Çekmeceleri fırlattı beni dövemediği için

• Konu Sahibi Konu Sahibi eflatun1981
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
off ne adamlar warr yaa.ne kocalıktann nede babalıktann haberii warrklava:allah yardımıcınız olsunn

Hayir, zorda olsa umutlarinin gitmesine müsade etme canim, kizin icin güclü olmalisin.
Babasi sorumsuz, Anneside ümitsiz olursa o yavrunun gelecegi pekte aydinlik olmaz degilmi?

Esin ya bu agresifligne bir care bulsun, yada defolup gitsin hayatinizdan.

Sen onun samar oglani degilsin. Her sinirlendiginde cekmece dolab kiracaksa isin zor vallaha....Sana vuramiyor ama böyle etrafa saldirarak gözünü korkutmaya calisiyor, ayni hesap....

Ayrica ailenin ona verdigi gözdagida bir müddet ise yarar, yarin öbür gün yine kontrölünü kaybetmeyecegi ne malum....?

Konus esinle canim, gel buna bir care bulalim, bir uzmana gidelim, belki bir terapi ile bu agresifliginden kurtulursun, bak bu halin hem beni hem kizimi üzüyor, yapam etme de....baktin gördün yanasmiyor....evliligin hakkinda iyi düsün canim....Zararin neresinden dönersen kardir.:1hug:

Allah yardimcin olsun:Saruboceq:

okumakla da adam olmayan çok elbet de ne bileyim en azından şu şiddet uygulama mevzu kısmen azalıyor diye biliyorum.
ben etrafımda hiç duymadım eşine şiddet uygulayan erkek kırıntısı...

Disarda gördügün resime aldanma kizim derdi Anneannem hep, o dört duvar arasinda ne oluyor ne bitiyor kimbilir!

Nedense zihnimizde siddet uygulayan erkeklerin cogunlukla okumamis, tahsilsiz, varos kesimlerde oldugna dair bir yanilgi var.
Inan eskiden bende hep öyle zannederdim....okumus adam yapmaz, karisini dövmez, hakaret etmez vs.vs....

Ta ki bunun arastirmasini yapan bir uzmanlar grubunun istatiklerini okuyana kadar.
Bu istatige göre bunun hicte böyle olmadigi hatta tamamiyle bir yanilgi oldugu ortaya cikarildi.
Tüm kesimlerde siddete maruz kalan kadinlar var....zengin fakir, okumus okumamis hic fark etmiyor.

Hatta mesleginde cok stress yasayan erkeklerin buna daha meyili oldugu ortaya cikti.

Her dördüncü kadin hayatinda bir defa siddet görmüstür diye yaziyordu....ya esinden ya babasindan yada erkek arkadasindan.:çok üzgünüm:

Kadin olmak zor ya.

Gerizekalı herifalsanaalsanasmile

Çocuğa emek vermezsen, onu işlemezsen, ne bekleyebilirsinki ondan. heleki senin gibi bir babası varken:mymeka: Hayrın dokunmuyor bari zararında olmasın

nolucak bizim kadınlarımızın hali böyle.

Kararlı ve güçlü olmalısın ki çocuğun için bir şeyler yapabilesin. Yalnız bir şeye takıldım şimdi adam gitme diyor sen de gitmiyorsun hazırlanıp gitseydin sen keşke. Acaba tartışmadan gitmeye kalksan ne yapardı ki anlamadığımdan soruyorum eleştiri amaçlı değil. Ayrıca ailelere de kızıyorum yaaa. Gözdağı vermekle olmuyor ki bu işler. Nasıl gönülleri razı oluyor kızlarının her an şiddet korkusu altında yaşamasına.

ben olsam o çekmeceleri öyle attıktan sonra kızımı almaya mutlka giderdim o hareketinden sonra onu takmadıgmı hissetmesini saglardım ne dengeizler var ya ne keni gidiyo ne kadına izin veriyo hayret birşey yaalsanaalsanasmile

Ailen mi evli o adamla ki boşanma kararına onlar karar veriyor. Senin ailen belki böyledir belki değildir ama bence bazı ana babalar aman etrafa ne deriz korkusuyla kızlarının boşanmasına karşı çıkıyorlar.Artık bir anne olmuşsun her kararda ananın babanın ağzının içine bakmayı bırak. Ya eşinle bir psikoloğa gidin ya da boşan. Ailene tabi fikirlerini sorarsın ama onlar senin özgür iradene böyle sınır koyamazlar. Büyü artık biraz olgunlaş. Ne bileyim gir bir işe çalış. Eşin izin vermiyorsa boşan öyle çalış ama ayaklarının üzerinde durmayı öğren çocuk modundan çık yetişkin insan moduna geç.

