• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çekişmeli boşanma kararı- ben ne yapacağım şimdi?

kızlar benim avukatım ilk duruşmaya gelmene gerek yok dedi ve o da aynı şeyleri söylüyor çekişmeli boşanmalar eskiye göre çok daha uzun sürüyor

sizde de taraflardan biri istiyor, diğeri istemiyor sanırım. neden uzun sürüyor neden. ya ben bu adamı is-te-mi-yo-rum. bana onun soyadını kullanmaya devam etmem için yapılan bir baskı bu; hatta çin işkencesi... evlilik namına diğer herşey ölmüş ki...

canım ben de şu an bu aşamadayım. çekişmeli boşanma davam başladı. dilekçe aşamasındayım. Bunu o istedi. Ziynetlerimden tut da katkı katılım payıma kadar hepsini talep ediyorum. hemde ayrı dava olarak. Boşanma davam dışında. Sakın pes etme. kolay değil öyle iftira falan atmak. Boşanmak nasıl oluyormuş göster ki bidaha evlendiğinde hep aklında olsun. atara atar, gidere gider..

sorun olmazsa size birşey sormak istiyorum...katkı katılım payını nasıl açtınız dava olarak benimkide devam ediyor onun canına okumak istiyorum.....

konu sahibi arkadaşım valla benim eşim eşyaları kaçırdı sattı hiçbiyey olmadı avukatın bana dediği eşya kacıranın elinde kalır...o kadar fatura var hiçbişeye yaramadı....

bence sen eşin evde yokken al alabildiğini...ALLAH yardımcın olsun cok zor işler...

sorun olmazsa size birşey sormak istiyorum...katkı katılım payını nasıl açtınız dava olarak benimkide devam ediyor onun canına okumak istiyorum.....

konu sahibi arkadaşım valla benim eşim eşyaları kaçırdı sattı hiçbiyey olmadı avukatın bana dediği eşya kacıranın elinde kalır...o kadar fatura var hiçbişeye yaramadı....

bence sen eşin evde yokken al alabildiğini...ALLAH yardımcın olsun cok zor işler...

Allah allah... yav bu ne biçim hukuk o zaman. tutanak şahit vs uğraşıp duruyorum çamur atamasın işimi sağlama alayım diye.... Benim katkı payı davası henüz açılmadı, pek hakim değilim.
Arkadaşım yazışmaya devam edelim, birbirimizin bilgisini tamamlarız. İstersen özelden yazışalım detaya girerek başımıza bela almayalım. Ben elimden geleni yaparım. sizin sorularınızı kendi avukatıma sorarım kendim için soruyormuşum gibi.

ziynetlerim ve eve ödenmiş olan parada katılımımı istiyoruz. boşanma dışında ayrı bir dava. ziynet olarak da düğünde ne takıldıysa hepsini istedik dudağı uçuklamıştır zaten görünce.onun dışında çalıştığım için ödenen taksitlerdeki payım var. boşanmadanda biraz tazminat çıkarsa değmeyin keyfime. o düşünsün nasıl ödeyeceğini. takoz herif...

kızlar benim avukatım ilk duruşmaya gelmene gerek yok dedi ve o da aynı şeyleri söylüyor çekişmeli boşanmalar eskiye göre çok daha uzun sürüyor

Yoo neden uzun sürsün ki, en cetrefilli davalar bile eş sorunlu (psikolojik) olmadığı müddetçe cok uzun sürmüyor, benim ilk davam 20 dk sürmedi, üstelik eşim direnmişti, ben asla boşanmak istemiyorum falan diye, ikincisinde 10 dk sürdü cünkü anlaşmalıya döndü.

sizde de taraflardan biri istiyor, diğeri istemiyor sanırım. neden uzun sürüyor neden. ya ben bu adamı is-te-mi-yo-rum. bana onun soyadını kullanmaya devam etmem için yapılan bir baskı bu; hatta çin işkencesi... evlilik namına diğer herşey ölmüş ki...

yok canım bizim iki tarafta istiyor ama boşanma davasının yanında hem velayet hemde zinet davaları var o yüzden uzun sürecek sanırım ama normalde bence sizin ilk duruşmada biter.

