Cekişmeli boşanma davası

laneay

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2019
2
0
1
36
Cekişmeli boşanma davası devam ederken başkasiyla tanişmak etik mi?
Ben pek etik bulmuyorum doğru bulmuyorum acikcasi ama bir yakınımın davası bir yildir devam ediyor artik bunalmiş bir durumda hayatina devam etmek istiyor..
Boşanma davası 2 veya 3 yila uzayanlar ne yapiyor? Ayip veya etik dışı olurmu yeni insanlarla görüşmek?

Etik değil tabi ki ama artık biryerde bunalmış zaten o iliskisi bitmişse yargılayamam.
Mahkemede aleyhine delil kullanılabilir ama belki.

şu devırde herkes bir alem iken !
sabretmiş bugune kadar sabretsin.
iftira atarlar yıne kendı uzulur

Ben pek etik bulmuyorum doğru bulmuyorum acikcasi ama bir yakınımın davası bir yildir devam ediyor artik bunalmiş bir durumda hayatina devam etmek istiyor..
Boşanma davası 2 veya 3 yila uzayanlar ne yapiyor? Ayip veya etik dışı olurmu yeni insanlarla görüşmek?
Evler ayrıysa davada acildiysa hayatına devam etmeli. Ben şubatta resmi olarak bosandim ama bidaha aşk meşk olmayacak gibi hissediyorum ne güzel siz o hissi duyabileceginizi dusunmussunuz

Etik mi değil mi bilmem ama hala resmi olarak nikahlı gözüküyorsunuz. O yüzden ben normal olduğunu düşünmüyorum.

hem hukuki olarak hemde manevi olarak yuz karasi bir durum

Merhaba
Anladığım kadarıyla duruşmalar yapılmış. Bu konuda iki görüş var;
1-Taraflar boşanma beyan ettikleri için istedikleri gibi hayatlarına devam edebilir
2-Taraflar henüz boşanmadığından birbirlerine sadakatle tükünlüdür, aldatmaya konu olabilir. Bu konuda yargıtay kararı var, aldatma sayılmıştır.
Aslında konu, bu durum mahkemeye aldatma diye taşınırsa hakimin takdirine göre değşlecektir. O nedenle durum çok belirsiz, belirsizlik taşıdığı için tehlikeli..

Zaten ayrilmislar. Neden olmasın ki? Belki karşısına tam istediği gibi biri çıkmıştır. Olabilir

Merhaba
Anladığım kadarıyla duruşmalar yapılmış. Bu konuda iki görüş var;
1-Taraflar boşanma beyan ettikleri için istedikleri gibi hayatlarına devam edebilir
2-Taraflar henüz boşanmadığından birbirlerine sadakatle tükünlüdür, aldatmaya konu olabilir. Bu konuda yargıtay kararı var, aldatma sayılmıştır.
Aslında konu, bu durum mahkemeye aldatma diye taşınırsa hakimin takdirine göre değşlecektir. O nedenle durum çok belirsiz, belirsizlik taşıdığı için tehlikeli..
O kadar karışık mıymis.ama zaten hukuki olarak boşanma davası açılmissa zaten taraflar arasında sıkıntı var demek. Aldatmaya konu olan kısım boşanma davası açılana kadar sürede olması gerekiyor ve Boşanma davası açıldığı andan itibaren de kim kimle ne yapıyor kimseyi ilgilendirmez diye düşünüyorum. (velayet hariç)

O kadar karışık mıymis.ama zaten hukuki olarak boşanma davası açılmissa zaten taraflar arasında sıkıntı var demek. Aldatmaya konu olan kısım boşanma davası açılana kadar sürede olması gerekiyor ve Boşanma davası açıldığı andan itibaren de kim kimle ne yapıyor kimseyi ilgilendirmez diye düşünüyorum. (velayet hariç)

Malesef bende öyle düşünüyordum, böyle düşünen avukatlar ve hakimler de var ancak aksini düşünen kitle de var. İnternette araştırma yaparsanız göreceksiniz ki aldatma sayılır diye belirten avukatlarımız var, bu konuda yargıtay kararı da var.

Etik mi degıl mı bilemem de, karsı taraf ogrenırse tazminat hakkı bile dogar.

Bana göre eşlerden birisi boşanmak istediği an boşanma gerçekleşmelidir. Boşanma davasının 3-5 yıl sürmesi zaten yanlış. Bir kişiden, belki de nefret ettiği birine 3-5 yıl sadık kalmasını beklemek çok anlamsız. Davada sadece nafaka ve tazminat gibi konulara bakılmalı.

Ancak hukuki olarak sadakat yükümlülüğü boşanma kararına kadar devam edecek. Dolayısıyla başkası ile ilişki yaşamak sorun yaratabilir.

Eğer böyle bir durum varsa bence en iyisi davayı anlaşmalı boşanmaya çevirip hemen bitirmek ve herkesin kendi yoluna gitmesini sağlamak.

Çok ayıp tü kaka etik değil vs diyenleri anlamıyorum şahsen. Hukuken devam eden ama aslında çoktan bitmiş hala aynı evi paylaşan insanlardan bahsetmiyoruz, ayrılmış davasını açmış sonuçlanmasını bekleyen insanlardan bahsediypruz. Asıl etik olmayan bir insanın kıymetli vaktinden 3-5 yıl alınmasıdır. Ömründen 3-5 yıl gitmesinden, dava ertelenmesin diye beklemesinden bahsediyoruz. İnsan hayatında özellikle 30 yaş sonrasında bu 3 yıl bile çok ciddi kayıptır. Biri olsun ya da olmasın hayatında bu kaybı oluşturmak ayıptır. İnsanlar aynı evde yaşadığı eşine sadakat göstermezken belki de aldatıldığı ve bu yüzden boşanma davası açtığı birinin 3 yılını yine aldattığı eşine sadakatle geçirmenin neresi mantıklıdır?...

Back
X