çekmeköy den ev almak mantıklı mı?

azarantina

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2012
405
830
123
kızlar herkese selamlar,

29 eylül de evlenmiştim forumda yazılarımı okuyanlar bilir binbir telaş koşuşturma derken evliler kervanına katıldım. henüz 2 aylık evliyken evimize hırsız girdi:( bahçe katında oturuyorduk,demir parmaklığın arasına kalas koyup yerinden sökerek girmiş herneyse ben daha o evde oturamadım eşyaları depoya koyduk ve kayınvalidem de kalıyoruz 3 aydır. 3 ay boyunca hep ev baktık , çekmeköy ün değerleneceği çok söylendiğinden o civarda yoğunlaştık. bütçemize göre evler hep bahçe katı olduğundan yine karşımıza doğal olarak bahçe katı çıktı:( işimize de uzak olduğundan oturmak istemiyoruz hem de yaşadığımız o korkudan dolayı. evi kiraya verip 500 tl kira getirirmiş, 300 tl üzerine koycaz 800 tl aylık ödememiz gereken kredi oluyor. biz de istediğimiz yerde ara katta :( kirada oturalım diyoruz . 900-1000 tl kayınvalidemin bu civarda evler. sizce mantıklı bir hareket mi olur? eşim o evi almayı çok istiyor. bahçe katıda olsa malımız olsun diyor. yüksek girişlerde o civara var ama metrekaresi ufak. ne yapsam bilemiyorum kafam soru işaretlerinden patlamak üzere:(

Bahçe katlarında su basma sorunu olabilir. Çekmeköy için de bu tür şeyler duyduğumu hatırlıyorum, bazı düzenlemeler yapılıyordur mutlaka ama iyice araştırmakta fayda var.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla, kredi borcu+ oturacağınız eve verilecek kira için 1200-1300 liralık bir bütçe ayırabiliyorsunuz. O zaman belki kredi taksidi bu civarda olan, kendi oturabileceğiniz bir yerlerde bir ev almak daha mantıklı olabilir. Üstelik, Çekmeköyde alınacak eve daimi bir kiracı bulma garantiniz yok. Eğer bütçeniz ucu ucuna tutuyorsa, dairenin boş kaldığı dönemlerde 500 TL kiradan mahrum kalmaktan başka, apartman aidatı, kombi yoksa doğalgaz parası gibi ilave giderlere de katlanmak problem yaratabilir.

Arkadaş haklı bence de madem o kadar kredi ödeyeceksiniz kendi evinizde oturun kiracılık zor yeni evlisiniz eşyalarınız yıpranıcak falan zor iş..Küçükte olsa kendi eviniz olsun o evi kaçırıcam diye üzülmeyin daha ne evler çıkar karşınıza bende 30 ev gezdim içime sinen de oldu ama en nihayetinde Allah en iyisini çıkarıcak karşınıza.. (:

Back
X