Celestone iğne yaptıran var mı?

secilce

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2012
256
1
96
İzmir
Merhabalar,
Bugün benim için çok telaşlı bir gün oldu:14: Gün içerisinde çamaşırımın bir kaç kez ıslandığını farkettim, terlemiş de olabilirdim ama bir türlü emin olamadım. Dr.umu aradım, gel bir kontrol edelim dedi. Neyse ki hem ultrason hem de vajinal muayenede bir sorun görmedi. Ama sonrasında amniyosentez de yaptırmış olduğum için herhangi bir erken doğum ihtimaline karşı celestone ciğer geliştirici iğneyi yaptırmamı istedi. 12 saat arayla 2 kere. Her seferinde ikişer doz verilecek şekilde yani toplam 4 doz olacak. İğneyi aldım, tıbbı zorunluluk olmadıkça gebelerde kullanılmaz yazıyor:26: Elle tutulur bir erken doğum riskim yok tabii kimse bilemez ama. Bu iğneyi yaptırmasam mı diyorum, kararsız kaldım:26: Ne yapmalıyım, bu iğneyi olanların -ki daha çok çoğul gebelikler de yapılıyormus- fikrini rica ediyorum...

bazen benden de akıntı dışında sanki 1 çay kaşığından biraz az su gibi bir sıvı geliyor çamaşırıma üzerinde durmamıştım durmalımıyım yani?

bazen benden de akıntı dışında sanki 1 çay kaşığından biraz az su gibi bir sıvı geliyor çamaşırıma üzerinde durmamıştım durmalımıyım yani?

Önemli olduğunu zannetmiyorum, dr.um bugün epey anlattı bana. Eğer gelen sıvı amniyon sıvısı ise sürekli gelir ve çok ciddi bir ıslaklığa sebep olur. Yani nerden baksan 1 kg su var kesede, ve bir kilo su azar azar damla damla bile gelse çok ciddi ve sürekli ıslaklığa sebep olur dedi. Senin anlattığın o yüzden sıkıntılı gibi gelmedi bana. Ama içinin rahat etmesi için bir sonraki kontrolünde sor dr.una istersen.

secilce nolmuş böyle?
umarım ciddi bişi yoktur.
akıntı bende de oluyor, ıslaklık da aynı şekilde. ben de hiç üstünde durmamıştım:(
gerçi bu aralar çok idrara çıkma da var, enfeksiyondan şüpheleniyorum.

Merhabalar,
Bugün benim için çok telaşlı bir gün oldu:14: Gün içerisinde çamaşırımın bir kaç kez ıslandığını farkettim, terlemiş de olabilirdim ama bir türlü emin olamadım. Dr.umu aradım, gel bir kontrol edelim dedi. Neyse ki hem ultrason hem de vajinal muayenede bir sorun görmedi. Ama sonrasında amniyosentez de yaptırmış olduğum için herhangi bir erken doğum ihtimaline karşı celestone ciğer geliştirici iğneyi yaptırmamı istedi. 12 saat arayla 2 kere. Her seferinde ikişer doz verilecek şekilde yani toplam 4 doz olacak. İğneyi aldım, tıbbı zorunluluk olmadıkça gebelerde kullanılmaz yazıyor:26: Elle tutulur bir erken doğum riskim yok tabii kimse bilemez ama. Bu iğneyi yaptırmasam mı diyorum, kararsız kaldım:26: Ne yapmalıyım, bu iğneyi olanların -ki daha çok çoğul gebelikler de yapılıyormus- fikrini rica ediyorum...

cnm bnde yaptırım korkma erken dogum riskıne karsı bebısın cıgerleri gelıssın dıye ıns bebıslerıme saglıkla alırz kucagımaza

Merhabalar,

Benimde 34.haftada nst de ritmik sancılar çıktı o yüzden 1gece hastanede yattım ve celestone ve progesteron yapıldı bende çok tedirgin oldum bebişime bir zararı olurmu diye Allahım onları esirgesin

bende ilk gebeliğimde yaptırmıştım erken doğum tehlikem olduğundan ciğerleri gelişsin diye 2dozdan fazlaydı ama kaç doz olduğunu hatırlayamadım:( endişelenme canım sağlıkla gelicek bebişin inşallah :nazar:

secilce nolmuş böyle?
umarım ciddi bişi yoktur.
akıntı bende de oluyor, ıslaklık da aynı şekilde. ben de hiç üstünde durmamıştım:(
gerçi bu aralar çok idrara çıkma da var, enfeksiyondan şüpheleniyorum.

Canım sorma ya. Neyse ki bir sorun çıkmadı ama ben de daha dikkatli olmaya çalışıyorum artık. Sık idrara çıkmak sorun değil canım, son üç aya girdiğimiz için normal. Ama yanma veya acı varsa ağrı o zaman enfeksiyondan süpheleniyorlar sanırım. Bir de dr. o gün enfeksiyonum olduğunu söyledi ve bir fitil yazdı. Şimdi onu kullanacağım, umarım zararı yoktur onun da. İşte böyleeee çatlax, çok öpüyorum seni. Kendine dikkat et arkadaşım...

cnm bnde yaptırım korkma erken dogum riskıne karsı bebısın cıgerleri gelıssın dıye ıns bebıslerıme saglıkla alırz kucagımaza

Benimde 34.haftada nst de ritmik sancılar çıktı o yüzden 1gece hastanede yattım ve celestone ve progesteron yapıldı bende çok tedirgin oldum bebişime bir zararı olurmu diye Allahım onları esirgesin

bende ilk gebeliğimde yaptırmıştım erken doğum tehlikem olduğundan ciğerleri gelişsin diye 2dozdan fazlaydı ama kaç doz olduğunu hatırlayamadım:( endişelenme canım sağlıkla gelicek bebişin inşallah :nazar:

Çok teşekkürler cevap verdiğiniz için, iğneyi aldım ama henüz yaptırmadım. Ama yazdıklarınız içimi rahatlattı. Bebeklerimizi sağlıkla vaktiyle kucaklayalım da bu stresler bitsin, tekrar teşekkürler..:54:

Erken dogum oldumu peki igneyi yaptirmana ragmen kuvezde kaldimi cigerlerinde bi sorun yasadinizmi

Benm suyum fazla oldugu icin verdi bn henuz yaptrmamstm yan etki korkusndan.ama hafif pembe lekelenme olunca korktum dr.a tkrae gttim bebis basiyla baski yapmistr ondan leke olmstr dedi her ihtimale karsi igneyi simdilik 2 doz yapalim dedi ve bi seferlik 2doz beraber kullanilarak yapildi.leke tekrarlamazsa igneyi de tekrar olmama gerek yokmus hm zaten 32.haftadyim..

Merhaba arkadaşlar ben 28 haftalık gebeyim, erkeerken doğum tehlikem var şuan açılmam var Nst giriyoruz ve 4 doz celestone dan son 1 tane kaldı. Hayırlısı ile eve taburcu olmayı bekliyorum bebek için çok önemli yaptirmanda yarar var çok yakıyor cani ama . en azından küçük meleğimiz için dayanmak gerek

Back
X