çekip gitmek

beyzadesakli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
89
0
36
Aksaray
henüz evleneli 5 ay oluyor ama ben çok bunaldım herşeyden işlerin yogunlugundan ev işlerinden ailelerle aynı sehirde olmaktan çekip gidesim geliyor.
önceleri işten eve,evden işe gider gelirdik ev işlerine elimi sürmeden annem yapardı sagolsun. Evlenince iş başa düştü gün boyu çalış eve gel evde de çalış, birde işyerindeki işler de çok yogun senelik izine çıkmak istiyorum yogunuz diye yollamıyorlar ama ben çok bunaldım sıkıldım kimse bunu anlamak istemiyor.
Annem neredeyse hergün görüsmek istiyor demiyor ki bu kız evlendi kendine göre işi gücü vardır yok hergün görüşsek niye hergun görüşüyoruz demiyor. Eşimin ailesiyle hafta da bir görüsürüz eşim sagolsun oraya gidileceginde yarın annemlere gidecegiz der tamam gidelim mi demeyi öğretemedim ona da bir türlü.
Dün yemekte yarın annemlere gidecegiz dedi tamam dedim sonra kardesiyle konuştu onlar persembe gideceklermis tamam bizde persembe gidelim dedi. Ben emri vakilerden hiç hoşlanmam biz yarın gideceksek onlarda bizimle gitmek istiyorsa yarın gelsin neden ben onlara göre hareket edecegim.
Bende basladım aglamaya :14: zaten sinirlerim çok bozuk bana emri vaki yapması eşimim zoruma gidiyor, sonra kardesi için tekrar yeni bir emri vaki daha. yarın gidecegiz dediysen bende ona göre yarına kendimi hazırladım ben yarın gidecegim sen ne zaman istersen git dedim.işten o kadar yorgun geliyorum ki evin işleri de beni çok yoruyor kimse beni anlamıyor birde aileleri idare etmeye calısıyorum kendi annem bile anlayamıyor.
O kadar sıkıldım ki bazen bavulumu toplayıp gitmek istiyorum uzaklara yalnız başıma kafamı dinlemeye ihtiyacım var.
Eşim iyi bir çok sükür kolay sinirlenmez o ben üzülürsem o daha cok üzülür ben herseye kızıp sinirlenebiliyorum o beni idare eder ama ben cok çok sıkıldım bunaldım bu psikolojiden kurtulmak istiyorum. Eşimi çok seviyorum ama bazen onu bile gözüm görmek istemiyorum. EV işi ve çalışmak bana agır geldi sanırım:14:

alışma dönemindesin...
zamanla oturacak bunlar merak etme....
sen sakin olmaya bak...

Öncelikle annenize artık evlendiğinizi kendinize ait bir yaşamınız olduğunu anlatın... Temizliğinizi ve yemeğinizi haftalık yaparsanız hafta içi size çok fazla yapacak bir şey kalmaz. Kendinize zaman ayırırsanız psikolojik olarak daha iyi hissedeceksinizdir.

eşin ev işlerinde yardımcı olmuyo mu? evimizdeki rahatlığı bırakıpta holeyy hizmetçi olcam diyemi evlendik biz?? ailelere mesafe koyun bi müddet hastayım de yorgunum de her hafta biriyle görüşmek zorunda değilsin gidiyosa eşin gitsin

canım dogru söylüyorsun evlilik zor iş fakat kendi düzenini olusturamadıgın için bütün bunlar evet bencede annene artık evlendiğini kendi evin oldugunu belirtmen gerekiyor artık günlük işlerini de en aza indirge bence temizliğini hafta sonlarına bırak yemeklerini de bir gün önceden yaparsan pek fazla yorulacagını sanmıyorum bende annem bir iki hafta evde olnadıgında hem işe gidiyorum hemdevin yemegini temizliğini yapıyorum artık kendimi yormama yollarını buldum herşeyi sırayla yap bugün bişey yapıyorsab yarın baska bişey yap o zaman üst üste birikmiş olmaz hiçbişey

