Canım gerçekten verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.. Bugün öylesine sıradan tüp bebek uzmanı olmayan bi doktora gidip kontrollerimi yaptırdım (fsh tsh falan filan)ve ona bağışıklık testleri hakkında sorular sordum ama inanırmısın haberi bile yoktu

Şimdi benim hangi testi yaptırmam gerek kafam gerçekten karıştı.. Ben sonuncu kaybımdan sonra genetik testler ve kan pıhtılaşma testi de yaptırdım.. Genetikte eşimde bende ve alınan bebeklerde bi sorun çıkmadı.. Fakat bende hafif derecede kan pıhtılaşması sorunu ortaya çıktı.. tedavimde opu sonrası 5 gün sabah akşam prednol (steroid) hap kullanmıştım ama sonra bıraktırdı doktorum, transferden itibaren 2 gün kullanmış oldum yani.. transferden sonra da kan sulandırıcı iğne yaptım.. Kese görüldükten sonra kan sulandırıcı iğneye devam edip yanında ilaveten coraspin (aspirin türevi) kullandırdı.. Fakat 6. haftanın başında kanamam olunca hem iğneyi hem coraspini aynı anda kesti.. 5 gün ara verip kanama durdurulduktan sonra iğneye tekrar başladım ama malesef zaten geç görülen ve yavaş olan kalp atışları (sonradan ortaya çıkan 2. bebekteki de dahil) 3 gün arayla durdu..ve malesef kürtaj geçirdim (10.haftada)

2015 deki doğal gebeliğimde de kalp atışı hiç alınanamıştı.. Şimdi martta tekrar pgt yaptırarak bi tüp bebek denemesi daha yaptırıcam yeni bi merkeze gidicem.. Ve tüm testlerim eksiksiz olmasını istiyorum.. Sadece bu bağışıklık olayı kaldı.. Onu da hangi testi yaptıracağıma emin olabilirsem yaptırıcam inşallah :)