• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çekişmeli boşanma

7 aylık evliliğimi sonlandırıyorum. Psikolojik ve fiziksel şiddet yüzünden. Bir keresin de gidip şikayetçi oldum, uzaklaştırma aldım ama sonra salak gibi affettim şikayetimi geri çektim. Onun intikamını almak için son kavga da o benden şikayetçi oldu. Böyle böyle konu uzar. Eşyalarımı ailemin evine gönderdiler ama telefonu istiyormuş şaka gibi. Çekişmeli boşanma maddi bir talebim yoktu ama bu olaydan sonra oda olacak :) Çekişmeli boşanma aşamaları nelerdir, yaşayan biri beni daha iyi anlar diye umuyorum
Biraz bekleyip (ayrı kalarak tabiki) anlaşmalı olarak boşanamıyor musunuz? Çünkü çekişmeli süreç biraz sancılı bildiğim kadarıyla..yıpratabilir.

Henüz birlikte yaşamış olanlar ne gerekçeyle tazminat alabiliyorlar ?
Nikah yapıldı ama henüz birlikte yaşama başlanmadı çeşitli sebeplerden boşandılar. Kadın tarafı manevi tazminat davası açabiliyor ve genelde kazanıyor. Kuzenim ile eski eşinde de, iş yerinden bir arkadaşımda da aynısı oldu. Aileler tartıştı ayrıldılar diyelim ya da fikir ayrılığı oluştu ayrıldılar vs vs.

Nikah yapıldı ama henüz birlikte yaşama başlanmadı çeşitli sebeplerden boşandılar. Kadın tarafı manevi tazminat davası açabiliyor ve genelde kazanıyor. Kuzenim ile eski eşinde de, iş yerinden bir arkadaşımda da aynısı oldu. Aileler tartıştı ayrıldılar diyelim ya da fikir ayrılığı oluştu ayrıldılar vs vs.

Onu anladım da manevi tazminatı hakimler ne gerekçeyle veriyorlar onu anlamadım

Eklentiler

• 9829701C-9C6C-4503-B43A-D08AE264ABD2.webp
    9829701C-9C6C-4503-B43A-D08AE264ABD2.webp
    44,7 KB · Görüntüleme: 73
Bilmiyorum hiç haberleşmiyoruz
Öncelikle telefonu istemek gibi bir hakkı yok. Çok gerekliyse gitsin tamirde olan telefonu ücretini ödeyerek alsın. Siz bu aşamada sakın taviz vermeyin anladığım kadarıyla çalışan bir kadınsınız sizin ayakta durmanız daha kolay. Muhtemelen iletişim yok ve davayı da açmadığınız için o bana döner diye bekliyordur. Daha az evvel bir forumda mesnetsizin biri hanım 1,5 aydır annesinde ben de evde PS oynuyorum ne güzel böyle hayat diye yazmış. Akılsızlar mahkeme kağıtları kapıya gelene kadar olan biteni anlamıyorlar. Lütfen haklarınızdan vazgeçmeyin. Avukat için baro ücretsiz tayin yapıyor hatta UYAP üzerinden adli yardım başvurusu bile yapabiliyorsunuz artık bildiğim kadarıyla. Maddi manevi tazminat nafaka ne alabiliyorsanız talep edin zaten hakim gerekeni veriyor evlilik süreniz de göz önüne alındığında sonra pişman olmayın. Yaşadıklarınız kolay değil,geçmiş olsun.

Öncelikle telefonu istemek gibi bir hakkı yok. Çok gerekliyse gitsin tamirde olan telefonu ücretini ödeyerek alsın. Siz bu aşamada sakın taviz vermeyin anladığım kadarıyla çalışan bir kadınsınız sizin ayakta durmanız daha kolay. Muhtemelen iletişim yok ve davayı da açmadığınız için o bana döner diye bekliyordur. Daha az evvel bir forumda mesnetsizin biri hanım 1,5 aydır annesinde ben de evde PS oynuyorum ne güzel böyle hayat diye yazmış. Akılsızlar mahkeme kağıtları kapıya gelene kadar olan biteni anlamıyorlar. Lütfen haklarınızdan vazgeçmeyin. Avukat için baro ücretsiz tayin yapıyor hatta UYAP üzerinden adli yardım başvurusu bile yapabiliyorsunuz artık bildiğim kadarıyla. Maddi manevi tazminat nafaka ne alabiliyorsanız talep edin zaten hakim gerekeni veriyor evlilik süreniz de göz önüne alındığında sonra pişman olmayın. Yaşadıklarınız kolay değil,geçmiş olsun.
Birbirimize karşı darp şikayetlerimiz olduğu için yimede mafaka talep edebilir miyim ki

Birbirimize karşı darp şikayetlerimiz olduğu için yimede mafaka talep edebilir miyim ki
7 ay evli kalmissiniz bence nafaka çok saçma ve gereksiz eğer çocuk yoksa .

Hem tekrar kontakta olacaksiniz istiyormusunuz size her ay para verdigi için baskı şiddet oygulayan eski bir kocayi.

Belki yeni birisiyle tanisacaksin neden hala hayatında o eski esin olacak.

7 aylık kısa bir evlilik için ben gorusum nafaka yanlış kaldiki ondan gelecek parayı nabacan muhtacmisin calis kendin kazan.

Onu sana atanan avukata soracaksın işte onların işi bu, avukat senin vekilindir ona her şeyi doğru anlatman sorman gerekir ki ona göre adımını atsın.

Teşekkür ederim de ben burada yazılanları biliyorum zaten .

Kişilik hakları zedelenen kişi manevi tazminat talep ediyor ya , aynı evin içine girmeden , farklı şehirlerde iken , ne olabilir de kişilik hakları nasıl zedelenmiş olur ? Benim merak ettiğim bu idi
İlla aynı evde yaşamaya gerek yok. Hakaret eder, küfreder, insanlara karşı küçük düşürür, yalnız bırakır, kısacası üzüntü ve ızdırap duymanızı neden olacak çeşitli davranışlarda bulunabilir.
Manevi tazminat genel bir kavram boşanma dışında da pek çok durumda insanlar birbirinden talep edebilir, aynı evde yaşamakla ilgisi yok, önemli olan haksız bir davranış nedeniyle üzüntü duymuş olmak

Back
X