Çekip gitmek

Fatma1995f

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2019
42
2
16
30
Merhaba hanımlar bazen evden gidesim geliyor başka şehirde yeni bir hayat kurasim geliyor ama korkuyorum arkamda ağlayan bir anne bırakmaktan sorunum annemle ilgili değil mutsuz bir nişanlılık dönemim var sizce kaçıp gitmek baska şehirde yaşamak kolay olur mu ne gibi sıkıntılar çıkar karşıma

Şu an nişanlı mısınız? Nişanlı ve mutsuzsanız ilk önce o nişanı bi atın.
Yaşınız kaç? Okuyor musunuz, çalışıyor musunuz? Bölümünüz/işiniz ne?

Merhaba hanımlar bazen evden gidesim geliyor başka şehirde yeni bir hayat kurasim geliyor ama korkuyorum arkamda ağlayan bir anne bırakmaktan sorunum annemle ilgili değil mutsuz bir nişanlılık dönemim var sizce kaçıp gitmek baska şehirde yaşamak kolay olur mu ne gibi sıkıntılar çıkar karşıma
sıkıntılı bır nısanlılık surecınız varsa sehırden kacmak yerıne nısanı atabılırsınız
daha kolay

Yaşım 23 okulu bitirdim calismiyorum
Kaçmaktan ziyade bir iş bulup çalışmayı deneyin. İlla bölümünüzle alakası olmasına da gerek yok. Maksat hem bir meşguliyet bulup kötü düşünceleri atmak hem de ekonomik özgürlüğünüzü sağlamak olsun. Başka bir şehirde iş bulursunuz belki böylece evden de ayrılabilirsiniz tabii kaçmadan.

İş bulmaya çalışın.Ekonomik özgürlük önemli.Zorla mı nişanlandınız? Annenizin dediklerin bakmayın şahsi fikrim.Kimse kimseyi bir hayatı yaşamaya mahkum edemez.Hele ki annelik hakkını falan kullanarak.

Mutsuzluğunuzun kaçıp gitme isteğinizin nedeni nişanlınız. Atın nişanı sonra güzel bir tatile gidin oldu da bitti maşallah

Annem nişanı atarsam rezil olacağımızı annelik hakkıni helal etmiyecegini söylüyor 😔😔
Anneni bir psikiyatriye gösterin , bende nişan attım napalım yani.. saçma sapan bir evlişik hayatımı mı mahvedeyim.

Bütün ev ahalisine o adam mutsuz olduğunu evlenmek istemediğini ilet babana görür konuyu annen madem saçmalıyor. Nasıl anne bunlar ya

Annem nişanı atarsam rezil olacağımızı annelik hakkıni helal etmiyecegini söylüyor 😔😔
Kaçıp gitmek = iki katı aleme rezil olmak demek , sanki o zaman helal edecek .Ayrıca analık hakkının böyle yanlış olan ,mutsuz olacağınız şeylerde tehdit olarak kullanıldığında geçerli olacağını hiç sanmıyorum . Istemedigi birisiyle nişanlanan kızın şikayet etmesi üzerine babasını çağırıp, nişanı bozduruyor peygamberimiz, o yüzden bu tarz konularda analık babalık hakkı değil kişinin isteği önemli diye düşünüyorum . Anneniz de en fazla ne kadar küsecek, kızacak. Hani deriz ya ana yüreği.. Sizin mutsuzluğunuza yanacağına, elalemin bir-iki lafına yansın. Söyler söyler susarlar .

Mutsuzsan sakın bu evliliği yapma, ömür boyu mutsuz olursan asıl annen bunun vebalini ödeyemez. Hakkının helal olup olmayacağını Allah annenden daha iyi bilir. İnan evlenip mutlu olamazsan, kendi değerinin farkına varıp isyan etmek istediğinde ayrılman daha zor olacak. Belki anne olacaksın çocuklarını düşüneceksin, toplum baskısını daha yoğun hissedeceksin, belki ekonomik özgürlüğün olmadığından katlanmak zorunda kalacaksın. İnan o zaman senin için çok daha zor olacak. Şimdi vazgeçersen sadece baş kaldırıp yüzüğünü atmak kadar kolay olacak.

Bir iş bulur çalışırsın, okul eğitimine devam eder kendine biraz daha donanım katarsın. O zaman daha güçlü ve kararlı olursun.

Anne baba evladından o kadar çabuk vazgeçemez, bir süre surat yaparlar yine herşey eski haline döner. Annene "mutlu olamazsam 3 çocukla kapına gelirsem, yada sırf onlar için kendimi adayıp ömür boyu mutsuz olursam bunun vebalini ödeyebilecek misin. Benim için ne yapabilceksin" de. Bunun cevabını versin sana.

Nişanlınla neden mutsuz olduğunu da biraz açabilir misin, neler yapıyor, neden evlenme fikrinden vazgeçtin? Bunların üzerinden de gidebiliriz.

Eee bu seferde başkasıyla kaçtı diye adını çıkartırlarsa nolacak? At nişanı dürüstçe herkes yoluna baksın. Rezil falan olmazsın merak etme kimler neler yapıyorda unutuluyor

yalnizca annen razi olsun diye sakin ama sakin bir evlilige baslama.. cok pisman olursun,
anneler babalar kapilar kapanip , iki kisi yalniz kaldiginda ne yasayacaklar, koskoca bir omur neyi paylasacaklar bilemez
bu karari onlara birakma
hakkinda en hayirlisi, en guzeli olsun..

Böyle bir durumda İslamda annenin hakkını helal edip etmemesinin bir yerinin olduğunu düşünmüyorum. Bence hiç düşünme annenin söyledikleri, direkt at nişanı. İsterse bir ömür konuşmasın. Senin bir ömür mutsuz olmandan iyidir

Of of o kadar çıkmazlardayimki aslında nişanlımın bir problemi yok ama sonradan isinmama durumu oldu tipi itici gelmeye başladı bana benden çok değer veren birisi ama olmuyor yapamıyorum isinmayinca kendimi kötü hissediyorum

Kötü bir evlilik geçirince veya boşanınca rezil olmayacak mı? Bu bakış açısındaki insanlara ne yapmak lazım? Gerçekten elit de olsa küçük bir şehirde de yaşasa hala bu bakış açısına sahip binlerce insan var.

Back
X