kullaniyor çok merak ediyorum

Konuyu açarken niyetim gerçekten alakalı kişilerin bana yol gösterecek fikirler vermesiydi kelimenin doğru söylenmesi konusu benim hiç aklıma gelmemişti olabilir ben yıllardır böyle kullanıyordum hiç çay dan değil çaydanlık diyen olmamıştır tamam doğrusu caydanliktir bu kadar eleştiri yapan arkadaşlar herkes acaba her kelimeyi özüne uygun mu kullaniyor çok merak ediyorum

Ben cocugumla alakalı sıkıntı mı paylaştım bana istediğim konuda yardımcı olan fikirlerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim

Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp bu kadar kişi size yorum yaptı ise bu konuda eleştiri olarak değil de yardımcı olmak olarak görmeniz daha doğru olacaktır .

Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp bu kadar kişi size yorum yaptı ise bu konuda eleştiri olarak değil de yardımcı olmak olarak görmeniz daha doğru olacaktır .
Zaten bu sekilcilik takintimiz olmasa daha iyi olurdu siz olayın dışına takildiniz benim meselem konuyu nasıl cozebilirdim

Zaten bu sekilcilik takintimiz olmasa daha iyi olurdu siz olayın dışına takildiniz benim meselem konuyu nasıl cozebilirdim
Daha öncede belirttiğim gibi hani şu eski tip çelik olmayan çaydanlıklar var ya tam adını bilemedim onların küçük boyutlu olanları var alın verin oynasın . takıntı değil ayrıca bu .Benim oğlum da tencere tava meraklısı idi şimdi önüne koysam anne bu ne der .:anneadayı:

Galati meshur lugati fasihten evladir demisler, konunuza cuk oturuyor. Filolojik acidan caydan kullanimi dogru olsa da türkce kelime bilgisine uygun dusmuyor... Minige de bir onerim yok, umarim vazgecer

Sayenizde çaydanlığın kök, gövde, eklerle durumu ve nasıl çaydanlık olduğunu öğrendik iyi oldu. :)

Merak etmeyin geçer. Oynayabileceği bir çaydanlık takımı alın. Siz de oyununa katılın biraz. İcine su koyun size cay koysun için, siz ona koyun. Kısaca sizinle oynamak istiyor gibi geldi.

Back
X