• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çekingenlik :(

Acquaa

Y❀
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2010
5.138
4.885
373
Biliyorum çok oldum ama bir konuda biraz yardım istiyecektim ben sizden :14:
ben dershaneye başladım başladım ama sınıfta kımseyle konusmuyorum yada soyle dıyım konusamıyorum daha bugün ilk günümdü.
ben aralarına girmeye baya çekiniyorum bişey sorulmadıkça konusmuyorum yada soyle dıyım konusamıyorum
ailede herkes sıcakkanlıdır ama ben boyle baya sogugum insanlara karşı bana yaklasılmadıkca kımseyle konusamıyorum hem konussam ne konuscamkı :43:
ben bu durumu nasıl aşacağım fikirlerinizi bekliyorum nolur :58:

Bana da olur her sene. Tanımadığım insanların garip bakışlarıyla karşılaşırım. Ama sonra bir bakmışım hepsi hayatımın parçası olmuş.
İlk günden hemen biriyle konuşmayı zaten bekleme. Zamanla konuşursunuz. Bütün bir sene yabani yabani geçecek değil ya. :27:
Çekingenliğini yenmelisin çünkü ileride iş hayatında da böyle olursan çok mutsuz olursun. İnsnalarla iletişim kurmayı dene.
Git tanış. Adını söyle, adını sor. Okulunu sor. Memleketini sor. Git sohbet et. Kimse kimseyi yemez. :9:
Hatta belki onlar da öyle düşünüyordur.
Onlar da konuşmaya cesaret edemeyip, birilerinin konuşmasını bekliyordur. :56:
Sen iletişim kurdukça, onlar da seninle kurar. ilk günden moralini bozma.
Her şey zamanla düzelir. :54:

tatlım napacan insanlarla konuşun başına belamı alıcan.nasıl insanalr bilmiyosun etmiyosun.sen kendine yetersin bana kalırsa.dersaneye gidiyosun okumaya gidiyosun sen kitaplarla konuş.insanalr çok gerekli değil:68:ha iki tane olsun tam olsun zamanla olsun.ayrıca insanlardan çekinme herkes insan sen kendine güven kendini iyi bil iyi tanı yeter.:74:

dershanenin ilk günleri hocalarına bi kaç soru sor kendini zorla topluluk önünde konuştukça insanların ilgisi sana yönelir çok güvenli bi insan portresi oluşturursun sora bu ilgi hoşuna gitmeye başlıcak ve daha çok konuşmak isteyeceksin ve arkadaşlarınında seninle konuşmaya başlayacağına inanıorm çünkü benm öle olmuştu ama soru sorma işinin dozu çok önemli fazla da sorma:)

dershanenin ilk günleri hocalarına bi kaç soru sor kendini zorla topluluk önünde konuştukça insanların ilgisi sana yönelir çok güvenli bi insan portresi oluşturursun sora bu ilgi hoşuna gitmeye başlıcak ve daha çok konuşmak isteyeceksin ve arkadaşlarınında seninle konuşmaya başlayacağına inanıorm çünkü benm öle olmuştu ama soru sorma işinin dozu çok önemli fazla da sorma:)

Evet fazla soru sorunca sinifta gicik alinan ilk kişi olunabiliniyor bir çok kişi açisindan o yüzden doz önemlii bencede soru sormada :))

Bana da olur her sene. Tanımadığım insanların garip bakışlarıyla karşılaşırım. Ama sonra bir bakmışım hepsi hayatımın parçası olmuş.
İlk günden hemen biriyle konuşmayı zaten bekleme. Zamanla konuşursunuz. Bütün bir sene yabani yabani geçecek değil ya. :27:
Çekingenliğini yenmelisin çünkü ileride iş hayatında da böyle olursan çok mutsuz olursun. İnsnalarla iletişim kurmayı dene.
Git tanış. Adını söyle, adını sor. Okulunu sor. Memleketini sor. Git sohbet et. Kimse kimseyi yemez. :9:
Hatta belki onlar da öyle düşünüyordur.
Onlar da konuşmaya cesaret edemeyip, birilerinin konuşmasını bekliyordur. :56:
Sen iletişim kurdukça, onlar da seninle kurar. ilk günden moralini bozma.
Her şey zamanla düzelir. :54:

