Çekingenlik..

Bence çekingen değilsin.Öyle olsaydın tiyatro kursuna yazılmazdın.

Doğaçlama biraz da yetenek işi herkes başarılı bir şekilde canlandıramaz.

Rahat ol zamanla alışırsın.

aynı yoldan geçmiş biri olarak söylüyorum.ben liseye yeni başladığımda ergenliğinde getirdiği sıkıntılarla çok çekingendim ve bunu tiyatroyla yenmiştim sen yapamazsın diyenler hep oldu ama şimdi noldu?kendimi sahneye ait hissediyorum ışıkların üstümde olmasınıda seviyorum ayrıca bu tiyatro sahnede ne kadar rahat olduğunla ilgili aslında.sahnede bambaşka biri olma şansına sahip oluyorsun bu en güzel şey aslında kendi içinde bir çok kişiliği analiz edebilme şansına sahip oluyorsun...

Bu arada bana biraz taktik verebilirmisin...nasıl kendim olabilirim yaratıcı olabilirim sen neler yaptın bunun için

rahat olamama durumu var aslında bende...alışmak istiyorum ortama bağlıda birazda sıcak bir ortam olursa daha rahat hissedebilirim

Slm kızlar şimdi bende sosyal fobi var sessiz sakin bir insanımdır neyse ben tiyatro kursuna yazıldım açılim biraz arkadaşlarım olsun eğlenceli bişey diye düşündüm...İlk derstte doğaçlama yaptırdı hoca bir kaç öğrenciye çok yetenekliydiler ve tiyatroun t'sini bilmem doğaçlamayı nasıl yapıcam diye korku bastı..Arkadaşlarım nasıl yapıcaksın yapamazsın sen vs.gibi şeyler söyledi açıkcası bende tedirgin oldum elimi kolumu nereye koyacağımı bilmem onu nasıl yapıcam..Öğrenme isteğide var içimde aslında ama direk zordan başladık sizce çekingen insanlar doğaçlama bişeyler yapabilir mi ki :26: çok mu pasif kalırım :26:

bak şimdi canım o kafadan konuşan yok efendım sen yapamazsın flan diyenlerin varya onlar yerine yada öyle söylemek yerine sen yaparsın eminim ki sana yaışır aslında tam senlik iş.işi iyi kavrıycaksın falan filan deslerdi sende acayip i azim olurdu herşey senın elınde onları takma duyma bile

evet bencede çekingen değil kendini çekingen hisseden bi insan gidip tiyatro kursun ayazılmayı sadece hayal ederdi belki bunuda yapmazdı

Bu arada bana biraz taktik verebilirmisin...nasıl kendim olabilirim yaratıcı olabilirim sen neler yaptın bunun için

yaratıcı olmak biraz kitap okumaktan geçiyor aslında o şekilde kafanda daha iyi kurgulayabiliyorsun öncesini sonrasını düşünebiliyorsun.daha sonrasında sahnede kendine has mimiklerinden jestlerinden kurtulmalısın.sahnenin tam ortasında durmalısın ve ağırlığını tüm vücuduna eşit olarak vermelisin(iki ayağına yani)tam karşıya bakman gerekiyor tepeye ya da aşağıya değil.bir oyun kurgulaman gerekiyorsa gerçeği düşün örneğin denize giriyorsun dediklerinde suya nasıl girdiğini düşün ve hemen gözünde bir deniz canlandır.mesela ilk ayağını sokup suyun ısısına bakarsın.eğilip suya dokunabilirsin.burada varlığını hissettirmek çok önemli varmış gibi yapmak için yüksekliği alanını açısını her şeyinin ölçüsünü gözünde alman lazım mesela bir sandalye tutuyorsan gerçek bir sandalye varmış gibi bir açıyla açmalısın elini...umarım yardımcı olabilmişimdir.

yaratıcı olmak biraz kitap okumaktan geçiyor aslında o şekilde kafanda daha iyi kurgulayabiliyorsun öncesini sonrasını düşünebiliyorsun.daha sonrasında sahnede kendine has mimiklerinden jestlerinden kurtulmalısın.sahnenin tam ortasında durmalısın ve ağırlığını tüm vücuduna eşit olarak vermelisin(iki ayağına yani)tam karşıya bakman gerekiyor tepeye ya da aşağıya değil.bir oyun kurgulaman gerekiyorsa gerçeği düşün örneğin denize giriyorsun dediklerinde suya nasıl girdiğini düşün ve hemen gözünde bir deniz canlandır.mesela ilk ayağını sokup suyun ısısına bakarsın.eğilip suya dokunabilirsin.burada varlığını hissettirmek çok önemli varmış gibi yapmak için yüksekliği alanını açısını her şeyinin ölçüsünü gözünde alman lazım mesela bir sandalye tutuyorsan gerçek bir sandalye varmış gibi bir açıyla açmalısın elini...umarım yardımcı olabilmişimdir.

o ZAMAN BEN KİTAP OKUMAYA BAŞLIYIM Kİ SAHNEDE SÖYLEYECEK BİŞEYLERİM OLSUN..RAHAT OLDUĞUM SÜRECE SÖYLEDİKLERİNİ YAPARIM TABİ ÇEKİNGENLİK HUYUMU YENDİĞİMDE...ASLINDA DAHA İLK DERSTTEN DOĞAÇLAMA BİRAZ TUHAF GELDİ ÖNCE BİŞEYLER ÖĞRENMEMİZ GEREKMİYOMUYDU..EN AZINDAN ORTAMA ALIŞMAMIZ..ÖNERİLERİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

bak şimdi canım o kafadan konuşan yok efendım sen yapamazsın flan diyenlerin varya onlar yerine yada öyle söylemek yerine sen yaparsın eminim ki sana yaışır aslında tam senlik iş.işi iyi kavrıycaksın falan filan deslerdi sende acayip i azim olurdu herşey senın elınde onları takma duyma bile

haklısın arkadaşım umursamamk en iyisi başlamak bitirmenin yarısıdır derler :)

o ZAMAN BEN KİTAP OKUMAYA BAŞLIYIM Kİ SAHNEDE SÖYLEYECEK BİŞEYLERİM OLSUN..RAHAT OLDUĞUM SÜRECE SÖYLEDİKLERİNİ YAPARIM TABİ ÇEKİNGENLİK HUYUMU YENDİĞİMDE...ASLINDA DAHA İLK DERSTTEN DOĞAÇLAMA BİRAZ TUHAF GELDİ ÖNCE BİŞEYLER ÖĞRENMEMİZ GEREKMİYOMUYDU..EN AZINDAN ORTAMA ALIŞMAMIZ..ÖNERİLERİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

ilk önce sizde ne var görmeyi istemişlerdir mükemmel olmanızı kimse beklemiyor merak etme :34:

kendine güven sonuçta istiyorsun sen istersen herşeyi yaparsın buna inan. o arkadaşlarına bu işinde üstesinden gelecegini göster yaparsın....

Kızlar kendimi yavaş yavaş aşıyorum..Ortamlarda daha rahat olabiliyorum ve fikirlerimi azda olsa söyleyebiliyorum..NAsıl oldu derseniz örneğin;birini arayacağım ama çekiniyorum kendi kendime arayabilirim ne var bunda gibi şeyler söylüyorum yani sorunlarımın üzerine gidiyorum sanki yavaş yavaş atıyorum üzerimden :1:

bende senin gibiyim.ben olsam böyle bşy ypmya cesaret edemzdim.elim ayağıma dolaşırdı.bence yavaş başla biraz.biraz zor olablr

Back
X