Yoo neden uzun sürsün ki, en cetrefilli davalar bile eş sorunlu (psikolojik) olmadığı müddetçe cok uzun sürmüyor, benim ilk davam 20 dk sürmedi, üstelik eşim direnmişti, ben asla boşanmak istemiyorum falan diye, ikincisinde 10 dk sürdü cünkü anlaşmalıya döndü.

davalar uzun sürüyo dediğim bizim dava açılalı 3 ay oldu ama mahkeme günü daha belli değil önceden bu daha çabuk oluyormuş ama şimdi ki yasaya göre süre daha uzun

Allah allah... yav bu ne biçim hukuk o zaman. tutanak şahit vs uğraşıp duruyorum çamur atamasın işimi sağlama alayım diye.... Benim katkı payı davası henüz açılmadı, pek hakim değilim.
Arkadaşım yazışmaya devam edelim, birbirimizin bilgisini tamamlarız. İstersen özelden yazışalım detaya girerek başımıza bela almayalım. Ben elimden geleni yaparım. sizin sorularınızı kendi avukatıma sorarım kendim için soruyormuşum gibi.

aynen hukuk haksızdan yana valla o kadar olay var ispatlamak için canım cıktı.....

evet arkadaşlar yazışmaya devam edelim benim haftaya perşembe yine mahkemem var karara çıkacak ve taaa hatayda oraya gidicem oğlumla hakim beni ve cocuğu görsün istiyorum...

benim avukat istanbula taşındı arkadaşlarını davaya bakması için rica etmiş parasınıda aldı lanet olsun hiç uğraştığı yok...

ziynetlerim ve eve ödenmiş olan parada katılımımı istiyoruz. boşanma dışında ayrı bir dava. ziynet olarak da düğünde ne takıldıysa hepsini istedik dudağı uçuklamıştır zaten görünce.onun dışında çalıştığım için ödenen taksitlerdeki payım var. boşanmadanda biraz tazminat çıkarsa değmeyin keyfime. o düşünsün nasıl ödeyeceğini. takoz herif...

inş alırsın inş canım kardeşim çektiklerimizi bi nebze olsun ödesinler.....

yani sen ziynetleri ayrı dava açtın.....eve ödediğin paraları ayrı dava açtın.....

peki bunları boşandıktan sonra açtın değilmi avukata soruyorum ben açalım ziyneti eşya davasını diyorum oda diyor boşanma davası sonuçlanınca açılır...şuanda sadece boşanma davam devam ediyor sonuç haftaya belli olacak

inş alırsın inş canım kardeşim çektiklerimizi bi nebze olsun ödesinler.....

yani sen ziynetleri ayrı dava açtın.....eve ödediğin paraları ayrı dava açtın.....

peki bunları boşandıktan sonra açtın değilmi avukata soruyorum ben açalım ziyneti eşya davasını diyorum oda diyor boşanma davası sonuçlanınca açılır...şuanda sadece boşanma davam devam ediyor sonuç haftaya belli olacak

benim ziynetlerim evin ödemelerinin içinde görünüyor. o yüzden tek dava olacak. biz boşanmayla birlikte açtık. sadece hakim mal paylaşımı için boşanmayı bekleyecek. ama dava açılmış olacak. benim avukatım şimdilik iyi bakalım. güzel yönlendiriyor. şu anki duruma göre eski, eşim nasıl ödeyecek bunca borcu bilmiyorum. benim korkumda tahsil etme aşamasında. inş o kaçan ben kovalayan olmam ömür boyu.

benim ziynetlerim evin ödemelerinin içinde görünüyor. o yüzden tek dava olacak. biz boşanmayla birlikte açtık. sadece hakim mal paylaşımı için boşanmayı bekleyecek. ama dava açılmış olacak. benim avukatım şimdilik iyi bakalım. güzel yönlendiriyor. şu anki duruma göre eski, eşim nasıl ödeyecek bunca borcu bilmiyorum. benim korkumda tahsil etme aşamasında. inş o kaçan ben kovalayan olmam ömür boyu.

herşey avukatta bitiyor benim canım çıkıyor hukuk siteleri okumaktan beceriksiz bi avuktata düştüm telefonları bile açmıyor zorla açıyor....

