slm arkadaşlar 28+4 ikiz gebeyim. dün dr gittim ve bana bu iğneyi verdi.
4 ampul toplam 2 ampul sabah 2 ampul 12 saat sonra vurulmamı söyledi bebeğin ciğerlerini geliştirmek içinmiş. olası erken doğuma karşı bir defaya mahsus vurulacakmışım.
aranızda bu iğneden vurulan varmı.
birde erken doğum için haftada bir iğne vuruluyorum.
Burda çoğu arkadaş vuruldu bu iğneden,bende 30. haftamda vuruldum ve hamileliğimin 12. haftasından doğumumun olduğu güne kadarda haftada 1 kez erken doğum olmaması için bir iğne vuruldum ama gel gör ki 33+6 da erken doğum yaptım ve bebeğimin biri ciğerleri gelişmeden doğdu maalesef...o yüzden bu iğneler %100 işe yarıyor diyemicem cnm....hayırlısı olsun senin içinde.....
Bende coloston iğneden,30.haftamda 4 doz sabah 4 doz akşam vuruldum.1Hafta sonra tekrarlandı ama 2 doz sabah 2 doz akşam olmak üzere.DR.doğuma kadar haftada 1 kez toplam 4 doz vurdurmamı istedi.
Oğlum 34+0 da doğdu.çok şükür hiç kuveze girmedi.İyiki dr.dinleyip vurulmuşum diyorum.
ben vurulmadım dr 30.hafta düşünüyordu ama malesef 28.haftada doğdular
biri 49 gün kaldı küvezde diğeri hala oksijen desteği alıyor keşke dinlemeyip 26.hafta vurdursaymışım
erken doğum iğnesine gelince gebeliğimin başından doğum yaptığım güne kadar pregestan kullandım günde 2 kez ama anca 28 hafta durabildiler ve benim erken doğum riskimde yoktu