Son düzenleme:

doğru olabilir..
okuyarak da yontulmayan çok insan var ne yazık ki..ben kendi ailemde de geçimsizlik gördüm. ama şiddet çok uzak bir kavramdı ya.. insan başına gelmeyince çok uzak görüyor bazı şeyleri..
ama ben gene de en azından çocuğun kendisi için iyi bir eğitim almaya hakkı oldugunu düşünüyorum. hem kişilik gelişimi açısından öyle bir yuvada büyümesi çok zararlı..
sizin de dediğiniz gibi ya adam olsun,koca olsun.. ya da bu diyardan gitsin. o adamla ömür geçirmek hem konu sahibine hem de yavruya yazık..

kızımın türkçe zayıf matematik orta hayat bilgisi orta anlicanız beşim,z dördümüz yok işte ne ekersen onu biçersin biz ne emek verdik ki ne alalım şu 15 tatili çok iyi degerlendirip çok çalıştırmam gerek

allah yardımcınız olsun arkadaşım ne diyeceğimi bilemedim sinirden
ama böyle birini ne koca diye nede baba diye evde barındırırım kendim adına söylüyorum
ne bu yaa o çocuğa yazık değilmi başarısızlığının sebebi olarak bir ömür boyu babasına kırgın olacak ve babasının yaptıklarının cezasını o yavru çekecek
kızlarım için ölür eşim ne demek yaaa öğretmen çağırıyor gitmemek ve gidenide engellemek hiç normal bir insan davranışı değil bence kusura bakmayın ama
allah yardımcınız olsun kolaylıklar diliyorum size

canım benim yaaa küçücük yüreğindeki acısıyla üzüntüsüyle derslerine konsantre olamamıştır elbette annesi üzülme artık olan olmuş düzeltir sorun not değil canım sizin bence
kızın mutsuzluktan başarılı olamıyor malesef ve ne acıki onu mutsuz edende babası
inşaallah herşey düzelir ve kızınızda sizde mutlu başarılı bir hayat sürersiniz

çocugunuzun derslerinin ilgisizliğe bağlı zayıf olması muhtemel. çünkü çocukların kendine göre bir iç dünyası var. belkide çocuk bunları sorun yaptığından derslerine yeteri kadar adapte olamıyor. eşinize zaten diyecek söz bulamıyorum tamamen kendini kral sanıyo galiba.

üzüldüm içim acıdı konunuzu okuyunca ailelenizle bir daha konuşsanız öfkesini kontrol etmesi için eşinizi doktora gitmeye zorlasalar böyle olurmu ne demek çocugun ögretmeniyle görüşmeye gideceksinizde göndermicek sorunları örtmek ertelemek oluyo sorunları çözmek gerek

benim oğlumda 3. e gidiyor matamatik ve resimi 4 diğer derslerinin hepsi 5
huzur çok önemli çocugun derslerini olumsuz etkiler evdeki huzursuzluk Allah yardımcınız olsun işallah eşiniz yaptıgının yanlış oldugunu anlar :gitme:

bir anne bir çocuga hem anne hem baba olmamalı..

ogretmenıyle konusmanı tavsıye ederim..babası hakkında..onu arayıp okula gorusmeye cagırsın..kesınlıkle tek taraflı ustlenme..herseye tek basına yetısmeye calısma..allah alah babanın evındenmı getırdın sen o cocugu canım...kesınlıkle ogretmenıyle konus..babanı cebını ver...anlat durumu..ogretmene..emınım yardımı dokunacaktır.

Kafasını itinayla o duvarlara fırlattığı çekmecelerin arasına koyup yanlışlıkla(!) hızlı bir şekilde çekmeceyi kapasaydın,ne kadar iyi olurdu.Belki beyin hücreleri biraz mesai yapardı can havliyle eşinin...

kusura bakmayın ama izninizle bu yoruma gülücem:roflol:

yorumunuza şaşırdım açıkçası ohaoldumsmile egitimcisiniz bide delikafadulden

Allah kimsenin başına vermesin valla uzaktan atmak gayet rahat olmalı boshayallersmile

bencil,sorumsuz herif ya böylelerine evlenme yasağı konulsun valla klava:

yorumunuza şaşırdım açıkçası ohaoldumsmile egitimcisiniz bide delikafadulden

Allah kimsenin başına vermesin valla uzaktan atmak gayet rahat olmalı boshayallersmile
Eğitimciyim işte,bak mesela bi de değil,bir de olacak.
Edebiyat öğretmeniyim de ayrıca insanım,sinirlenir empati kurarım,hafif de ironik bir dille eleştiri yapabilmek de kabiliyetim.
Anlamak zor olmasa gerek ama...
Şöyle anlatayım o halde,fantazii,fantaziiiiiiiiii,anladın mı kardeş?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…