Çok zorlanıyorsanız haftada bir gün kadın tutun, eşinizle konuşun planları beraber ve önceden yapalım diye. Annenize de artık evlendiğinizi her gün onun yanına gidemeyeceğinizi söyleyin:31:

Evlilik zor zanaat cidden :) henüz yeni evlisin canım alışırsın yavaş yavaş, çok bunalıyorsan yemeğini eve geldiğinde çok yap 2-3 günlük yap hemen sofraya konulabilcek mezem gbi salata gibi pratik şeyler hazırla, ev temizliği için gğn belirle hergün her gün aynı işleri yapmak 10 senelikte evli olsan sıkıcıdır bunaltıcıdır eve git iş yap işe koş hele birde çocuk olunca :))
Ama diğer evli çiftlere bak onlar başarabiliyorsa sende bende yapabiliriz sanırım. Korkma planlı programlı yürütmeye başlarsan işleri rahat edersin :)

eşin ev işlerinde yardımcı olmuyo mu? evimizdeki rahatlığı bırakıpta holeyy hizmetçi olcam diyemi evlendik biz?? ailelere mesafe koyun bi müddet hastayım de yorgunum de her hafta biriyle görüşmek zorunda değilsin gidiyosa eşin gitsin

eşim yardım etmeye çalışır ama işine nasıl gelirse öyle yapar evi süpürmesini istemem ama o süpürmek ister cünkü koca evi süpürmesi 5 dakika sürer mesela heryerde hav kalır :(( ama o iyi süpürmüştür sorsanız. anneme gelmeyecegim diyince bozuluyor tamam beyza deyip telefonu kapatır pat diye cidden sıkıldım ailemden evden işten anlatamıyorum galiba kendimi kimseye. eşimede üzülüyorum bıkacak yakında benden :14:

henüz evleneli 5 ay oluyor ama ben çok bunaldım herşeyden işlerin yogunlugundan ev işlerinden ailelerle aynı sehirde olmaktan çekip gidesim geliyor.
önceleri işten eve,evden işe gider gelirdik ev işlerine elimi sürmeden annem yapardı sagolsun. Evlenince iş başa düştü gün boyu çalış eve gel evde de çalış, birde işyerindeki işler de çok yogun senelik izine çıkmak istiyorum yogunuz diye yollamıyorlar ama ben çok bunaldım sıkıldım kimse bunu anlamak istemiyor.
Annem neredeyse hergün görüsmek istiyor demiyor ki bu kız evlendi kendine göre işi gücü vardır yok hergün görüşsek niye hergun görüşüyoruz demiyor. Eşimin ailesiyle hafta da bir görüsürüz eşim sagolsun oraya gidileceginde yarın annemlere gidecegiz der tamam gidelim mi demeyi öğretemedim ona da bir türlü.
Dün yemekte yarın annemlere gidecegiz dedi tamam dedim sonra kardesiyle konuştu onlar persembe gideceklermis tamam bizde persembe gidelim dedi. Ben emri vakilerden hiç hoşlanmam biz yarın gideceksek onlarda bizimle gitmek istiyorsa yarın gelsin neden ben onlara göre hareket edecegim.
Bende basladım aglamaya :14: zaten sinirlerim çok bozuk bana emri vaki yapması eşimim zoruma gidiyor, sonra kardesi için tekrar yeni bir emri vaki daha. yarın gidecegiz dediysen bende ona göre yarına kendimi hazırladım ben yarın gidecegim sen ne zaman istersen git dedim.işten o kadar yorgun geliyorum ki evin işleri de beni çok yoruyor kimse beni anlamıyor birde aileleri idare etmeye calısıyorum kendi annem bile anlayamıyor.
O kadar sıkıldım ki bazen bavulumu toplayıp gitmek istiyorum uzaklara yalnız başıma kafamı dinlemeye ihtiyacım var.
Eşim iyi bir çok sükür kolay sinirlenmez o ben üzülürsem o daha cok üzülür ben herseye kızıp sinirlenebiliyorum o beni idare eder ama ben cok çok sıkıldım bunaldım bu psikolojiden kurtulmak istiyorum. Eşimi çok seviyorum ama bazen onu bile gözüm görmek istemiyorum. EV işi ve çalışmak bana agır geldi sanırım:14:
ELİNDEkine haksızlık etme keşke senin derdin bende olsaydı da bende kiler bende olmasaydı hatta hiç kimsede olmasın .. şükür et olayları kafanda büyütme zamanla herşey düzelecek ve oturacak eminn olll..yine de umarım bi an önce herşey istediğin gibi olsunn..

