• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çekişmeli boşanma

yedundjdns

Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2022
527
521
23
24
Kızlar merhaba bir sorum olacaktı.
Çekişmeli boşanma davası açtıktan kaç güne veya ay içinde ilk duruşma oluyor.
Çekişmeli dava ne kadar sürer(delilerim var)bunun avantajıyla kısa sürede biter mi?
Ve son olarak eşyalarımı nasıl alacam.İlk duruşmadan sonra alabilir miyim?
Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Davayı açtıktan sonra karşı tarafa tebligat gidiyor onlar cevap ve karşı dava açıyor sonra size tebligat geliyor tekrar cevap yazıyorsunuz o da gidiyor sonra onlar yine yazıyor eğer posta göndermelerinde çok sıkıntı olmazsa bu süreç 1,5-2 ay arası sürüyor sonra gün veriliyor ben açtıktan 3 ay sonra vermişlerdi ilk günü açtığım tarihten 7 ay sonrasına tabi bu davayı açtığınız yerin yoğunluğuna göre de değişiyor...

Eşyaları hemen alamazsınız onun için ya anlaşın isteyin eşyalarınızı yok vermezse ona da dava açmak zorundasınız ama o dava bayağı uzun sürüyor o yüzden tavsiyem eşyalarını almak için anlaşın bir an önce yoksa çöp olur benim arkadaşımın davası 8 yıldır sürüyor hala eşyalarını alamadı öyle söyleyeyim

Anlaşma gibi bir durumunuz varsa en başta anlaşın elinizdeki delilleri kullanın derim çok yıpratıcı bir süreç ve karşı taraf çok hadsiz dengesiz ne yapacağı belli olmayan kişilerse daha da beter oluyorlar bu süreçte bana yapmadıkları kalmamıştı çünkü..

Allah yardımcınız olsun şimdiden

Haftaya gidip almayı düşünüyorum eşyalarımı düşünün giyecek çorap bile getirmedim.Çok mağdur durumdayım şuan.Davalar çok uzun sürüyormuş.Arkadaşınızın ki neden o kadar uzun sürdü ki.Çoğu kişi bana en fazla 3 yıl sürer dediler.Umarım benimki o kadar uzun sürmez.Bilginiz için çok teşekkür ederim ❤️

Haftaya gidip almayı düşünüyorum eşyalarımı düşünün giyecek çorap bile getirmedim.Çok mağdur durumdayım şuan.Davalar çok uzun sürüyormuş.Arkadaşınızın ki neden o kadar uzun sürdü ki.Çoğu kişi bana en fazla 3 yıl sürer dediler.Umarım benimki o kadar uzun sürmez.Bilginiz için çok teşekkür ederim ❤️

Boşanma davası 3 yılı bulursa o zaman da sonuçlanıyor doğru ama mal davası boşanma davasından sonra bakılıyor o da devamlı bir delil istiyorlar her duruşmada o yüzden bu kadar uzun sürüyor devamlı delil isteniyor

Davayı açtıktan sonra dilekçe aşamaları oluyo 2 ay gibi bir süre falan siz dilekçe yaziyosunuz, onlar yaziyo sonra tekrar aynı şekilde dilekçeler falan yaziliyo bu aşama bittikten sonra da mahkeme günü veriliyor

Benim 5 ay sonrasına vermişti bu ayda görüldü ilk mahkeme bir dahaki haziran da 3 ay attı..elinizde net bir şekilde deliller varsa en fazla 2 sene sürer.Esya konusuna gelince eğer avukatiniz varsa mahkemeyi açılmadan size ait olan eşyaları yaziyorsunuz avukatta bu dilekçeyi mahkemeye sunarak eşyalara el konuluyor ve eşyalara kimse dokunamıyo...ancak boşanma gerceklestikten sonra alabiliyorsunuz eşyaları diye biliyorum...Bende boşanma asamasindayim bana avukatım öyle soylemisti.