inşallah dediğin gibi olur :) Ama ve lakin tüm kızlar kaynaştı bir ben ortada kalınca garıp oluyorum :S

tatlım napacan insanlarla konuşun başına belamı alıcan.nasıl insanalr bilmiyosun etmiyosun.sen kendine yetersin bana kalırsa.dersaneye gidiyosun okumaya gidiyosun sen kitaplarla konuş.insanalr çok gerekli değil:68:ha iki tane olsun tam olsun zamanla olsun.ayrıca insanlardan çekinme herkes insan sen kendine güven kendini iyi bil iyi tanı yeter.:74:

teşekkür ederm yorum için :)

biliyorum zaten bu seferde gıcık ınsan profili olusuyo ınsanın gozunde :1:

bende de vardı sende ki durum telefon çaldığında açardım boğazım düğüm düğüm olur heyecandan konuşamazdım komşuya gidip bişey bırakacaksam nasıl yapacağım diye saçma sapan düşüncelere girerdim :14: taa ki ailem bu durumu fark edip devreye girinceye kadar yani senin olduğun durumun çok çok ötesinde bir yerdeydim..
ailem devreye girdi üstüme sorumluluklar yüklediler yavaş yavaş özgüvenimi kazandım..
galiba o zamanlar diğer insanları kendimden üstün görüyorum çok aptalca:97: zamanla atlattım tabii

okuduğum bölüm ve ilerdeki meslek hedefimden dolayı bu durumu üstümden atma kararını yine kendim aldım
daha telefonda konuşmayan ben binlere belki de yüzbinlere hitap etmeyi hayal ediyordum :97:
okuldaki arkadaşlarıyla konuşmaya çekinen telefon çalınca boğazı düğümlenen ben her yere gittiğinde dolu dolu arkadaş toplamaya başladım :76:
zaman buldukça kişisel gelişim kursları şular bular neyse işte :51:

yani herşey sende kendine güven konuşunca kimse seni yemeyecek :15: yada rezil olmayacaksın rahat olmayı dene

bende de vardı sende ki durum telefon çaldığında açardım boğazım düğüm düğüm olur heyecandan konuşamazdım komşuya gidip bişey bırakacaksam nasıl yapacağım diye saçma sapan düşüncelere girerdim :14: taa ki ailem bu durumu fark edip devreye girinceye kadar yani senin olduğun durumun çok çok ötesinde bir yerdeydim..
ailem devreye girdi üstüme sorumluluklar yüklediler yavaş yavaş özgüvenimi kazandım..
galiba o zamanlar diğer insanları kendimden üstün görüyorum çok aptalca:97: zamanla atlattım tabii

okuduğum bölüm ve ilerdeki meslek hedefimden dolayı bu durumu üstümden atma kararını yine kendim aldım
daha telefonda konuşmayan ben binlere belki de yüzbinlere hitap etmeyi hayal ediyordum :97:
okuldaki arkadaşlarıyla konuşmaya çekinen telefon çalınca boğazı düğümlenen ben her yere gittiğinde dolu dolu arkadaş toplamaya başladım :76:
zaman buldukça kişisel gelişim kursları şular bular neyse işte :51:

yani herşey sende kendine güven konuşunca kimse seni yemeyecek :15: yada rezil olmayacaksın rahat olmayı dene

yenı bır ortama gırınce evet rahat olamıyorum fazla neyse kendime güvenmeyi deniycem :S

yenı bır ortama gırınce evet rahat olamıyorum fazla neyse kendime güvenmeyi deniycem :S

galiba o çekingenlik de benim ablamdan kaynaklanıyordu :62:
çok ezerdi beni kerata :66: artık ezemiyor tabi cocukluk işte kendimizi ispatlama çabalarımız
sende de öyle bi durum var mıydı evde daha baskın bir karakter mesela
babadan anneden abladan abiden çekinme gibi

galiba o çekingenlik de benim ablamdan kaynaklanıyordu :62:
çok ezerdi beni kerata :66: artık ezemiyor tabi cocukluk işte kendimizi ispatlama çabalarımız
sende de öyle bi durum var mıydı evde daha baskın bir karakter mesela
babadan anneden abladan abiden çekinme gibi

oLmaz mı :1: annem bıraz sınırlı bı tıp ona soru sormaya bıle cekınıyordm :18:

İlk gün sendromu zordur her zaman
Ama çokda çekingen durma derim yoksa sene içinde iletişim kurmanda zorlaşır
Hocalara da çok soru sorup,çok konuşma derim
Geçen yıl bizim sınfta vardı bi kız konuş konuş ders işletmezdi bize herkes illallah etmişti sonra kendi bi kaç sınıf birden yükseldi o ayrı (:
Bi kaç güne anlaşabileceğin tipler bulursun rahat ol sıkma canını:34:

Son düzenleme:
sorunun kaynağı bu demek ki soru sormaya korktuğun bir annen vardı küçüklükten gelen bişey ama sen bunu aşamayacak değilsin aşarsın..
ne var canım arkadaş çevren geniş olsun dersanede sürekli ders çalışacaksın ama arkadaşlarınla da 2 maabet etsen fena mı olur :86:
bir ortama girdiğinde unutma ki sende insansın onlar da kimsenin kimseden üstünlüğü yok
ve sen susarak kaybedersin sadece arkadaş ortamında değil ilerde aile yaşantında da bu böyle olacak
ilerde bi iş sahibi olduğunda bile ne kadar aktif olduğuna bakıyor işveren

ona göre üstündeki baskıdan kurtul :7:

İlk gün sendromu zordur her zaman
Ama çokda çekingen durma derim yoksa sene içinde iletişim kurmanda zorlaşır
Hocalara da çok soru sorup,çok konuşma derim
Geçen yıl bizim sınfta vardı bi kız konuş konuş ders işletmezdi bize herkes illallah etmişti sonra kendi bi kaç sınıf birden yükseldi lo ayrı (:
Bi kaç güne anlaşabileceğin tipler bulursun rahat ol sıkma canını:34:
[/Q

inşallah bulurum şu sınıfa bı alıssaydım ii olacaktı :)

sorunun kaynağı bu demek ki soru sormaya korktuğun bir annen vardı küçüklükten gelen bişey ama sen bunu aşamayacak değilsin aşarsın..
ne var canım arkadaş çevren geniş olsun dersanede sürekli ders çalışacaksın ama arkadaşlarınla da 2 maabet etsen fena mı olur :86:
bir ortama girdiğinde unutma ki sende insansın onlar da kimsenin kimseden üstünlüğü yok
ve sen susarak kaybedersin sadece arkadaş ortamında değil ilerde aile yaşantında da bu böyle olacak
ilerde bi iş sahibi olduğunda bile ne kadar aktif olduğuna bakıyor işveren

ona göre üstündeki baskıdan kurtul :7:

inşallahta nasıl atlatcagımkı bu durumu :14:

Zamanla kendiliğinden gelir
En fazla 1-2 hafta
Okuldan falan hiç tanıdık yok mu dershanede
Şimdilik onlarla takıl kafana uygun birilerini bulunca bırakırsın onları (:

inşallahta nasıl atlatcagımkı bu durumu :14:

yarın duruma göre hareket edeceksin yanında oturan kişiye selam vereceksin sınıfa girerken günaydın diyeceksin ki aklına takılan soruları çok basit yapamıyorum diyor olmana rağmen hocaya soracaksın yani sen zaten 1 ay sonra herkesle konuşuyor durumda olacaksın kasma kendini rahat bırak :)

Zamanla kendiliğinden gelir
En fazla 1-2 hafta
Okuldan falan hiç tanıdık yok mu dershanede
Şimdilik onlarla takıl kafana uygun birilerini bulunca bırakırsın onları (:

malesef okuldan hıc tanıdık yok
inş daha fazla sürmez bu sureç cok mu acelecıyım ne :1:
bu arada cok teşekkur ederım :71:

Back
X