eşim yardım etmeye çalışır ama işine nasıl gelirse öyle yapar evi süpürmesini istemem ama o süpürmek ister cünkü koca evi süpürmesi 5 dakika sürer mesela heryerde hav kalır :(( ama o iyi süpürmüştür sorsanız. anneme gelmeyecegim diyince bozuluyor tamam beyza deyip telefonu kapatır pat diye cidden sıkıldım ailemden evden işten anlatamıyorum galiba kendimi kimseye. eşimede üzülüyorum bıkacak yakında benden :14:

güzelim o kadarda derin düşünme, yapsında öyle yapsın, ev işi nankördür derler bugün yalanacak kıvama getirirsin yerleri, ertesi gün bi bakmışsın yine toz, evde kimse yaşamaz gene toz kir olur, temizlik yapmaya gelmedinya dünyaya, boşver hayatını yaşa, tabiki evde bi düzen olsun ama kendini yıpratma, annenede bigün sen git ve derdini anlat, sende kadınsın beni anlarsın de, yıllardır yapmadım şeyler birden benim sorumluluğum oldu alışmakta yapmakta zorlanıyorum de, güzellikle söyle, anlar heralde yaa

ELİNDEkine haksızlık etme keşke senin derdin bende olsaydı da bende kiler bende olmasaydı hatta hiç kimsede olmasın .. şükür et olayları kafanda büyütme zamanla herşey düzelecek ve oturacak eminn olll..yine de umarım bi an önce herşey istediğin gibi olsunn..

umarım sizinde hersey gönlünüzce olur tesekkur ederim..

bunun üstüne 2 tane de bebeğin olduğunu düşün :34:
diyeceğim o ki, yeni, evlendiğin için alışma dönemindesin... zamanla herşey rayına oturacak...
ben 4 yıllık evliyim, temizlik, yemek, aileleler, bebekler hep benim üzerimde... ama alışıyosun zamanla..
sen rahatdın bekarken, şimdi bi ailenin, bi evin sorumluluğunu aldın.. zorlanırsın tabi..
eşinin iyi biri olduğunu söylüosun, bu senin için bi şans... aileler konusunda, seni çok zor durumda bırakmadığı sürece eşinin istediğini yapabilirsin
haftada bi gidiyomuşsun zaten, boşver, o ne gün diosa o gün ayarlayın... tabi önceden planladığın bi programın yoksa... bu konu senin için tartışma sebebi olmasın....
annene de nazın geçer die düşünüorum, canın ne zaman isterse,ne zaman uygun olursan, o zaman görüşürsün...
daha yeni evlisiniz, bebeğiniz olduğu zaman, bu yorgunluk, stres 2 katına çıkacak... hoş çocuklarla uğraşmak,verdikleri mutluluğun yanında hiç bişey...:16: şimdinin tadını çıkarın...

bunun üstüne 2 tane de bebeğin olduğunu düşün :34:
diyeceğim o ki, yeni, evlendiğin için alışma dönemindesin... zamanla herşey rayına oturacak...
ben 4 yıllık evliyim, temizlik, yemek, aileleler, bebekler hep benim üzerimde... ama alışıyosun zamanla..
sen rahatdın bekarken, şimdi bi ailenin, bi evin sorumluluğunu aldın.. zorlanırsın tabi..
eşinin iyi biri olduğunu söylüosun, bu senin için bi şans... aileler konusunda, seni çok zor durumda bırakmadığı sürece eşinin istediğini yapabilirsin
haftada bi gidiyomuşsun zaten, boşver, o ne gün diosa o gün ayarlayın... tabi önceden planladığın bi programın yoksa... bu konu senin için tartışma sebebi olmasın....
annene de nazın geçer die düşünüorum, canın ne zaman isterse,ne zaman uygun olursan, o zaman görüşürsün...
daha yeni evlisiniz, bebeğiniz olduğu zaman, bu yorgunluk, stres 2 katına çıkacak... hoş çocuklarla uğraşmak,verdikleri mutluluğun yanında hiç bişey...:16: şimdinin tadını çıkarın...

tesekkur ederim sizede bebeklerinizle mutluluklar dilerim :19:

Kendi annenize her gün gidiyorsunuz.