Davanın süresi bulunduğunuz ilin yoğunluğuna göre değişir.Bir de istinaf ve yargıtay'a taşınırsa daha da uzuyor

Davayı açtıktan sonra dilekçe aşamaları oluyo 2 ay gibi bir süre falan siz dilekçe yaziyosunuz, onlar yaziyo sonra tekrar aynı şekilde dilekçeler falan yaziliyo bu aşama bittikten sonra da mahkeme günü veriliyor

Benim 5 ay sonrasına vermişti bu ayda görüldü ilk mahkeme bir dahaki haziran da 3 ay attı..elinizde net bir şekilde deliller varsa en fazla 2 sene sürer.Esya konusuna gelince eğer avukatiniz varsa mahkemeyi açılmadan size ait olan eşyaları yaziyorsunuz avukatta bu dilekçeyi mahkemeye sunarak eşyalara el konuluyor ve eşyalara kimse dokunamıyo...ancak boşanma gerceklestikten sonra alabiliyorsunuz eşyaları diye biliyorum...Bende boşanma asamasindayim bana avukatım öyle soylemisti.
Elimde net deliler var yalnız eşim 3 ay sonra başka bir şehire gidecek tayini çıkıyor.Bende biran önce eşyalarımı almak istiyorum.Eşim gittiği zaman asla alamam

Elimde net deliler var yalnız eşim 3 ay sonra başka bir şehire gidecek tayini çıkıyor.Bende biran önce eşyalarımı almak istiyorum.Eşim gittiği zaman asla alamam

Konuşup gidip almaktan başka çaren yok hala dava açmadıysan gidip alabilirsin evinden polis eşliği ile anahtarı değiştirmişse de suçlu konuma düşer sonuçta hala evlisiniz

Kızlar merhaba bir sorum olacaktı.
Çekişmeli boşanma davası açtıktan kaç güne veya ay içinde ilk duruşma oluyor.
Çekişmeli dava ne kadar sürer(delilerim var)bunun avantajıyla kısa sürede biter mi?
Ve son olarak eşyalarımı nasıl alacam.İlk duruşmadan sonra alabilir miyim?
Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?
Bulunduğunuz şehrin dava yoğunluğuna göre 4-6 ay arasında değişir ilk duruşma vakti.Delilleriniz var,peki altın mal davaniz var mı ? Bizde bunlar yok ve 1.5 yıl sonunda yani Haziran duruşmasında yeni bir şey istenmezse biter dedi hakim dün.

Benim 5 ay sonrasına vermişti bu ayda görüldü ilk mahkeme bir dahaki haziran da 3 ay attı..elinizde net bir şekilde deliller varsa en fazla 2 sene sürer.Esya konusuna gelince eğer avukatiniz varsa mahkemeyi açılmadan size ait olan eşyaları yaziyorsunuz avukatta bu dilekçeyi mahkemeye sunarak eşyalara el konuluyor ve eşyalara kimse dokunamıyo...ancak boşanma gerceklestikten sonra alabiliyorsunuz eşyaları diye biliyorum...Bende boşanma asamasindayim bana
Davanın süresi bulunduğunuz ilin yoğunluğuna göre değişir.Bir de istinaf ve yargıtay'a taşınırsa daha da uzuyor
Bulunduğunuz şehrin dava yoğunluğuna göre 4-6 ay arasında değişir ilk duruşma vakti.Delilleriniz var,peki altın mal davaniz var mı ? Bizde bunlar yok ve 1.5 yıl sonunda yani Haziran duruşmasında yeni bir şey istenmezse biter dedi hakim dün.
Bulunduğum şehir küçük bir yer altın ve mal davam yok.

Merhaba bende çekişmeli dava surecindeyim 1 yiloldu davayı açalı 3 duruşma görüldü fakat eşya konusunu son duruşmada avukatim hakime söylediğinde ben karar veremem ona siz kendi aranızda konuşup halledeceksiniz dedi boşuna 1.5 yıl bekledim yani

Merhaba bende çekişmeli dava surecindeyim 1 yiloldu davayı açalı 3 duruşma görüldü fakat eşya konusunu son duruşmada avukatim hakime söylediğinde ben karar veremem ona siz kendi aranızda konuşup halledeceksiniz dedi boşuna 1.5 yıl bekledim yani
İyi akşamlar
Ben salı günü almaya gideceğim inşallah.sizden bu bilgiyi almam iyi oldu.Bazı insanlar alma mahkeme bitmeden dedi.eş kişisi 3 ay sonra defolup gidecek birdahaki asla alamam.Avukat polis eşliğinde gidip alabilirsin dedi.

İyi akşamlar
Ben salı günü almaya gideceğim inşallah.sizden bu bilgiyi almam iyi oldu.Bazı insanlar alma mahkeme bitmeden dedi.eş kişisi 3 ay sonra defolup gidecek birdahaki asla alamam.Avukat polis eşliğinde gidip alabilirsin dedi.
Valla ben iftira atarlar altın çaldı götürdü derler diye gitmedim yinede o iftirayı attılar, pismanim keşke esyalarimi alsaydım en başında, umarım bundan sonrası güzel olur herkes icin

Back
X