banada avukat diyorki boşanma davan sonuçlansın ondan sonra aç ziyneti ve eşya davasını...sen kazanda devlet ondan söke söke alır hiçbiyere kaçamaz inş çok güzel nafaka ve tazminat alırsın yavrunun hakkını bırakma

kaçırmak isteyen erkek oyle bir kacırırki ZIRNIK alamazsınız, anca devlet memuru ise maaşınz kısmi haciz gelir
o kadar, eger erkek aptalsa donunu bile alırsınız.

benim bildiğim
boşanma davasını açtınız evinize bi kağıt gelicek (tensip tutanağı) anlaşmalı boşanmaysa sizinkisi bu kağıt geldiğinde hemen gidin bağlı bulunduğnuz mahkemenin kalemine ve duruşma gününüzü alın he eğer anlaşmalı değilse de gene gidin kaleme onlar sizi yönlendirir
duruşma gününüzün size ulaşmasını beklerseniz eğer bu 6 ayıda bulabilir bilginiz olsun hanımlar yani madem boşanmaya karar verdiniz oturmayın evinizde ben bana tensip geldiğinde hemen gitmiştim bizimkisi anlaşmalı olduğu için karşı tarafında gelmesini istedi kalem o yüzden ertesi gün onunla beraber gittik 1 ay sonrasına gün verildi
anlaşmalı diilse bu sefer aps yoluyla karşı tarafa sorulucak sen itiraz ediyormusun diye bunun geri dönüşü var en az 2 ay diyorum daha sonra gelicek bu evrak hakime gidicek imzaya çıkıcak geri gelicek gene yollanıcak hakim ne zamana isterse o zaman vericek günü 2 ayda öyle oynadımı size en akıllıca tavsiyem mahkemeyi açtınız tensip geldi evinize kalkın gidin kaleme onlar size yol göstericekler
nafaka davalarınıda illa boşanma sonuçlanmasına gerek yok zaten yazışmalar mal beyanları uzun sürüyor aynı anda verin dilekçenizi ki boşandıktan 1 yıl sonrada verebilirsin denildi bana nafaka davasını daha sonrada açabiliyorsunuz.
ama bu nafaka davasını açmadan dilekçenin ekine neleriniz olduğunu yazın ve fotokopilerini koyunki kaçırma şansı olmasın

Ne durumdasın arkadaşım naptın?

dilekçe teatisi devam ediyor. sıra onda bakalım neler yumurtlamış. ben de gün geçtikçe daha da özümsüyorum olayı. içimde nefret bile yok ona karşı. valla davayı avukata bırakıp çooookkkk uzaklara gidesim var.o da kendi çalıp kendi oynasın. ama bir yandan da avukata güvenesim gelmiyor. sonuçta el elin eşeğini türkü çığırarak ararmış derler...
içim onu çoktan boşadı da kağıda dökülmesini bekliyorum herşeyin

Cnm benim cocugum yok ama cekismeli bosanma davami kazandim hic bir durusmayada katilmadim ! yuklu bir miktar tazminat ve nafaka kazandim simdi diyorum iyikide anlasmali bosanmamisim ! mahkemlerde bir suru iftira attilar uzerime yetmedi birde temyiz davasinda atti iftirayi avukati bile kacti ondan kadin cagizin ucretini odememis sadece dilekceler icin kullanmis kadini ama birsey elde edemez bu saatten sonra cunku tam kusurlu sayildi, ve hic birseyi ispat edemedi yalan soyluyor cunku ! ben cekismeli bosanma taraftariyim ama altinlarim halen onlarda yani hem caldilar hemde bozdurdular

Cnm benim cocugum yok ama cekismeli bosanma davami kazandim hic bir durusmayada katilmadim ! yuklu bir miktar tazminat ve nafaka kazandim simdi diyorum iyikide anlasmali bosanmamisim ! mahkemlerde bir suru iftira attilar uzerime yetmedi birde temyiz davasinda atti iftirayi avukati bile kacti ondan kadin cagizin ucretini odememis sadece dilekceler icin kullanmis kadini ama birsey elde edemez bu saatten sonra cunku tam kusurlu sayildi, ve hic birseyi ispat edemedi yalan soyluyor cunku ! ben cekismeli bosanma taraftariyim ama altinlarim halen onlarda yani hem caldilar hemde bozdurdular... dilekce esnasinda delil topla bol bol ben oyle yaptim sadakat yukumlugune aykiri delliler gecti elime gerci oncedende vardi Allah yardim etti bir sekilde

Back
X