Kayınvalidenize haftada bir ( emri vaki elbette hoş değil ) ama bu bile emri vaki yapıldı diye sorun ediyorsunuz

Acaba eşiniz her gün annenize gitmeyi çok mu seviyor ?

Siz evlendiniz ve kendinizden çok başkasının evinde bulunmanız hiç iyi değil, alışmanızı daha da zorlaştıracaktır.

Bunları ancak beraber çözebilirsiniz, anneme hergün gitmeyelim evimize gelelim ama sende emri vaki yapma lütfen dersiniz..

Hafta sonu da temizlik ve dolaba birkaç çeşit yemek koyarsanız rahatlarsınız :3:

Kendi annenize her gün gidiyorsunuz.

Kayınvalidenize haftada bir ( emri vaki elbette hoş değil ) ama bu bile emri vaki yapıldı diye sorun ediyorsunuz

Acaba eşiniz her gün annenize gitmeyi çok mu seviyor ?

Siz evlendiniz ve kendinizden çok başkasının evinde bulunmanız hiç iyi değil, alışmanızı daha da zorlaştıracaktır.

Bunları ancak beraber çözebilirsiniz, anneme hergün gitmeyelim evimize gelelim ama sende emri vaki yapma lütfen dersiniz..

Hafta sonu da temizlik ve dolaba birkaç çeşit yemek koyarsanız rahatlarsınız :3:

anneme hergün gidiyorum demedim ne yazdıgımı daha dikkatli okursanız sevinirim. fikirleriniz için tesekkurler

Bende aynı durumdayım:52: sen yine akşam en geç 8 de evdesindir. Bizim işyerimiz var gece eve giriş 12 :33: yatış 3:36: sabah 9.30 kalk:27: kahvaltısız çıkmayız abi diyen bir eşinizde varsa buyur burdan yak:41: ya sonra hadi hızlı hızlı ütü yetiştir...malesef günlük yapabiliyorum ütüyü ve geç kaldık diyen bir eşle birlikte 11 de çıkıyoruz evcağımızdan:4: aynen böyle :27: sonrası malum işyeri işleri başlıyor:32: Çok mutluyum çok..sabırmı dedin ben onun taşıyım taşı:16:

canım zamanla herşey rayına oturacak merak etme.evlenmeden önce rahat olan insanlar senin gibi bocalayabilir normaldir.önce işleri programla kafanda.bi akşam seç kendine.benim tercihim cumadır.mesela sen evi süpür eşin toz alsın sorumlulukları paylaşın.haftasonunda böylece sana kalır.ayrıca herhafta aileleri ziyaret etmek zorunda değilsinizki bunu eşine güzel bi dinle anlat anlıcaktır seni.inan dert edilecek bişey yok.

Ya cidden ne kadar zor dönemler ya
Tecrübeli olan arkadaslarımız yorumu yapmış
'Zamanla alışacaksın'
Bende evlenince çalışıcagım Şimdiden düşünmeye başladım
Nasıl olucak nasıl yetiştiricem falan diye.
Sizin yazınızı okuyunca
Cidden evlenince çalışmanın zor olduguna birkez daha kanaat getirdim
Umarım hayatımızı kolaylaştıracak imkanlar çıkar karşımıza
Sanırım sizin yogunluktan kafanızı dinlemeye daha dogrusu tatile ihtiyacınız var
İşyerinizi ikna edip biranönce iznize çıkın
Kafanızı toparlarsınız.

Son düzenleme:
Back
X